i Jacek J.
2003.06.14 - Żywiec, VIII Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
wreszcie i ja dotarłem do domu, giełda jak co roku - z roku na rok coraz lepsza, miałem wreszcie okazję poznać szersze grono forumowiczów, niestety nie wszystkich obecnych ale to do nadrobienia;
pogoda, atmosfera, muzyka, kiełbaski - otoczka fenomenalna;
łowy udane, kolejna porcja nowości do zbioru, nie tylko etykiet ale także i wielu gatunków piwa do spróbowania;
dzis wieczorkiem Brackie w firmowym szkle (Marcopolok)
ART - podziękowania za koszulke
Wielke brawa dla Żywca za organizację a w szczególności za beczkowego PorteraGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Podsumowanie...
Kolejna Żywiecka giełda za nami, doskonała organizacja, świetna atmosfera-muzyka piwko posilki i upominki...Mówiąc krótko: EXTRA GIEŁDA.!!!
TROFEA Z GIEŁDY:
niestety tylko dwie przedwojenne etykiety do zbioru. Mam niedosyt...Mimo wszystko serdeczne dzięki dla forumowicza darek99
MIŁE NIESPODZIANKI:
upominki od browaru, dwie wygrane nagrody w licznych konkursach-i bardzo miły akcent od kolegów Forumowiczów -szklaneczka z nadrukiem browaru w Cieszynie.
PODSUMOWANIE:
wszystko naprawdę super...tylko powrót z giełdy ciężki (za dużo dobrego Żywieckiego)
Comment
-
Zapomniałem !!!
Drodzy koledzy, szanowne koleżanki, Forumowicze - nie wiem czy widzieliście, ale wczoraj /tj.14-VI-br/ o godzinie 21.30 na regionalnej telewizji (kurier) byliśmy pokazywani i cała nasza giełda Żywiecka !!!
Tutaj naturalnie muszę się wszystkim pochwalić bo akurat miałem zaszczyt udzielać wywiadu i byłem jakieś 15-20 sekund na wizjiComment
-
Becik, nie ma za co
tylko ja się pytam GDZIE był żywiecki Porterek do zdobycia?
Impreza przedgiełdowa, giełdowa i pogiełdowa bardzo udanajestem pod wrażeniem! pogoda dopisała, słoneczko grzało przez cały czas, żadnej niespodzianki w postaci deszczu nie było, więc obawy organizotrów na szczęście nie potwierdziły się. Grzegorz był wszędzie i pilnował na każdym kroku czy wszystko idzie jak należy - gratulacje! Ogólnie było dużo ludzi, ale teren na tyle rozległy, że nie było ciasno. wszystko odbywało się na świeżym powietrzu. część kolekcjonerów miała stoły pod namiotem w centralnej części placu, reszta osób ulokowała się na części ogródkowej. równolegle, na tyłach piwiarni Żywieckiej odbywał się festiwal Piwowarów Amatorów, organizowany przez Browamatora, a obok w oszklonym pomieszczeniu, pod bacznym okiem Andrzeja Sadownika, działała komisja degustująca piwa zgłoszone do konkursu piwowarów amatorów, w której miałem przyjemność uczestniczyć a i przy okazji stwierdzić że piwowarstwo jak i degustacja nie należy do prostej dziedziny.
gadgety dla posiadaczy zaproszeń również niczego sobie. gratuluję też że udało się zrealizować pomysł z wypuszczeniem opakowania piwa żywieckiego w barwach giełdowych. równie przydatna okazała się zniżka na bilety PKP.
największe skupisko Forumowiczów było zwykle w okolicach szklanej MarcoHurtowni i AlbeertoHurtowni - w pobliżu grilla (wydawano tam kiełbaski dla wygłodniałych, które można było nabyć za kupony z zaproszenia lub też za gotówkę). Browarowiczów którzy się ujawnili, czyli wpisali na listę obecności było UWAGA! ponad 80 osób! z prawie wszystkimi udało mi się zamienić słowko, niestety z kilkoma osobami nie spotkałem się twarzą w twarz ze względu na mój udział w pracy jury. muszę przyznać że większość nowopoznanych na żywo osób wybrażałem sobie inaczej(przynajmniej te osoby, które nie zamieściły swoich fotek w Browarze)
o godzinie 6 rano już wrzało na giełdzie, miejsca były zajęte i ostro handlowano do ok 12. ok. póltorej odziny później jak ręką ujął większość osób już zniknęła z terenu giełdy (poza niami oczywiście)
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
dziekuję zatem wszsytkim po stronie organizatroa za przygotowanie tego wydarzenia, w szczególności Grzegorzowi Zwierzynie!
Marcopolokowi i pomagającym mu osobom należą się wielkie brawa i pokłony za organizację wspaniałego spotkania i imprezy okołogiełdowej w Hacjendzie Pod Łyską.
w ogóle wszystkim Koleżankom i Kolegom, dzięki którym wturlane na wzgórze wspólnymi siłami Brackie smakowało tak wspaniale, należą się laurki i gipsowe odciski dłoni prezesa
Wszystkich obecnych w Żywcu jeszcze raz pozdrawiam!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Przyłączam się do podziękowań za profeskę w przygotowaniu giełdy. Zdecydowanie No. 1 w Polsce ! Szczególnie dzięki za znichę na pociąg !! 22 zeta za pośpiech z W-wy do Żywca to super okazja.Nie rozpisuję się bo mimo że wróciłem 20 godzin temu jeszcze dochodzę do siebie i nabieram sił witalnych po
Pozdrówka dla wszystkich forumowiczow z którymi gadałem a szczególnie dla tych których nie zapamiętałemlub nie skojarzyłem.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Wielkie dzięki dla Żywca za giełdę.
Wielkie dzięki za marcopoloka za przed- i po- giełdzie oraz samą giełdę.
Wielkie dzięki wszystkim za wszystko.
Jak dojdę do siebie moze jutro coś więcej napiszę..
na razie choc po kąpieli wygladam mniej więcej takWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
No to może pare słów ode mnie.
Poznałem kilku forumowiczów z czego jestm bardzo zadowlony, nie będę wymieniałoni wiedza o kim mówie.
Giełda super i jeszcze raz super. Z roku na rok coraz lepsza.
Wziąłem ze soba paru znajmych którzy byli pierwszy raz na giełdzie, krótko mówiąc byli w szoku. Jeżeli dożyja nie opuszczą już żadnej giełdy - TAK TRZYMAĆ !!!
Dzięki wszytkim za wszystko.
Jak dobrze pójdzie to jutro wsadze pare fotek.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment