Bigosowi za to że był dobry i ciepły i za to że jeszcze dziś i jutro będę miał co jeść. Mniam.
No właśnie, ogłaszam, że zaginęły trzy słoiki bigosu! Główny podejrzany - Ark, który pewnie zabrał je z samochodu razem z piwem, mam nadzieję, że swoim
Bylo super !!! Nic dodać nic ująć zarówno giełda jak i imprezka w hacjendzie utkwią na długo w pamięci.
Wielkie dzięki dla Marco, Żywca i całej reszty.
Popieram utworzenie fanklubu Stojąco-Śpiącegi-ARKA
Giełda sprowokowała niektórych do sięgnięcia po pióro!!!
ŻYWIECKIE PIWO
I.Żywieckie piweczko smakuje jak mleczko,
Pijąc go często, będziesz miał cerę jak dziecko.
Więc pijmy ten smaczny żywiecki trunek,
A do życia będziemy mieli dobry stosunek.
II.Pijmy go wszyscy młodzież i starzy,
A nic złego, się nam w życiu nie przydarzy
Niech ta żywiecka pianka, nas dziennie pokrzepi,
A będziem jak w siódmym niebie, cali chepi.
III.Co ci go piją hobbiści i kolekcjonerzy,
Od nich tak naprawdę smak piwa zależy.
Piękną kolekcją nie jeden obstawiony,
Tylko go podziwiać jaki szczęśliwy i zadowolony.
IV.Niech ta nasza pasja trwa wiecznie,
Byś sobie kolekcjonerem to całkiem bezpiecznie.
Trzymajmy tak dalej do końca i jeden dzień,
A inni dołączą za nimi jak cień.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Marco, mam namiary na kolegę Linasa. Już od roku, od poprzedniej giełdy w Żywcu utrzymujemy dosyć ożywione kontakty. Pisać do niego najlepiej po angielsku lub rosyjsku. No i oczywiście po litewsku. Choć i po polsku sobie radzi.
Jako chyba ostatni i ja chciałbym podziękować wszystkim za wszystko, zwłaszcza Marcopolokowi za imprezę Pod Łyską, Żywcowi za giełdę i różnym bezimiennym sprzedawcom szkła, którzy znosili me upierdliwe targowanie się
Marusia napisała:
No właśnie, ogłaszam, że zginęły trzy słoiki bigosu! Główny podejrzany – Ark, który pewnie
Zabrał je z samochodu razem z piwem, mam nadzieję że swoim
Bigos był świetny lecz nie ja go zachomikowałem. Z drugiej strony szkoda, siedział bym teraz przy piwku, zajadał bigosik i wspominał imprezę w hacjendzie...
Śląski Klub Birofilów zaprasza na 61 Międzynarodową Giełdę Birofiliów odbędzie się w Tychach 18 -19 .10 .2024 r na terenie Browaru Książęcego w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9 .Piątek w godzinach 16,00-22,00, Sobota od 8,00 do 14 ,00.Sponsorami imprezy są Tyskie Browary Książęce,...
Comment