2003.06.14 - Żywiec, VIII Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pivaria
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.03
    • 1538

giełda w żywcu

A gdzie tam - zero wojny!!! Skąd taki wniosek dziwny?
    Szczecińska giełda nawet nie pretenduje do do tego co robi Grześ - ja serio już dziś się cieszę (podobnie jak w latach poprzednich), że na tyh parę fajnych chwil wyrwę się do Żywca.
    A giełda w Szczecinie? No cóż... skromna jest... ale to ból niezrozumienia przez różnego rodzaju marketingowców browarnianych, którzy olewają najwierniejszych sojuszników.
    Jak wiesz, to, że robimy takie imprezy to bez wsparcia jest tylko osobistym samozaparciem...
    Grzesiowi zazdroszczę zrouzumienia ze strony browaru: oni tam pod Grojcem świetnie wiedzą, że jesteśmy auterytetami w swoim środowisku nt. piwka - i nie lekceważą nas!
    Tak więc - czekajmy na randkę z tą najpiekniejszą z giełd!

PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
    www.pivaria.pl
    https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• pivaria
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.03
      • 1538

zero wojny

Acha - gdyby to ode mnie zależało (aby udowdonić miłość do Ziemi Żywieckiej) to zmieniłbym logo browaru na góralkę tańczącą z wilkiem morskim np. w stopniu bosmana...
      Grześ - pomyśl co się da zrobić w tym temacie? Może chociaż jakaś birofilska krótka seria?

www.pivaria.pl

Comment

• marcopolok
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2334

Do pierdół typu ...ja też będę, ..... o to fajnie napijemy się piwka

Będzie odpowiedni temat na forum pt" Co nam zorganizuje Marco?"

Do giełdy jeszcze kilka miesięcy a w takim tempie przyrostu temat będzie większy niż "Urodziny"
        bez brody...

Comment

• ppns
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.10
          • 1737

Odp: zero wojny

pivaria napisał(a)
          ....gdyby to ode mnie zależało (aby udowdonić miłość do Ziemi Żywieckiej) to zmieniłbym logo browaru na góralkę tańczącą z wilkiem morskim np. w stopniu bosmana....
          Ponieważ w zeszłym roku byłem tylko na mniejszych giełdach [ Swiebodzice , Człuchów , Grodzisk Wlkp. Tychy X ] to w tym nie odpuszczę duzych - Szczecin w kwietniu i Żywiec w czerwcu. Będę miał skalę porównawczą i dokonam RZETELNEJ oceny pojedynku Heineken : Carlsberg. Strzeżcie się organizatorzy bacznego oka piwosza i kolekcjonera !!!!!!
          piwoppns@wp.pl

Comment

• Żywiec
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.12
            • 1571

Odp: Odp: zero wojny

ppns napisał(a)
            Ponieważ w zeszłym roku byłem tylko na mniejszych giełdach [ Swiebodzice , Człuchów , Grodzisk Wlkp. Tychy X ] to w tym nie odpuszczę duzych - Szczecin w kwietniu i Żywiec w czerwcu. Będę miał skalę porównawczą i dokonam RZETELNEJ oceny pojedynku Heineken : Carlsberg. Strzeżcie się organizatorzy bacznego oka piwosza i kolekcjonera !!!!!!
            Giełdy w Swiebodzicach i Tychach wcale nie należą do tych "mniejszych", wręcz przeciwnie, to po żywieckiej największe w Polsce tego typu imprezy.

Comment

• pivaria
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.03
              • 1538

To nie pojedynek!

DARAGIJ PPNS:

Napisałeś: ...to w tym nie odpuszczę duzych - Szczecin w kwietniu i Żywiec w czerwcu. Będę miał skalę porównawczą i dokonam RZETELNEJ oceny pojedynku Heineken : Carlsberg. Strzeżcie się organizatorzy bacznego oka piwosza i kolekcjonera !!!!!!

Może jeszcze nie wiesz, ale powinieneś mieć taką świadomość: GIEŁDY TO NIE POJEDYNKI ANI WYŚCIGI !
              Ja i Zbyszek Spunda tzw. giełdę szczecińską robimy prywatnymi siłami. Wszystko co uda nam się zorganizować to uwierz, mi spory wysiłek organizacyjny i również finansowy...
              Po drugie z Giełdą Żywiecką nie da się żadnej innej porównać. Ponieważ na niej nie byłeś więc masz prawo tego nie wiedzieć. To co mnie najbardziej w Wielkiej Żywieckiej urzeka, to wspaniała atmosfera na którą składa sie cała masa drobnych szczegółów, których nigdzie więcej poza Żywcem nie uświadczysz!
              Reasumując:Giełdy to nie pojedynki lecz spotkania towarzyskie w bardzo elitarnym towarzystwie.
              PAZDRAWLIAJU DARAGIJ PPNS
              www.pivaria.pl

Comment

• Żywiec
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.12
                • 1571

Odp: To nie pojedynek!

pivaria napisał(a)

Reasumując:Giełdy to nie pojedynki lecz spotkania towarzyskie w bardzo elitarnym towarzystwie.
                PAZDRAWLIAJU DARAGIJ PPNS
                Święte słowa! Giełdy to nie rywalizacja kto lepszy i większy, ale możliwość bezpośredniego kontaktu ze środowiskiem. W przypadku giełdy żywieckiej, duża ilość uczestników sprawia, że trudno wygospodarować czas w sobotę na rozmowę ze znajomymi. Stąd też pomysł aby w tym roku impreza zaczęła się w piątek w godzinach popołudniowych. Myślę o klubowym koncercie przy kuflu piwa i może prezentacji multimedialnej, przybliżajacej wszystkim to co robi browar żywiecki.Takie kilkugodzinne spotkanie stworzyło by możliwość rozmowy i lepszego poznania się. Jest tylko problem co zrobić z klientami o 24.00.... lokal w końcu trzeba posprzątać przed giełdą

Comment

• celt_birofil
                  † 2017 Piwosz w Raju
                  • 2001.09
                  • 4469

Ja bedę musowo. jak nie będę miał transportu, przejdę górami
                  Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Żywiec
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.12
                    • 1571

celt_birofil napisał(a)
                    Ja bedę musowo. jak nie będę miał transportu, przejdę górami
                    Nie musisz górami, przez Bramę Wilkowicką jest całkiem płasko

Comment

• arzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 2814

Strzałka.
                      Widze, że moje pytanie o zdjęcie z zeszłorocznej giełdy zostaje bez echa. Może jednak ktoś je ma.
                      Z góry dziękuje.
                      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      Bractwo Piwne
                      Skład Piwa
                      Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• zythum
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.08
                        • 8305

Odp: Odp: To nie pojedynek!

Żywiec napisał(a)

Święte słowa! Giełdy to nie rywalizacja kto lepszy i większy, ale możliwość bezpośredniego kontaktu ze środowiskiem. W przypadku giełdy żywieckiej, duża ilość uczestników sprawia, że trudno wygospodarować czas w sobotę na rozmowę ze znajomymi. Stąd też pomysł aby w tym roku impreza zaczęła się w piątek w godzinach popołudniowych. Myślę o klubowym koncercie przy kuflu piwa i może prezentacji multimedialnej, przybliżajacej wszystkim to co robi browar żywiecki.Takie kilkugodzinne spotkanie stworzyło by możliwość rozmowy i lepszego poznania się. Jest tylko problem co zrobić z klientami o 24.00.... lokal w końcu trzeba posprzątać przed giełdą
                        Hmm a co gorsza lokal Pod Trupkiem też zamknięty, już wiem, wszyscy pojedziemy do Marco
                        To inaczej miało być, przyjaciele,
                        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                        Królowie banków, fabryk, hut
                        Tym mocni są, że każdy kradnie
                        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Żywiec
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.12
                          • 1571

Odp: Odp: Odp: To nie pojedynek!

zythum napisał(a)

Hmm a co gorsza lokal Pod Trupkiem też zamknięty, już wiem, wszyscy pojedziemy do Marco
                          "Bar Targowy" czyli inaczej "Pod Trupkiem" otwarty i ma się nieźle

Comment

• zythum
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.08
                            • 8305

Chodziło mi o to, że o 24.00 to też już raczej zamknięty. Zawsze są jeszcze POD Piwowar, piękne ogródki i blisko Piwiarni. Ach niech już nadejdą te piękne letnie dni.
                            To inaczej miało być, przyjaciele,
                            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                            Królowie banków, fabryk, hut
                            Tym mocni są, że każdy kradnie
                            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• decio
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.10
                              • 165

eh

Ale się giełda w Żywcu zapowiada.... ale będzie atmosfera... już nie mogę się doczekać... już tym klimatem przesiąkam...hehe.. już sobie wyobrażam.. ehhhh jeszcze pół roku

Wasze
                              www.decio.friko.pl

Comment

• pivaria
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.03
                                • 1538

Zdjęcie grupowe

Teraz będzie mowa wiązana:
                                Ależ arzy! - nikt tu Cię nie lekceważy!

Oto odpowiedź na Twoje pytanie dot grupowego zdjęcia:
                                te zdjęcie i wiele innych znajdziesz na tej oto stronie:

pzdr

P.S. - Jeśli mnie tam szukasz, to stoję po prawej stronie w czapce, w cieniu, za mną facet w okularach.
                                www.pivaria.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X