W imieniu jednoosobowego Komitetu Protestacyjnego odwołuję słuszną akcję protestacyjną polegającą na demontażu kasetonów z logo browarów Grupy Żywiec.
Decyzję taką podjąłem po otrzymaniu w dniu 19 maja br. imiennego zaproszenia dla siebie oraz syna.
Tym samym uważam, że mój protest (vide wyżej) odniósł należyty skutek. Nadal jednak apeluję do decydentów o nieprzelewanie bratniego piwa!
Wszystkim osobom zaangażowanym w mój protest serdeczne THX: szczególnie Pani Prezes Marusi.
Ja też nie dostałam zniżki, a ponieważ mogę jechać do Żywca dopiero 13.06 po poludniu, to Slavoy się odgraża, ze pojedzie autem beze mnie, a ja bedę musiała dojechac pociągiem
W jednym ze szczecińskich pubów (adresu i nazwy nie podam, bo to kryptoreklama) zauważyłem taką oto scenografię (patrz obrazek poniżej).
Na czapce widnieje napis mową wiązaną:
Powiedz chłopu,
Powiedz babie,
że był DROZDA
w MEDIA PUBIE
Drogi Pogoniarzu - nie znam się na wynikach tabel, ale wiem, że ja przytoczyłem w pełnej wersji napis skreślony ręką pana Dr.Ozdy (przed laty pod takim artystycznym pseudo występował).
I nic więcej.
Swoją drogą, czy w pewnej żywieckiej Piwiarni się spotykamy dzień wcześniej
Chętnie bym się przemęczył z 15 godzin w pociągu,ale pensyjka spadła dość znacznie,a ceny jakoś nieMuszę poodkładać trochę grosza,jeszcze w tym roku trochę się wydarzy
Nie tak łatwo na zawołanie też dostać urlop-ludzi mniej,a pracy wcale nie ubywa(oby)
Dzisiaj w skrzynce i umnie miła podwójna niespodzianka.List z zaproszeniem na giełdę szedł z Żywca tylko (sic!) sześć dni. To szybko, bo przesyłka z etykietami z Lwówka (to druga część niespodzianki) wędrowała aż pięć dni.
Comment