Pivaria trochę dałeś ciała , jest to informacja którą zamieszczał May w temacie giełdy w Białej . Wiem że nic się nie zmienia ale mogłeś choć zmienić miasto docelowe .
Rozpoczynam akcję : BILETY ZA BILETY.
Maciej Szewczyk, który załatwił ulgę PKP - oprócz tego, że jest birofilem, to zbiera również bilety komunikacji miejskiej.
Proszę, aby każdy juz dziś zaczął zbierać je dla Maćka i przywiózł ze sobą do Szczecina.
No to już ma jeden(wcale nie ze Szczecina).Nawet nie skasowany(sam nie wiem dlaczego )Jest już schowany głęboko i dostarczę go na GIEŁDĘ.Pochodzi niestety z miejscowości gdzie browar przeszedł do historii-KĘTRZYN.
No za kilka dni Giełda u nas,a nawet Pivaria zamilkł...Trochę niefortunnie prawie się nałożyły dwie giełdy na siebie.Liczę,że jednak troszkę osób z Forum będzie i uda mi się kogoś poznać.Prosiłbym ,aby osoby zainteresowane przyjazdem dały znak.Chętnie spróbowałbym wyrobów z Waszego regionu,które u mnie są niedostępne-oczywiście można liczyć na rewanż.Specjalnie wziąłem urlop by móc się integrować Także PRZYBYWAJCIE prawie nad morze
Jednak troszkę osób z forum będzie , inni kolekcjonerzy też. Jesli za piwo z mojego rejonu będzie można uznać Lwówek Książęce niepasteryzowane , to ono będzie moim reprezentantem w Szczecinie.
A Pivaria udziela się na forum , także w innych działach i dyskusjach
Gdy trzeba milczę. Gdy trzeba odzywam się. Oto jest nowy powód: w odróżnieniu do Giełdy Wschodniej u nas wieczorek liryczno-piwno- zapoznawczo-integracyjny odbędzie się nie "po" a "przed" giełdą. Już w piątek wielka balanżka w barze "U Dzidka".
Ta placówka kulturano-oświatowa mieści się daleko od centrum: w Bartoszewie k.Szczecina. Koordynatorem niezpomnianego wieczoru jest kol. Zbyszek Spunda. Jutro, tj. w środę 9 kwietnia będzie więcej szczegółów.
A jeśli chodzi o miejsce giełdy to bez zmian. Jest nim Klub "Słowianin" znajdujący się o rzut czteropakiem od dworca Szczecin-Główny. Początek imprezy o godz. 7.00. Koniec o godz. 13.00. Uroczyste otwarcie, podczas którego zagra szantowa kapela o godz. 10.00. Wówczas też odbędzie się kilka konkursów. Przy okazji prosba: jeśli macie pomysły na jakieś fajne konkursy to proszę na pw.
W trakcie imprezy odbędzie się też (jeśli drukarnia nie nawali) promocja mojej książeczki dot. pw. browarów szczecińśkich. Autor będzie osobiście podpisywał to epokowe dzieło...
I to na razie tyle niusów.
Niestety, choćbym chciała, nie jestem w stanie zaliczyć wszystkich giełd polskich roku, nad czym ubolewam, ale finansowo i fizycznie by mnie to wykończyło Za to napewno będę za rok. Choć mam nadzieję, że się jakoś z Mayem dogadacie, żeby Wasze giełdy nie były tydzień po tygodniu, bo prawdę powiedziawszy chciałabym być na obu
Bawcie się dobrze, a ja wychylę zdrowie giełdowiczów pysznym Szwejkiem z Góry
Zainterowanym dojazdem do miejsca imprezy podaję azymut i inne pomocne namiary :
Miejsce "DZIURKA U JURKA" - Bartoszewo k/Szczecina
Dojazd z centrum tramwaje linii 1 lub 9 do pętli Głębokie.Potem przesiadka na autobus linii 103 (najlepiej kupić bilet 1-godzinny, który kasujemy już w tramwaju i przez godzinę jeździmy jak i gdzie chcemy). Potem z autobusu wysiadka na przystanku BARTOSZEWO (pytaj tubylców). Następnie około 1 km na kamasz.
Można też dojechać na petlę i tam zamówić TAXI, która jest do dyspozycji giełdowiczów. Koszt przejazdu na 1 osobę to ok. 20 zł. Na cztery osoby to zaledwie po 5 zł.
TAXI zamawiamy na tel. 0504 57 78 13 hasło: DOMINIK.
Całością balanżki koordynuje Zbyszek Spunda, tel.0609 09 02 96.
Zainteresowanym podaję, że pp. jest możliwość przekimania w "Dziurce u Jurka".
Marusiu - ja też żałuję, że nie możesz być. Szkoda, że wielu innych nie może dojechać.
Za to w Żywcu czeka nas niekończąca się radość z powodów około piwnych.
Co do terminów: już dawno na łamach najlepszego polskiego czasopisma kolekcjonerskiego dot. birofilii pt. PIVARIA postulowałem nieśmiało, aby spróbować się zorganizować formalnie i ustalać wspólnie np. kalendarz imprez.
Może czas zacząć poważnie i profesjonalnie myśleć o naszej pasji?
Kto jest "ZA" to ręka do góry i zakładamy temat Polskie Stowarzszyenie Kolekcjonerów Piwnych Kolektybiliów czy jakoś tak.
Comment