2003.05.24 - Tychy, Tyska Giełda Birofilów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

Odp: Ahumba też...

decio napisał(a)
    Skoro wspominacie zasługi osób biorących udział w giełdzie z tzw. zaplecza to musze zwrócić uwagę na malutkie niedopatrzenie jednej osoby. Chodzi o osobę, która poświęcała się w czasie rozdawania upominków, a wiecie sami że w szczytowych momentach było tam gorąco Nie wiem czy dobrze kojarze, ale był to prawdopodobnie kolega Ahumba. Myślę, że też zasługuje na wielkiego browara od nas wszystkich. Zdrówko
    Ahumba, to chyba był Twój klon
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• tyskikufel
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.04
      • 772

Giełda Tychy-wrarzenia

W imieniu klubu kolekcjonerów ;Kufelek; chciałbym podziękować Kompanii Piwowarskiej S.A za zorganizowanie i sponsoring giełdy birofilów w Tychach w dniu 24 .05.2003 ,a w szczególności Pani Małgorzacie Walędzińskiej i
      Dorocie Janas z Tyskich Browarów Książęcych

Comment

• ppns
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1737

Uważam , że giełda powinna się była zacząć o godz. 7.00 . I to jest jedyny minus tej giełdy , że rozpoczęto ją
        dopiero o ósmej.

Stary Kocur napisał

[..]Dodam, że po giełdzie odbyło się krótkie, acz owocne spotkanie sekcji śląskiej forum z uwzględnieniem podsekcji podbeskidzkiej.
        Udział wzięli ( w kolejności alfabetycznej:
        Adam16, Celt z Birofilem, Kiszot z rodziną ( całą ) i niżej podpisany[..]
        Tak dla dokładności , Nowa Sól też leży na Śląsku , a dokładnie na Dolnym Śląsku.
        Ta miejscowość była kiedyś austriacka, czeska ,niemiecka i należała do różnych krain geograficznych.
        Przed drugą wojną zaliczano ją do Dolnego Śląska.

Beermat napisała

[..]
        PPNS - hej, hej - gdzie byłeś ?? Adam 16 -
        też umawialiśmy się ale nie wypatrzyłam go. Szukałam też robox'a!
        [..]
        Byłem głównie w najdalszym narożniku od wejścia głównego , rozlokowałem się obok Starego
        Kocura i Bahtola. Tuż po wejściu na lodowisko zrobiłem rundę po stolikach.
        Po półgodzinie drugą , itd...

Dużo zajęła mi wymiana wziętego przeze mnie Lwówka na inne lokalne piwa przywiezione przez innych piwoszy. Byłem też na zwiedzaniu browaru 10.30...12.10. (mocna sekcja śląska, militarna + niezrzeszeni). Nie mogłem tego odpuścić , bo odwiedziłem browar w Neuzelle , i chciałem mieć porównanie, jak wygląda mały, klasztorny browar i wielkoprzemysłowy gigant. Potem szybko biegusiem , i z umówionymi przed wyjazdem do browaru , kilkoma zbieraczami , dobiłem targu, gdzie lwówek w bączkach odegrał decydującą rolę. Dodatkowo , od pewnego Litwina , uzyskałem też mnogo kapsielkow.

Byłem prawie do samego końca , gdy wynoszono stoliki.
        Mój pobyt zakończyłem krótkim posiłkiem w pubie , gdzie posiliwszy się, kilka minut pogawędziłem z Darkiem99,i z nim ,na zakończenie dysput piwnych zobowiązaliśmy się prześcignąć Smoka Wawelskiego w ilości wypitych piw na najbliższej giełdzie w Żywcu , tak , że nawet Sfinksowi warszawsko-egipskiemu zrzednie mina . I żaden dzielnicowy nam w tym nie przeszkodzi !!!!!!!!

ART napisał

[..]
        lodowisko oferowało dużo przestrzeni, ochrona strzegła nas przed spożywaniem "napojów" na "tafli",[..]
        dla posiadaczy zaproszeń zestaw gadgetów (koszulka, latarka(?),
        Ochroniarze byli bezwzględni : „dostane” od Marcopoloka Brackie musiałem spożyć pod chmurką.
        ..
        Też się pozytywnie zdziwiłem , bo latarka już miała zamontowane baterie. W zestawie widokówek , które były częścią upominków , zaskoczyło mnie , kto jest posiadaczem większości oryginałów ,reprinty
        których otrzymaliśmy.
        piwoppns@wp.pl

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9057

Odp: Ahumba też...

decio napisał(a)
          Skoro wspominacie zasługi osób biorących udział w giełdzie z tzw. zaplecza to musze zwrócić uwagę na malutkie niedopatrzenie jednej osoby. Chodzi o osobę, która poświęcała się w czasie rozdawania upominków, a wiecie sami że w szczytowych momentach było tam gorąco Nie wiem czy dobrze kojarze, ale był to prawdopodobnie kolega Ahumba. Myślę, że też zasługuje na wielkiego browara od nas wszystkich. Zdrówko
          z tego co ja kojarzę był to Krzyś15. no ale mogę się mylić, w końcu człowiek trochę tego piwa wlał w siebie
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• mareks
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1939

Giełda bardzo mi się podobała (duzo przestrzeni) chociaż to dopiero 2, w której uczestniczyłem. Niestety poczta mnie zawiodła i nie dostałem zaproszenia.

Wycieczka do browaru była cool. Szkoda, że nie można było robic fotek ale tego sie spodziewałem. Cóż, ochrona własnego wizerunku przez właściciela. Co ciekawe to "nieletni" nie mieli prawa wstepu na teren browaru. Wiele osób z tego powodu musiało zrezygnować.

Kolekcję wzbogaciłem.

Pozdrowienia i podziękowania dla organizatorów i wszystkich forumowiczów. Niestety nie każdego zdążyłem poznać osobiście.

Do zobaczenia w Żywcu .

Comment

• celt_birofil
              † 2017 Piwosz w Raju
              • 2001.09
              • 4469

Ja tam byłem, piwa się napiłem

1. Markowi B. dzieki za gadżety. Nota bebe - hasło główne "Łowcy birofiliów", co w moim przypadku było niemalże dosłowne (w odniesieniu do zestawu "Mały birofil"), acz uwieńone sukcesem !!!

2. Propozycja na przyszłość - giełdowy konkurs na najoryginalniejsze nakkrycie głowy, choć pewnie Stary Kocur byłby poza wszelką konkurencją...

3. A moze za rok w zestawie podstawowym znajdzie się saperka (nieoceniona dla naszej sekcji archeologicznej)?
              Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• generał
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.06
                • 62

Giełda w Tychach

Witam serdecznie wszystkich giełdowiczów. Nareszcie udało mi się poznać kilku forumowiczów z czego bardzo się cieszę. W kolejności wymieniłem uścisk dłoni z:Artem, Ahumbą, Anćką, Celtem_Birofilem, Marcopolokiem,Czapayewem. Podczas wycieczki do browaru zidentyfikowałem Kamyczka 77, Pjenknika, i Adama.
                Serdecznie was wszystkich pozdrawiam
                Podsumowując giełda była bardzo udana, Podziękowania dla organizatorów. Było Super. Do zobaczenia w Żywcu

PS. Nareszcie Forumowicze się odnaleźli

Comment

• celt_birofil
                  † 2017 Piwosz w Raju
                  • 2001.09
                  • 4469

Byłbym zapomniał

W zestawie "Mały birofil" znalazłem również ulotkę naszego kochanego i niepowtarzalnego, wirtualnego Browaru :-D
                  Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• celt_birofil
                    † 2017 Piwosz w Raju
                    • 2001.09
                    • 4469

StaryKocur napisał(a)
                    [B]Dodam, że po giełdzie odbyło się krótkie, acz owocne spotkanie sekcji śląskiej forum z uwzględnieniem podsekcji podbeskidzkiej.
                    a dosładniej jednoosobowej komórki bielskiej. Komórka żywiecka wyjechała wcześniej

Comment

• Ahumba
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9057

Odp: Giełda w Tychach

generał napisał(a)
                      W kolejności wymieniłem uścisk dłoni z:Artem, Ahumbą, Anćką, Celtem_Birofilem, Marcopolokiem,Czapayewem. Podczas wycieczki do browaru zidentyfikowałem Kamyczka 77, Pjenknika, i Adama.
                      Serdecznie was wszystkich pozdrawiam
                      też jestem zadowolony, że Pan Generał nie kazał mi meldować się i łaskawie pozwolił mi rozmawiać ze sobą w pozycji na spocznij.
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• generał
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.06
                        • 62

giełda w Tychach

nie taki straszny ten Generał jakby się mogło wydawać a i piwo lubi

Comment

• Krzych15
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2002.10
                          • 596

za dobrą radą która była kiedyś omawiana na forum, przyczepiłem sobie na rękawie,plakietkę z nikiem jakiego urzywam na forum,i choć byłem dosyć widoczny(nawet przez jakiś czas wydawałem upominki)specjalnie nikogo nowego z forum nie poznałem.Co do podzękowań chciałbym do tego grona dołączyć grupę członków klubu "Kufelek",którzy odwalili kawał dobrej roboty.DZIĘKI.
                          krzych
                          Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

• Matys
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.02
                            • 139

Ja także tam byłem, piwko piłem, z pierwszą grupą i osobistą kobietą Browar zwiedzałem, setnie się ubawiłem i wszystkich uczestników Serdecznie pozdrawiam oraz życzę takiego humoru przez cały roczek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23928

zgubiono dokumenty

UWAGA! w czasie giełdy lub w trakcie wizyty w browarze zgubiono portfel z dokumentami.

jeśli ktoś znalazł ową zgubę proszony jest o kontakt ze mną!

czarny portfel zawierał
                              - DOWÓD OSOBISTY
                              - PRAWO JAZDY
                              - LEGITYMACJĘ SZKOLNĄ
                              dokumenty wystawiono na osobę: MARCIN PSOTA
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• darek99
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.04
                                • 2147

Tychy

Giełda udana, jak zawsze w Tychach, podziękowania dla Marka, Maćka i innych osób za organizację i dla browaru za spnsoring. Zestaw "Łowcy Birofiliów" jest strzałem w dziesiątkę, z takim zestawem można śmiało ruszać na strychy.
                                Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                                Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                                skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                                Epikur z Samos.

Comment

Przetwarzanie...
                                X