2003.05.24 - Tychy, Tyska Giełda Birofilów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9057

celt_birofil napisał(a)
    My już mamy grafik do czerca
    ja grafik mam do końca roku. Tychy w tym grafiku też się znajdują.
    i co z tego?
    przez miesiąc może się tyle wydarzyć..............
    na 1000% (słownie:tysiąc) to wybieram się tylko na zlot.
    na Tychy i Żywiec daję po 99,99%
    na listę będę się wpisywał na tydzień przed giełdą
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Beermatt
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 192

Z nieopisaną radością

Tradycyjnie już:

1. Celt_birofil (z małym znakiem zapytania, bo równolegle są Dni Kulturu Celtyckiej, więc pewnie Celt zostanie a przyjedzie Birofil )

2. Beermatt + rodzina towarzysząca ( bez znaków zapytania )

Fantastycznie móc napisać, że się też jedzie a nie tylko czytać wpisy tych, którzy jadą. A samemu nie można uczestniczyć w giełdzie.
      Nadszedł już czas kiedy można wypuścić się w Polskę.

Comment

• Grzegorz_J_bie
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.04
        • 261

A czy będzie można dostać w tychach Fortunke z pod lady jak to miało miejsce w Świebodzicach?? Jak tak to się pisze na dwie !!
        beermats_mezyk@op.pl

Comment

• JKS
          Gość
          • 2002.12
          • 13

1. Celt_birofil (z małym znakiem zapytania, bo równolegle są Dni Kulturu Celtyckiej, więc pewnie Celt zostanie a przyjedzie Birofil )

3.Grzegorz_j_bie
          4.Jędruś na 99%

Comment

• And69
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 1487

JKS napisał(a)

3.Grzegorz_j_bie
            4.Jędruś na 99%
            A pod którą postacią się tam pojawisz bo widzę że ci się one zaczynają mieszać . Będziesz jako Owen , Perła , JKS czy jako najnowsza wersja Jędruś . Chłopcze już ci Pieczarek w innym temacie napisał że nieletni nie dostają zaproszeń i czy cie rodzicę puszczą .

Comment

• Jędruś
              Gość
              • 2003.04
              • 7

No,ale chyba nieletni też mają wstęp na tą giełde!!!TO,że młodszy to nieznaczy gorszy.Będe jako JĘDRUŚ,a pojade z rodzicami.

Comment

• Piecia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.02
                • 3312

Jędruś napisał(a)
                No,ale chyba nieletni też mają wstęp na tą giełde!!!TO,że młodszy to nieznaczy gorszy.Będe jako JĘDRUŚ,a pojade z rodzicami.
                Może jako Perła albo Owen_12 ?? człowieku czy ty kiedykolwiek dasz sobie spokój?? na giełdzie raczej mama nie będzie ciebie prowadzać od stolika do stolikaa tatus wyjmować miedziaki z portfela

Najpierw zanim zajmiesz się pisaniem postów naucz się czytać! w regulaminie browar.biz jest wyraźnie napisane że serwis jest dla osób pełnoletnich a nie dla przedszkolaków!!
                Koniec i bomba,
                Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Andi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.07
                  • 1915

celt_birofil napisał(a)
                  na moją uwagę, że w Żywcu giełda zaczyna się o 6, kolega Andi zareagował niezwykle gniewnie
                  Bo to prawda ze o tej godzinie sie jeszcze spi a nie PIWSKO pic.
                  Przyjezdrzajac na gielde chcialo by sie jak najwiecej nowych znajomosci zawrzec i troche tego zlocistego napoju wypic ale o 6 rano-to sie nie miesci w mojej glowie.
                  Sam otrzymalem osobiste zaproszenie od Marka Brandysa ale musze niestety odmöwic-moja sytuacja zawodowa nie pozwoli mi tam byc ale w Zywcu to bede na 100%-nie wiem tylko czy zaraz od 6 rano czy dopiero okolo 8.Ale mysle ze w ciagu tych 2 godzin za wiele nie strace i impreza bedzie udana.
                  A zamiast tak jak organizatorzy pisza bedzie trwala do 14 moze sie przedluzy i potrwa kilka godzin dluzej -w koncu piwo najlepiej smakuje popoludniu
                  Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• arzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.06
                    • 2814

Jestem tego samego zdania co Andi.
                    Giełdy powinny zaczynac sie koło 8, a nawet koło 10. Przyjżdża się w tedy mniej zmęczonym i można wychylic o jedno piwko więcej
                    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    Bractwo Piwne
                    Skład Piwa
                    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Beermatt
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 192

cyt : "No,ale chyba nieletni też mają wstęp na tą giełde!!!TO,że młodszy to nieznaczy gorszy.Będe jako JĘDRUŚ,a pojade z rodzicami."

Jezusicku, ale sie cieszę. Najbardziej na pogawędkę z Twoim tatą i mamą. Może wreszcie przełożą Cię przez kolano i pasem po doopsku nałoją. Bo słowa to do Ciebie raczej nie docierają.

Comment

• kangurpl
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.03
                        • 2660

arzy napisał(a)
                        Giełdy powinny zaczynac sie koło 8, a nawet koło 10. Przyjżdża się w tedy mniej zmęczonym i można wychylic o jedno piwko więcej
                        Zgadzam się z Wami całkowicie, ale zwróćcie uwagę na to, że wiele osób dojeżdza na miejsce nad ranem około czwartej, piątej.
                        I są wtedy dwie mozliwości:
                        1. organizatorzy otwierają drzwi o godz. np 8-10 i co ci biedacy mają zrobić, tułają się się kilka godzin po mieście (a jak leje?)
                        2. wpuszczają gości wcześniej, jeszcze przed oficjalnym otwarciem giełdy. Giełda spontanicznie rusza ...
                        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Cooper
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6056

Jest to temat który chciałem właśnie poruszyć w osobnym poście , ale skoro jest on tutaj to dorzucę też coś od siebie. Ja ,jak kilku forumowiczów jestem za ucywilizowaniem tj opóźnieniem godzin rozpoczęcia giełd (powiedzmy o 9.00). Dlaczego ? Chyba logiczne jest że każdy normalnie funkcjonujący osobnik lubi się wyspać (choć spać można i do popołudnia ).Pociągi w PL jeżdżą 24 h na dobę. Nikomu nie uda się udowodnić iż przyjeżdżają one w soboty , w terminach giełd i do miejscowości w których się one odbywają przeważnie w godzinach powiedzmy 4.00-5.00 rano. Równie dobrze mogą przyjechać i o 6.00 i o 10.02. Ponadto coraz więcej kolekcjonerów przyjeżdża wózkami (niektórzy forumowicze nawet rowerami ) i chyba nie muszą się spieszyć na 6.00 czy 7.00. Wiem iż są ponadto częste przypadki iż kolekcjonerzy przyjeżdżają spóżnieni o 2-3 godziny na giełdę bo i takie połączenia się trafiają. Może ktoś powiedzieć że OK ale wtedy opóźni im się powrót do domu. Przecież giełdy odbywają się w sobotę i jeśli wróci się póżniej o 2-3 godziny to jakie ma to znaczenie ? Ostatnio przed giełdkami w piątek trafiają się ponadto "alko-wieczorki zapoznawcze" i tu już chyba nie muszę podawać różnicy pomiędzy zrywką o 5.30 a powiedzmy 8.30. Organizatorom giełd którzy muszą godzinę , dwie wcześniej przygotować salę też wątpię czy chce się wstawać w środku nocy. Nie powiem że w innych krajach giełdy rozpoczynają się zawsze o 6 czy 7ej , ale np giełda w Hamm rozpoczyna sie bodajże o 9-ej , a np giełda w ukraińskim Nikołajewie rozpoczyna się teoretycznie o 9-ej a w praktyce o 10-ej i trwa też do 10-ej ale wieczór - istny maraton z non-stop darmowym piwem!Dodatkowo w piątek jest niezła libacyjka o czym może zaświadczyć Beny , ale to już odrębny temat
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

arzy napisał(a)
                            Jak najbardziej popieram, szczerze mówiąc męczy mnie przyjeżdzanie na giełdę zaczynająca się o godz 6 czy 7 nie mówiąc juz o wypiciu piwa w tych godzinach, zmęczony, niewyspany i w miarę upływu czasu myślący o tym, żeby sie położyć na chwilkę, a nie "iść gdzieś dalej".
                            Giełdy są w soboty, dlaczego nie mogą potrwać dłużej, np do 15 - 16, przecież najwazniejsze jest dobre samopoczucie, nie wiem jak inni ale dla mnie np piwo o 6-7 rano jest za bardzo powalające
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• AŃĆKA
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2003.01
                              • 315

wiadomość od organizatora

kangurpl napisał(a)
                              Zgadzam się z Wami całkowicie, ale zwróćcie uwagę na to, że wiele osób dojeżdza na miejsce nad ranem około czwartej, piątej.
                              I są wtedy dwie mozliwości:
                              1. organizatorzy otwierają drzwi o godz. np 8-10 i co ci biedacy mają zrobić, tułają się się kilka godzin po mieście (a jak leje?)
                              2. wpuszczają gości wcześniej, jeszcze przed oficjalnym otwarciem giełdy. Giełda spontanicznie rusza ...
                              W tym temacie wiem jedno : punkt 2 , który napisał kangurpl na pewno nie jest możliwy . Giełda rozpoczyna się o 8.00 i dopiero od tej godziny będą wpuszczani wszyscy uczestnicy.
                              Zatem każdy musi dobrać sobie jakieś wygodne połączenie , na pewno nie jest tak , że jedyny pociąg jest w Tychach o 4-5 rano .
                              Nigdy nie będzie tak , że wszystkim spasuje godzina otwarcia giełdy . Zatem wszystkich ewentualnie niezadowolonych - przepraszamy.
                              http://www.beercoasters.i15.eu

Comment

• Cooper
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6056

Zresztą jak ktoś przyjedzie za wcześnie , zawsze może sobie obejrzeć wystawę plakatu kolejowego pt. "Podróż koleją skraca czas przejazdu pociągiem"
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X