Giełda w Wilnie odbędzie się 13.września 2003 w Domu Kultury przy ul.DARIAUS IR GIRENO 69 ok.300 metrów przed Portem lotniczym.Dla uczestników którzy przybędą dzień wcześniej odbędzie się spotkanie w knajpce wzorem roku ubiegłego ale sprawa jest jeszcze dogrywana ze sponsorem którym będzie prawdopodobnie browar ROZEK.
2003.09.13 - Litwa, Wilno - II Giełda Kolekcjonerów Birofiliów
Collapse
X
-
Tylko jak tam dojechać nie maja własnych 4 kółek :-(
-
-
Możliwości są:
- z Olsztyna autobusy codziennie
- z Białegostoku - podobnie
- z Suwałk - jeszcze więcej - z tego co wiem to także busy
Comment
-
-
A jak to wyglada cenowo?Tak z ciekawościLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
z Olsztyna do Wilna 50 zł.
samochodem własnym trzeba się liczyć z dodatkowymi opłatami na wjeździe - ubezpieczenia litewskie i coś tam jeszcze.
Comment
-
-
Dokładniej mówiąc jest to 50% zniżka dla posiadaczy "zielonej karty", a opłatę można uiścić na samej granicy.Nie polecam wjazdu na Litwę bez tego ubezpieczenia jest ono kontrolowane newet już w przypadku wyjazdu z Litwy.I jeszcze moja dobra rada na granicy starać się trzeba być bardzo grzecznym nawet jak się nam coś nie podoba.Miałem przykre doświadczenie po skrytykowani pracy ni to celnka ni to "odźwiernego"ni to służby granicznej,a skończyło się na tym że musiałem trochę dłużej postać w kolejce.krzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.
Comment
-
-
Z Warszawy kursuje pociąg do Wilna (co drugi dzień) - Szczegóły na stronie PKP. Wyjazd o 22.00 z Centralnego rano o 8.00 jest w Wilnie. Ponadto autobusy litewskie z Dworca Zachodniego w Warszawie kilka dziennie. Bilety na PKP i autobusy w granicach 100 do 130 zł. Pociąg tylko z miejscówkami.
Comment
-
-
Nocleg.
Co do noclegu to raczej nic się nie zmieniło,
Wygód tam nie ma , ale jest tanio i blisko do starej częśći miasta.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Rozumiem, że bez zaproszenia też można przyjechać?
Comment
-
-
zaproszenie toto nie było, zainteresowanym mogę przesłać skan tej informacji do wydruku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Art ma rację , nazywając ulotkę informacyjną o giełdzie zaproszeniem trochę się rozpędziłem, impreza jest otwarta dla wszystkich.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
Comment