Portfel jest wykonany z materiału w krate ,z jedną przegródką na banknoty,oraz kieszeń na bilon zamykana zamkiem.Mała naszywka z przodu "TYSKIE".Portfel zamykany jest rzepem.
2003.10.25 - Tychy, Jesienna Giełda Birofilów
Collapse
X
-
Spoko giełda.
Kolejna giełda za nami, ta dla mnie pod względem zdobyczy była naprawdę udana. Do zbioru 'weszły' mi 4 szt.
Było też dobre piwko z Czarnkowa przywiezione przez Michała, oraz inne atrakcyjne piwne specyfiki...
Ogólnie spoko giełda-tylko miejsca ciut za mało.
Comment
-
-
Uff.. po długiej drodze (mokrej i zimnej ) dotarliśmy z easy wczoraj do domciu.
Giełda udana - prawie całe szkło udało się wymienić lub sprzedać, najpierw mini-giełda w piątkowy wieczór u OldCat'a i tutaj 6 nowych sztuk szkła, no i Tychy, jakieś 9 sztuk. Udało się kupić porcelanki dla Pieczarka, dzięki wymaniom piwnym miałem okazję spróbować Łodzkiego Portera, Irish Gold, Porter z Krajana ( Dziku dzięki), Porterka z Witnicy (ppns dzienks). Udało się również poznac nowych forumowiczów, nie będę wymieniał, nie chciałbym nikogo pominąć.
Po giełdzie również wspaniały dekadencki wieczór w gniazdku kocurowej rodzinki - 4 różne portery w degustacji (Łodź, Warszawa, Nakło, Witnica) + Koźlak z Ambera + piwo Prezesa (nazwy nie znam) + wypalenie fajki dla atmosfery... Po prostu super!(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
albeertos napisał(a)
Uff..
Po giełdzie również wspaniały dekadencki wieczór w gniazdku kocurowej rodzinki - 4 różne portery w degustacji (Łodź, Warszawa, Nakło, Witnica) + Koźlak z Ambera + piwo Prezesa (nazwy nie znam) + wypalenie fajki dla atmosfery... Po prostu super!
żonie. A to, że akurat po dywanie, bo prewróciła kufelek,
jest właściwie neistotnym szczegółem.Grunt to wspaniała atmosfera i wyborne towarzystwo.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
No i jeszcze zapomniałem dodać iż istotnym elementem wieczoru dekadenckiego było: "Górniczo-hutnicza orkietra dęta robi nam papparara...."(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
-
[QUOTE]darek99 napisał(a)
[B]Mam ogromną prośbę, czy znajdzie się dobry i uczynny człowiek który na giełdę w Tychach może dostarczyć portera z browaru w Witnicy.
No i był uczynny człowiek na giełdzie w Tychach, wielkie podziękowania dla PPNS za przywiezienie porterów z Witnicy.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Moje zdobycze z giełdy oceniam w uczniowskiej skali klasycznej
na 4-.
Szkoda , że już ok. 11.40 giełda była na wymarciu.
Przywieziony zapas witnickiego portera i śladowe ilości Książęego z
Lwówka wystarczył na wymianę i "rozmiękczenie" mych etykieciarskich
partnerów.
Z forumowiczów , dotyczczas mi nieznanych , poznałem Arzy'ego , MWA ,
ĄŃĆKĘ , Grzegorza_J_Bie ,Sopistę,Decia. Szkoda , że nie uścisnąłem prawicy Cooperowi,
Ale on chyba otwierał sklep monopolowy.
DZIKU się pojawił z pewnym opóżnieniem , ale najważniejsze , że był.
Stary Kocur wystąpił w nowej czapeczce , określonej przez Darka z Kufelka jako gruzinka.
Dzięki wymianie z Dzikiem , Darkiem99,Starym Kocurem, Albeertosem zyskałem wiele nowych piw do degustacji i etykiet do kolekcji.
Po giełdzie pojechałem do Pszczyny ( ok. 13.00) , zwiedziłem Pałac
Książąt Pszvczyńskich , wraz z wspamniałym parkiem .
Byłem też w kopalni soli w Wieliczce.
Weekend uważam za dość udany.
To dziwne , ale dopiero podczas tej giełdy tyskiej Darek99 dowiedział
się ode mnie , że pewien smok z Opola jest jedną z wiodących postaci
bestsellera nr II :"Wizje - jacy będziemy za 10 lat."
Miłej lektury Darku99 !
A teraz do jakże miłej czynności porządkowania etykiet
i konsumpcji zdobytych piw !
piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
StaryKocur napisał(a)
O tak, porter lał się szerokim strumieniem. I to dzięki mojej własnej żonie.
Pomimo zimna i sadystycznych zachowań niektórych Forumowiczów podobało mi się!!!Przyciągam piwne magnesy... :-)
Comment
-
-
I ja zaliczam giełdę do udanych. Spotkało się paru starych i kilku nowszych znajomych. A i kolekcja znowu została zasilona nowościami.
No i mam trzeciego trucka
A po giełdzie był mini zlocik u Kocura - mniamBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment