Na gorąco: giełda udana. Przyjechało dużo ludzi z całego kraju i nie tylko.
Osobiscie pozyskałem na pewno 2 kufle z Browaru Warszawskiego oraz jeden, który muszę dokładnie porównać ze zbiorem.
na zdjęciu organizator: Darek Orłowski
Attached Files
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
A mnie znów nie było kiedy się gdzieć coś dzieje czyli w tym wypadku robienie fotki.
jestem z giełdy bardzo zadowolony, sotkanie ze znajomymi i nieznajomymi, kilka przedwojennych porterków (etykiet), masę piwek do testowania (w tym porterki Boss, Dojlidy, łotewski, i litewski z Uteny i Kowna)- dziękuje wszystkim za mozliwość ich degustacji i pozostałych doskonałych piw do posmakowania.
Teraz idę spać. Wieczorem znów kółko więc moje kubki smakowe będą musiały znów poczekać
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ja z giełdzie znalazłem ładny kufelek horna i przekonałem się, że nasi wschodni bracia, piwa robią wyśmienite, wspaniałe i mocne jak wszyscy diabli (złaszcza ciemniaki) - nie na moją słabą głowę - zatem dla mnie impreza zakończyła się bardzo szybko. Na szczęście po dotarciu do domu, spacerze i pół godzince odpoczynku wziąłem się za szorowanie kufli i żaden się nie stłukł.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Giełda super , podziękowania dla ogranizatora !
Sporo nowych wafli do kolekcji , w tym 15 polskich !
Aha , na grupowym zdjęciu jestem "obcięta"....
To tyle , idę układać dekle
Mimo niewielkiego jak na moją kieszeń wyboru szkła giełda udana - spróbowałem wielu wyśmienitych piwek, przypomniałem sobie smak Szwejka i Noteckiego a po giełdzie w miłym towarzystwie nażłopałem się piwka
do nastęonego razu
Zdrowie wszystkich organizatorów
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Pewnie że giełdka udana. W kwestii zdobyczy były lepsze ale to nienajstotniejsze. Podziękowana dla Darka99 za organizację. Dzień zakończony oczywiście napraniem się w miłym towarzystwie choć w Rybitwie było deko ciasnawo i zimnawo. Czekam na nowe fotki na forum
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
maleństwo napisał(a) Teraz niech ktoś napisze kto jest kto na tym zdjęciu. Ja rozpoznaję tylko kilka osób (o ile się nie mylę): Marusię, Ahumbę i Zythuma. A pozostali?
Na pierwszym planie zaniemogli i leżą Małażonka i Iron obok Slavoy i ten "komunista" (bo na czerono) Żythum. Ten w kapeluszu to warszawiak.
Resztyę może póxniej, przełączając się na odpowiedź tyle zapamiętałem ze zdjęcia . Teraz muszę się posilić pszeniczniakiem obolona, to może więcej zapamiętam
Na giełdę troszeczkę się spóźniłem, ale dzięki uprzejmości Zythuma załapałem się jeszcze na łyk Szwejka . Poza tym miałem okazję posmakować piwka o smaku jabłkowo-cynamonowym w butelce Carlsberga produkcji Maya oraz produktu browaru Irona i Małejżonki.
Moja kolekcja powiększyła się o 13 korków i 14 tekturek oraz jedną kartę piwną dla mojej drugiej połowy. Z wymiany piwnej przywiozłem 8 gatunków do domowej degustacji.
Uczestników moim zdaniem sporo, listę wszystkich forumowiczów kompletował organizator tj. darek99, swoje stoisko miał też Świat Piwa z Polnej ze sporym wyborem piwek.
Jeśli chodzi o zdjęcie grupowe to ten w przysiadzie narciarskim z wąsem bujniejszym niż Małysza to oczywiście Ahumba. Pewnie trenuje do olimpiady.
Comment