2004.03.06 - Szczecin, IV MIędzynarodowa Giełda Birofilów PIVARIA '2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Pogoniarz napisał(a)
    No i w końcu kolej na mnie Jerzy jest już w drodze do Wrocka.
    Ha!Jedzie przez tereny,gdzie można dostać Noteckie .Po chwilowym dialogu zdecydował się na przesiadkę w Krzyżu i po moich instrukcjach wie gdzie można zakupić owy specjal.
    Dziękuje za to,że koledzy abernacka,Krzysiu,Pieczarek i Jerzy zdecydowali się mieć ochotę przebywać w moich skromnych progach.Dzięki Nim i nie tylko(Pepek ,Wiktoria,Marusia, ,Makaron CarlBerg,Tabletka,pewnie Rychur -jeżeli kogoś pominąłem -przepraszam) miałem możliwość inauguracji picia piwa z browarów EDI,Gościszewo, i z Browaru na Jurze i po kilkunastu latach ze Zwierzyńca(choć nie jestem o tym przekonany )oraz oczywiście piw z browarów domowych.
    Dziękuję serdecznie za wszystko Jesteście kochani.
    Jerzy dał znać i pił już Noteckie.Zazdroszczę koledze

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

Mój wypad do Szczecina zaliczam do bardzo udanych.Po pierwsze poznałem naprawdę miłych i serdecznych ludzi. Ukłony dla: Pogoniarza który przyjął mnie wraz ze swoją "lubą" Moniką naprawdę bardzo gościnnie.Oraz dla Krzysia /który przekazał mi bardzo dużo cennych informacji na temat polskiego browarnictwa/, Jerzego, Pieczarka, Kangurpl.
      Po drugie: Na giełdzie zdobyłem kilka ciekawych dla mnie porcelanek z b.gdańskich oraz uzupełniłem swoją kolekcję polskich wafli.
      Po trzecie: Miałem możność smakować kilka przednich piwek m.in. Edi, Szwejka z Góry.
      Jeszcze raz bardzo dziękuję i zapraszam do mnie!
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zibi13
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2004.01
        • 26

reministencje po giełdzie

Pragnę i ja dopisac się do wrażeń z giełdy. Stwierdzam iz z czterech imprez w Szczecinie w których uczestniczyłem była to najlepsza. Dopisała frekwencja i nie zawiodła organizacja. Dziekuje przybyłym za liczny udział a własciciela baru " Dziurka u Jurka " za goscinę i ciepłe przyjecie w dniu poprzedzajacym giełde.

Comment

• Pogoniarz
          • 2003.02
          • 7971

abernacka napisał(a)
          Mój wypad do Szczecina zaliczam do bardzo udanych.Po pierwsze poznałem naprawdę miłych i serdecznych ludzi. Ukłony dla: Pogoniarza który przyjął mnie wraz ze swoją "lubą" Moniką naprawdę bardzo gościnnie.Oraz dla Krzysia /który przekazał mi bardzo dużo cennych informacji na temat polskiego browarnictwa/, Jerzego, Pieczarka, Kangurpl.
          Po drugie: Na giełdzie zdobyłem kilka ciekawych dla mnie porcelanek z b.gdańskich oraz uzupełniłem swoją kolekcję polskich wafli.
          Po trzecie: Miałem możność smakować kilka przednich piwek m.in. Edi, Szwejka z Góry.
          Jeszcze raz bardzo dziękuję i zapraszam do mnie!
          Przyjedziemy z pewnością do Was i na Rycerza Dzięki."Pszeniczny"też był dobry
          Last edited by Pogoniarz; 2004-03-08, 19:21.

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• halik
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2004.03
            • 28

wrażenia postgiełdowe

Jestem bardzo zadowolony z powiększenia moich zbiorów. Giełda była bardzo udana. Dziękuję bardzo serdecznie Jurkowi (Ziębice) za fantastyczne prezenty i Organizatorom za dobrą zabawę. Pozdrawiam wszystkich PT Uczestników IV Pivarii oraz Forumowiczów. halik

Comment

• kangurpl
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.03
              • 2660

A ja zdobyłem podstawkę BROK&ROLL (BRUCE DKKINSON 1968) nie występującą w katalogu
              Ci co szukali z listą braków w ręku po prostu ją omijali. Ja wziełem kilka tak na wszelki wypadek.
              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• BROWARIEC
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.10
                • 429

tom_a_hawk napisał(a)
                Sąsiad przy stoliku obok miał tego cały zapas i nie wypadało odmawiać
                Hłe, hłe... Wygląda na to, że chodzi o mnie... Nie wiedziałem, że to tom_a_hawk... No cóż... Teraz będę wiedział Pozdrawiam kolegę waflarza!!!
                Żadna płaca nie hańbi...
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Pogoniarz
                  • 2003.02
                  • 7971

BROWARIEC napisał(a)
                  Hłe, hłe... Wygląda na to, że chodzi o mnie... Nie wiedziałem, że to tom_a_hawk... No cóż... Teraz będę wiedział Pozdrawiam kolegę waflarza!!!
                  Kolega zdziwiony Miło było poznać

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• BROWARIEC
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.10
                    • 429

BROWARIEC napisał(a)
                    No i wreszcie mogłem poznać osobiście Pogoniarza i Jerzego
                    Mnie również bardzo miło Teraz nie mogłem, ale następnym razem musimy to nieco uczcić
                    Żadna płaca nie hańbi...
                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Pogoniarz
                      • 2003.02
                      • 7971

Zapomniałem dodać,że został mi przywieziony Leszek-sztuk dwa(ale nie w puszce i nie do końca ciepły i bez soku-profanacja )i dwie słomki.Straszliwie się wzdrygałem przed wzięciem tego w swoje łapki.Mina Jerzego była dość podejrzana,a spojrzenie "chochlika".Zerknąłem na barwę piwa i...zatrybiłem .Fortel okazał się udany.Dostałem Szwejka.
                      Gratuluję akcji i pomysłu Nawet już wiem ile osób maczało w tym procederze swe palce.

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• jerzy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 4707

Na giełdę dotarłem jeszcze przed jej otwarciem - a wszystko dlatego, że punktualnie przyjechał nocny pociąg.
                        Mimo to nic mi na giełdzie nie wpadło w oko i ostatecznie nie wydałem na niej ani grosza...

Ale wyjazd oceniam jako bardzo udany - w końcu poznałem Szczecin, poimprezowałem w miłym towarzystwie, napiłem się lanego portera z Witnicy (pycha! ) oraz - w drodze powrotnej - Noteckie (ach, poezja! )
                        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• jerzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 4707

BROWARIEC napisał(a)
                          No i wreszcie mogłem poznać osobiście Pogoniarza i Jerzego
                          Mnie również było miło - szkoda, że nie było okazji pogadać wieczorem przy piwku.

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

Pogoniarz napisał(a)
                            Zapomniałem dodać,że został mi przywieziony Leszek-sztuk dwa(ale nie w puszce i nie do końca ciepły i bez soku-profanacja )i dwie słomki.Straszliwie się wzdrygałem przed wzięciem tego w swoje łapki.(...)
                            Cóż, nie mam jeszcze puszkownicy i nie planuję nigdy jej mieć
                            A to, jak uciekałeś przed leszkiem utrwaliłem na fotce - mam nadzieję, że wyjdzie...

Comment

• pieczarek
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.06
                              • 5011

Dziwną drogą jeden z tych leszków trafił do mnie. Własnie go sobie piję. Gdyby nie post Pogoniarza pewnie poszedłby w obce ręce.

Comment

• Pogoniarz
                                • 2003.02
                                • 7971

jerzy napisał(a)
                                Cóż, nie mam jeszcze puszkownicy i nie planuję nigdy jej mieć
                                A to, jak uciekałeś przed leszkiem utrwaliłem na fotce - mam nadzieję, że wyjdzie...
                                To dobrze bo pewnie nikt by mi nie uwierzył

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X