2004.05.22 - Tychy, 27 Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Chyba jako pierwszy uczestnik Forum udaje sie w droge.
    Samochöd spakowany wszystko przygotowane i jutro wczesnie rano wybieram sie do Polski.
    Chcialbym przed Gielda odwiedzic Internat Technikum Przemyslu Browarniczego i Kilku znajomych z Lat szkolnych.
    Nie wiem czy znajde jaka Kawiarenke Internetowa w Polsce to sie juz z tamtad zamelduje.
    Pozdrawiam i do Zobaczenia
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• AŃĆKA
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.01
      • 315

Ludzie , kto jest chętny na udział w piątkowej imprezie przedgiełdowej ? Proszę o info , bo musimy znać szacunkową liczbę osób by zarezerwować odpowiednią ilość miejsca w lokalu . ( hehe , jak będzie Was dużo ,to może i cały lokal )
      Mamy "na oku" inną knajpkę niż rok temu , niezły klimat ,dobre jedzonko ( sama dziś sprawdzałam )
      Będzie miła imprezka , liczymy na dużą frekwencję.
      Dalsze , bardziej szczegółowe info w późniejszym czasie ...

Żeby nie zaśmiecać tematu giełdowego , odpowiedzi proszę kierować do mnie na PW.Bardzo proszę o info do poniedziałku
      http://www.beercoasters.i15.eu

Comment

• Tumry
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.01
        • 204

Czy dopiero za rok?

Ponieważ nigdy nie wiem, czy będę mógł pojechać na kolejną giełdę, to czytam posty przed samą imprezą. Dziś przeczytałem wszystkie 17 stron, napaliłem się - mimo braku stażu dla otrzymania zaproszenia (zbieram od 35 lat, ale zaliczyłem dopiero trzy giełdy warszawskie - pierwszą jeszcze na terenie browaru 15 lat temu), ale żona powiedziała, że 22 maja mamy wizytę teściów syna - wniosek NIE BĘDĘ W TYCHACH.
        W związku z tym mam 2 pytania i 1 prośbę. Czy jeżeli 375-letni Patron będzie fundował ekstra prezenty dla zaproszonych, to dla pozostałych szaraczków będzie miał chociaż kopertę formatu B-5 z kompletem nowych, czyściutkich etykiet? Dotychczas moje kolekcja powstawała z tego co wypiłem i tego, co kiedyś odlepił mi znajomy ze skupu butelek lub przywieźli znajomi z wakacji. Dlatego byłbym bardzo wdzięczny ze takie nowe TYSKIE - obiecuję ewentualne duplikaty oddać nowicjuszowi - znajomemu 15-latkowi z Tarczyna. Czy ktoś z Warszawy uczestniczący w giełdzie miałby możliwoś zorganizować taki komplecik? A może ktoś z szanownych organizatorów, z remanentów, już po giełdzie, pocztą...?
        Tumry
        sasiad47@gmail.com.pl
        (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

Comment

• AŃĆKA
          • 2003.01
          • 315

Teraz pora na konkrety .
          Piątkowa imprezka przedgiełdowa odbędzie się w "LUNCH BAR" , Grota Roweckiego 68 od godziny 17-tej ( do .... to zależy od nas )
          Mamy zarezerwowaną całą salę z barem , będzie możliwość zamówienia dań obiadowych i przystawek .
          Oczywiście osoby ,które nie napisały do mnie wcześniej wyrażając chęć przybycia , niech czują się także zaproszone , ponieważ chodziło tylko o szacunkową wielkość rezerwacji.

Osoby ,które przyjadą do Tychów pociągiem i chcą dostać się od razu do tego lokalu powinny jechać trolejbusem E lub autobusem 31,51,137,245,696. (kierunek Tychy - niektóre autobusy jadą z dworca także w przeciwnym kierunku )

Comment

• AŃĆKA
            • 2003.01
            • 315

Przyda się też mapka.
            Zaznaczyłam na zielono lodowisko i "lunch bar" a na różowo przystanek przy lodowisku ( dojazd z dworca trolejbusami B lub D ) i przystanek przy lokalu.
            Attached Files

Comment

• AŃĆKA
              • 2003.01
              • 315

Aha , no i przystanek przy knajpie nazywa się "Tychy Grota Roweckiego".
              Z zewnątrz "Lunch Bar" posiada charakterystyczny ogródek piwny Pilsner Urquell.

Te osoby ,które najpierw zmierzają do hotelu PRIMA koło lodowiska pozostaje dojazd do lokalu taksówką lub spacer piechotką około 1 km ( cały czas prosto ulicą Dąbrowskiego ).

Comment

• arzy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.06
                • 2814

Czy ktoś z szacownych forumowiczów przywiezie na giełdę Czarną Fortunę?
                Jeżeli tak to pisze się na kilka buteleczek.
                Last edited by arzy; 2004-05-17, 22:10.
                "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                Bractwo Piwne
                Skład Piwa
                Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• sopista
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1747

Czy w miejscu piątkowego zlotu jest szansa na Tyskie Książęce z kija?

Comment

• mwa
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2003.01
                    • 5071

Sam jeszcze nie piłem Książęcego z kija. Przypuszczam że nie ma w ofercie.
                    Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• AŃĆKA
                      • 2003.01
                      • 315

sopista napisał(a)
                      Czy w miejscu piątkowego zlotu jest szansa na Tyskie Książęce z kija?
                      Z lanych piw w lokalu dostępne są : Tyskie , Lech i Pilsner Urquell.

Comment

• grzeber
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2002.05
                        • 2869

Szukam chętnych na nocleg z piątku na sobote w Hotelu Prima obok lodowiska.

Proszę o kontakt na PW.
                        pozdrawiam
                        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• sopista
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1747

Jeżeli tylko dojedziesz...
                          Ja niestety też pociągiem, czy nie lepiej było autkiem?

"Z powodu nieopłacenia rachunków za elektryczność został wyłączony prąd na trakcjach kolejowych w południowej Polsce. Rzecznik kolei, Krzysztof Łańcucki poinformował, że od 11.05 nie jeżdżą pociągi poruszające się po Centralnej Magistrali Kolejowej.

Wyłączono także prąd na dwóch innych liniach kolejowych w okolicach Opoczna. Nie jeżdżą pociągi pomiędzy Krakowem i Katowicami a Warszawą, są także utrudnienia w w komunikacji międzynarodwej na południe kraju: opóźnione lub wstrzymane mają być, między innymi, pociągi do Pragi i Budapesztu, które jadą przez Kraków i Katowice.

Krzysztof łańcucki wyjaśnił, że spółka PKP Energetyka nie opłaciła rachunków za energię dla sieci trakcyjnej, a powodem tego była niewypłacalność spółek PKP, przede wszystkim spółki "Przewozy Regionalne".

Comment

• Czapayew
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.10
                            • 1966

Et te, PeKaPe, contra me ??? Zgroza
                            "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                            www.piwnekapsle.net

Comment

• biermann
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.09
                              • 2552

Ostatnie przygotowania, pakowanie i jutro ok 8.45 wyjazd do tych Tych oby szczęśliwie i z atrakcjami.
                              "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                              Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                              Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                              Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                              Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• sopista
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 1747

Plecak spakowany, kratka pełna i w drogę. Do zobaczenia w Tychach.

Comment

Przetwarzanie...