Już wkrótce, bo 12 marca 2005 r., odbędzie się jubileuszowa, XIII Międzynarodowa Giełda Birofilii "Świdnica 2005" oraz II Ogólnopolskie Prezentacje Piw Domowych. Miejsce - to samo. Kolejne informacje - sukcesywnie, w trakcie załatwiania spraw. Zapraszam wszystkich, niezależnie od tego, czy dostaną jakiś papier, czy nie.
2005.03.12 - XIII Międzynarodowa Giełda Birofilii "Świdnica 2005"
Collapse
X
-
Zaproszenia jak zwykle będą, chociaż jak zwykle nie będą do niczego potrzebne.
Wystarczy przysłać do mnie mailem zapotrzebowanie na zaproszenie. Ale nie obiecuję, że wszyscy dostaną, bo to za droga zabawa - skoro ktoś wie, że jest giełda, to po co mu zaproszenie?
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Giełda odbędzie się w Klubie Bolko, Pl. Grunwaldzki 11 (centrum miasta), jak zwykle w godzinach 6.00 - 13.00.
Rezerwacja stolików u mnie: krzysiu@browar.biz lub 603 244-245. Za rezerwację będzie opłata (jeszcze nieustalona, ale nie odbiegająca od ubiegłorocznej). W cenie biletu wstępu będzie prezent. W piątek wieczorem planowane jest spotkanie przedgiełdowe, a w sobotę spotkanie pogiełdowe. Szczegóły za jakiś czas.Last edited by Krzysiu; 2004-12-22, 10:43.
Comment
-
-
miejsca do spania
Szkolne Schronisko Młodzieżowe, ul. Kanonierska 3
tel.: +74 852-26-45, fax: 857-70-50
Hotel Sportowy , ul. Śląska 31,
tel. (+ 48 74) 852-25-32
pozostałe miejsca do spania na stronie Urzędu Miasta , link w prawym dolnym rogu.
Jak namierzę jakieś inne tanie miejsca do spania, podam natychmiast.
Comment
-
-
II Ogólnopolskie Prezentacje Piw Domowych
... odbędą się równocześnie z giełdą.
Regulamin: każdy chętny do udziału w prezentacjach zabiera parę piw, na miejscu je prezentuje, otwiera i częstuje wszystkich chętnych. Odpowiada wyczerpujaco na zadawane pytania i pokornie przyjmuje recenzje :-) Nie przewiduje się żadnego oficjalnego konkursu ani oceny prezentowanych piw.
Chętnych i odważnych proszę o zgłaszanie się do mnie, najlepiej mailem na adres: krzysiu@browar.biz . Dla wszystkich, wystawiających piwo (ale nie tylko - także etykiety, podstawki, naczynia i przeróżne wyynalazki z dziedziny piwowarstwa domowego) będą prezenty. Pierwsze deklaracje od sponsorów już doszły.
Comment
-
-
zniżki na PKP
Są już "karty uczestnictwa w imprezie", zwane potocznie "zniżkami na PKP. Jest tyle, że dla wszystkich chętnych wystarczy. Będą możliwe do odebrania na giełdach w Warszawie i Krakowie. Kto się tam nie wybiera, a potrzebuje zniżkę, niech pisze do mnie maila, a prześlę pocztą.
Zniżka obejmuje przejazdy wagonami 2 klasy pociągów pośpiesznych i osobowych do stacji Świdnica Miasto, w dniach 10 - 12 marca 2005, oraz od stacji Świdnica Miasto w dniach 12 - 14 marca 2005. Ulga nie przysługuje, jeżeli podróż zaczyna się w piątek w godz. 14.00 - 20.00. Inne ograniczenia opisane są na odwrocie.
Należy zwrócić uwagę na staranne wypełnienie karty, w tym własnoręczny podpis uczestnika, bo kontrolerzy zwracają na to baczną uwagę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuJak do tej pory, do grona sponsorów wpisali się:
Polski Chmiel SA
A nie przypadkiem Chmiel Polski SA?Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
dojazd do Świdnicy
dojazd pociągiem:
Z Wrocławia Gł. do Jaworzyny Śl.: 4.52 -> 5.56
przyjazdy do Wrocławia Gł.:
3.36 ze Świnoujścia (przez Szczecin, Rzepin, Zieloną Górę, Głogów)
3.44 z Przemyśla (Kraków, Katowice, Opole)
Z Wrocławia Gł. do Jaworzyny Śl.: 5.57 -> 6.53
przyjazdy do Wrocławia Gł.:
5.17 z Kołobrzegu (Szczecin, Zielona Góra)
5.20 z Gdyni (Poznań)
5.21 z Zakopanego (Kraków, Katowice, Opole)
5.31 z Warszawy (Częstochowa, Opole)
5.40 z Przemyśla (Kraków, Katowice, Opole)
5.54 z Kołobrzegu (Piła, Poznań, Leszno)
W Jaworzynie należy się przesiąść na autobus do Świdnicy (cena na niektóre kursy 1 zł). Przystanek znajduje się 50 metrów w prawo od wyjścia ze stacji. W Świdnicy autobus zatrzymuje się pod miejscem giełdy.
Rozkład Jazdy PKP Jaworzyna Śląska - Świdnica Miasto (niestety mało przydatny):
8.58 - 9.09, 14.08 - 14.19, 17.00 - 17.11
Dojazd z Wrocławia do Świdnicy autobusem:
kontakt na taksówki w Świdnicy (w kolejności uznanej przez mnie) : 9622, 9621, 919, 9626; z komórki polecam 74 852-26-28. Ceny bardzo przystępne, za 8 złotych mozna przejechać z jednego końca miasta na drugi.
Comment
-
-
A czy ktoś z was się orientuje ile taka podróż autobusem może trwać? Pytam, ponieważ z Wrocławia pociąg powrotny (w niedzielę) w moje strony odjeżdża o 9:01 i a z Świdnicy o 6,15 ( i może dzięki tej informacji będę mógł chciaż pól godzinki dłużej pospać w schronisku).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaA czy ktoś z was się orientuje ile taka podróż autobusem może trwać? Pytam, ponieważ z Wrocławia pociąg powrotny (w niedzielę) w moje strony odjeżdża o 9:01 i a z Świdnicy o 6,15 ( i może dzięki tej informacji będę mógł chciaż pól godzinki dłużej pospać w schronisku).
Comment
-
Comment