Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
pttica napisał(a) A moze umuwimy sie w konkretnym miejscu pod spodkiem o konkretnej godzinie ??
To raczej nie wypali... Różne osoby przybedą o różnych godzinach... Zdecydowanie rosądniejszym wyjściem z sytuacji, byłoby spotkanie się powiedzmy punktualnie o godz.10,00 / zakładam, że wszyscy Ci - którzy się mają pojawić o tej godzinie juz będą / w jakimś charakterystycznym miejscu... Bedzie wtedy okazja do spotkania, pogadania, ewentualnej wymianki - oraz wypiciaktóre NIESTETY będzie sobie trzeba samemu przynieść...
Nalezy sprobowac sie spotkac np o 10 00 przed dawna gielda komputerowa osoby z katowic beda wiedziec gdzie to jest jezeli ktos nie wie moze sie mnie zapytac mailem ptaisia007@tlen.pl
celt_birofil napisał(a) Kto będzie mniej więcej wiemy. Teraz - kto co porzywozi? Ja mogę Braciszka. Albo Portery Cztery
A może tym charakterystycznym miejscem - byłby stolik załadowany birofiliami i znajdowała by się przy nim jakaś skrzynka / a jeszcze lepiej kilka / z piwkiem różnych marek... Wtedy, spotkanie wyszłoby nam bez problemu... Jest tylko jedno pytanie - kto przyniesie tych wspomnianych kilka skrzynek piwka... ???
Czy ktoś mi w końcu powie dlaczego poza tym tematem nie ma o wspomnianej giełdzie ni słowa na browar.biz? albo jestem ślepy, albo co... nie widzę o której się zaczyna, czy są jakieś opłaty etc. kurka nic nie wiem poza tym, że w Spodku w niedzielę i że nie powinienem jej opuścić!
e-prezes napisał(a) Czy ktoś mi w końcu powie dlaczego poza tym tematem nie ma o wspomnianej giełdzie ni słowa na browar.biz? albo jestem ślepy, albo co... nie widzę o której się zaczyna, czy są jakieś opłaty etc. kurka nic nie wiem poza tym, że w Spodku w niedzielę i że nie powinienem jej opuścić!
Zdecydowanie masz rację... Nie powinieneś jej opuścić...
A teraz trochę konkretów: ---giełda w Katowicach, w 'spodku' / to już wiesz / ---w niedzielę, 03 pażdziernika / to również / ---w godzinach 8,00 - 13,00 / to coś nowego / ---wstęp / prwdopodobnie / całe 3 złocisze / w cenie biletu kupon uprawniający do udziału w losowaniu nagród / ---giełda / niestety / bez piwa
2 ogłoszenia ✅ Bilety ⭐️ Katowice | Szukasz biletu na interesujące Cię wydarzenie artystyczne? Sprawdź ogłoszenia lokalne Katowice znajdujące się w kategorii Bilety i poszukaj wejściówki na koncert swojego ulubionego zespołu. W ofertach znajdziesz bilety na spektakle, musicale, festiwale i inne imprezy muzyczne. Nie przepłacaj i poszukaj tańszych, oryginalnych kart wstępu na popularne wydarzenia artystyczne.
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Dziękuję w imieniu kolegi i własnym, za ' uaktualnienie ' cennika opłat na giełdę w ' spodku '
Moje lenistwo nie pozwoliło mi poszuakć tego - czego doszukał się kolega celt_birofili dlatego pisałem wszystko z ' głowy '
Wracając jeszcze do spraw gieldowych...
zapomniałem dodać...
iż opłata za miejsce przy stoliku bedzie wynosiła pewnie gdześ 30-50zł za metr kwadratowy... No...teraz to juz chyba wszystko odnośnie giełdowej imprezy...
Rok 2020 zbliża się dużymi krokami. Mam zamiar tak jak w tym roku prowadzić kalendarz giełd kolekcjonerskich dla piwomaniaków organizowanych na terenie Polski.
Dla jasności podaję zasady:
1. Wiadomość o giełdzie będę podawał, gdy się o niej dowiem z dowolnych źródeł....
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Comment