Miło było choć znów krótko - po godzince giełdowania musiałem pędzić do pracy. Mimo to do zbioru dołożyłem kilka szkiełek i jeden otwieracz, a sobotni wieczór spędziłem przy konstancińskim piwie przywiezionym przez darka99.
2004.10.23 - Tychy, Jesienna Giełda Birofilska
Collapse
X
-
Wielkie podziękowania dla organizatorów. Impreza nadspodziewanie obrodziła w uczestników (zazwyczaj na jesiennych giełdach bywało ich mniej). Sporo nowości ale i staroci. Sporo nowych piwek. I tylko jeden mankament. Kieszeń nie "wyrobiła". Ale to już nie wina organizatorów.
Comment
-
-
Hmmmm...no już lepiej ze stanem zdrowia i mogę zebrać myśli.
Geldka spoko - frekwencja rzeczywiście spora jak na wersję jesienną.
Nie zabrakło stałych bywalców których wymienianie nie ma sensu. Dowiedziałem się iż na giełdzie pojawiły się 2 etykiety PPF które przyprawiły mnie o nadmierne pocenie się ale niestety nie trafiły w moje ręce. Mi z kolei udalo się zdobyć okupacyjny kapsel (nie porcealankę lub korek - jak mylą coponiektórzy ) z Kobylegopola ale wymagający renowacji , stary kapselek z lat 70 lub 80. z rozlewni w Śmiglu i kilka podstawek oraz etykiet współczesnych oraz nowszych 14 kapsli i to małym nakładem finansowym więc spoko. Z giełdki przywiozłem - o dziwo gdyż były ostre pokusy w drodze powrotnej - 2 piwejra z reaktywowanego Raciborza i zaraz nastąpi ostatniej sztuki. Dopisalo mi szczeście w loterii (pewnie wszyscy i tak wygrywali ). Podziękowania dla Organizatorów Giełdy !Last edited by Cooper; 2004-10-24, 10:43.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
pytanie do Organizatorów:
czy w możliwej do wyobrażenia przyszłości było by realne przeniesienie giełdy jesiennej do położonego kilkaset metrów dalej nieczynnego i (chyba) niewykorzystywanego Browaru Obywatelskiego ? Wydaje mi się to świetną miejscówką. Na pewno znalazła by się tam jakaś sala (pomieszczenie) o podobnej kubaturzePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
pytanie do Organizatorów:
czy w możliwej do wyobrażenia przyszłości było by realne przeniesienie giełdy jesiennej do położonego kilkaset metrów dalej nieczynnego i (chyba) niewykorzystywanego Browaru Obywatelskiego ?
Więc raczej odpada.
Comment
-
-
-
Dla mnie giełda udana. Do zbioru doszły 34 polskie podstawki (w tym 2 PW), 10 podstawek ukraińskich i troche jeszcze innych. Bardzo wzbogaciła się równiż moja kolekcja starych tac piwnych, jako iż udało mi się dorawć 12 nowych sztuk (już niedługo będą fotki). W sumie więc mam ich już 14
Na giełdzie rozwiązała się równiż tajemnica wysypu kilkudziesięciu ekstra PW Polskich podstawek.
Wielkie podziękowania dla organizatorów !pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Może i podstawek, kapsli i szklanek było w brud, ale (podobno) ręczników barmańskich nie było prawie w ogóle ( tylko mała reprezentacja Tyskiego).Last edited by abernacka; 2004-10-24, 13:11.
Comment
-
-
robox napisał(a)
W Browarze Obywatelskim działa jakieś centrum biznesowe (...)
Więc raczej odpada.
robox napisał(a)
Wrzuć więc jego skan (kapsel) do działu Kolekcjonerstwo .Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Giełda jak zwykle udana. Ale ja innych giełd nie pamiętam.
Przybyło trochę etykiet, trochę piwa, w tym i domowego.
Ale co najważniejsze spotkało się ludzi. A po giełdzie po pewnych problemach organizacyjnych, udało się zebrać silną grupę pod wezwaniem, i siłą zaciągnąć do Chorzowa na tajemniczego lanego portera.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Chyba o to chodziło.
kiszot napisał(a)
(...)
A najlepszy z giełdy był porterek w Chorzowie.Mniam
Comment
-
Comment