2004.10.23 - Tychy, Jesienna Giełda Birofilska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

Miło było choć znów krótko - po godzince giełdowania musiałem pędzić do pracy. Mimo to do zbioru dołożyłem kilka szkiełek i jeden otwieracz, a sobotni wieczór spędziłem przy konstancińskim piwie przywiezionym przez darka99.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• decio
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2002.10
      • 165

słyszałem, że był też decio ze swoją nażeczoną , kolegą Marcinem Gozdkiem z Krakowa, Pawłem Stawskim z Olkusza i jeszcze jednym Pawłem z Bytomia.
      www.decio.friko.pl

Comment

• sopista
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1747

Wielkie podziękowania dla organizatorów. Impreza nadspodziewanie obrodziła w uczestników (zazwyczaj na jesiennych giełdach bywało ich mniej). Sporo nowości ale i staroci. Sporo nowych piwek. I tylko jeden mankament. Kieszeń nie "wyrobiła". Ale to już nie wina organizatorów.

Comment

• Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6057

Hmmmm...no już lepiej ze stanem zdrowia i mogę zebrać myśli.
          Geldka spoko - frekwencja rzeczywiście spora jak na wersję jesienną.
          Nie zabrakło stałych bywalców których wymienianie nie ma sensu. Dowiedziałem się iż na giełdzie pojawiły się 2 etykiety PPF które przyprawiły mnie o nadmierne pocenie się ale niestety nie trafiły w moje ręce. Mi z kolei udalo się zdobyć okupacyjny kapsel (nie porcealankę lub korek - jak mylą coponiektórzy ) z Kobylegopola ale wymagający renowacji , stary kapselek z lat 70 lub 80. z rozlewni w Śmiglu i kilka podstawek oraz etykiet współczesnych oraz nowszych 14 kapsli i to małym nakładem finansowym więc spoko. Z giełdki przywiozłem - o dziwo gdyż były ostre pokusy w drodze powrotnej - 2 piwejra z reaktywowanego Raciborza i zaraz nastąpi ostatniej sztuki. Dopisalo mi szczeście w loterii (pewnie wszyscy i tak wygrywali ). Podziękowania dla Organizatorów Giełdy !
          Last edited by Cooper; 2004-10-24, 10:43.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6057

pytanie do Organizatorów:
            czy w możliwej do wyobrażenia przyszłości było by realne przeniesienie giełdy jesiennej do położonego kilkaset metrów dalej nieczynnego i (chyba) niewykorzystywanego Browaru Obywatelskiego ? Wydaje mi się to świetną miejscówką. Na pewno znalazła by się tam jakaś sala (pomieszczenie) o podobnej kubaturze
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

Cooper napisał(a)
              pytanie do Organizatorów:
              czy w możliwej do wyobrażenia przyszłości było by realne przeniesienie giełdy jesiennej do położonego kilkaset metrów dalej nieczynnego i (chyba) niewykorzystywanego Browaru Obywatelskiego ?
              W Browarze Obywatelskim działa jakieś centrum biznesowe, więcej tutaj .
              Więc raczej odpada.

Comment

• robox
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.11
                • 8188

Cooper napisał(a)
                Mi z kolei udalo się zdobyć okupacyjny kapsel (nie porcealankę lub korek - jak mylą coponiektórzy ) z Kobylegopola ale wymagający renowacji
                Wrzuć więc jego skan do działu Kolekcjonerstwo .
                Last edited by robox; 2004-10-24, 11:21.

Comment

• grzeber
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2002.05
                  • 2880

Dla mnie giełda udana. Do zbioru doszły 34 polskie podstawki (w tym 2 PW), 10 podstawek ukraińskich i troche jeszcze innych. Bardzo wzbogaciła się równiż moja kolekcja starych tac piwnych, jako iż udało mi się dorawć 12 nowych sztuk (już niedługo będą fotki). W sumie więc mam ich już 14

Na giełdzie rozwiązała się równiż tajemnica wysypu kilkudziesięciu ekstra PW Polskich podstawek.

Wielkie podziękowania dla organizatorów !
                  pozdrawiam
                  www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Aldach
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.07
                    • 1269

Giełda udana, doszło ok. 15 podstawek.

Kiszot napisał(a)
                    A najlepszy z giełdy był porterek w Chorzowie.Mniam
                    Całkowicie się zgadzam. Ci, którzy tam byli też pewnie potwierdzą.

Comment

• Aldach
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.07
                      • 1269

a Podstawek doszło 50 a nie 15

Comment

• abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Może i podstawek, kapsli i szklanek było w brud, ale (podobno) ręczników barmańskich nie było prawie w ogóle ( tylko mała reprezentacja Tyskiego).
                        Last edited by abernacka; 2004-10-24, 13:11.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Cooper
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6057

robox napisał(a)
                          W Browarze Obywatelskim działa jakieś centrum biznesowe (...)
                          Więc raczej odpada.
                          To co tam widać (link) to raczej jakieś matrixowe wizualizacje z kompa i chyba raczej są to plany na przyszłość co zresztą nie oznaca że nawet gdyby powastały nie znalazlo by się miejsce na giełdę która odbywa się 1-2 razy w roku. Co obecnie się tam znajduje wiedzą zainteresowani

robox napisał(a)
                          Wrzuć więc jego skan (kapsel) do działu Kolekcjonerstwo .
                          Tak jak napisalem na razie stan kapsla nie nadaje się do publikacji (100% rdza , wytłoczka slabo widoczna). Jeśli jakoś to doprowadzę do wyglądu to może wstawię do galerii ale (z całym szacunkiem dla niej) dostępna "waga" skanów może być za słaba by coś było widać.Tloczenie a nie nadruk wychodzi kiepsko na skanach

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Giełda jak zwykle udana. Ale ja innych giełd nie pamiętam.
                            Przybyło trochę etykiet, trochę piwa, w tym i domowego.
                            Ale co najważniejsze spotkało się ludzi. A po giełdzie po pewnych problemach organizacyjnych, udało się zebrać silną grupę pod wezwaniem, i siłą zaciągnąć do Chorzowa na tajemniczego lanego portera.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• mwa
                              • 2003.01
                              • 5071

adam16 napisał(a)
                              ...do Chorzowa na tajemniczego lanego portera.
                              Adamie, co to za Porter i gdzie?
                              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10862

Chyba o to chodziło.
                                kiszot napisał(a)
                                (...)
                                A najlepszy z giełdy był porterek w Chorzowie.Mniam
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                                X