2006.03.11 - XIV Międzynarodowa Giełda Birofilii "Świdnica 2006"
Wstępny termin następnej giełdy w Świdnicy został ustalony na 11 marca 2006 r. Plan jest taki, aby był to zawsze drugi weekend marca. Mam nadzieję, że pogoda okaże sie łaskawsza
Początek giełdy - godz. 7.00 (proszę zauważyć - duże ustępstwo na rzecz śpiochów !!! ). Wszystko wskazuje na to, że będą zniżki na przejazd kolejami żelaznymi, jak dobrze pójdzie, będą dostępne już na giełdach w Warszawie i Krakowie.
Temat dla piwowarów - rozmawialiśmy kiedyś o tym żeby dać jedną recepturę wszystkim i sprawdzić, co z tego wyjdzie. Trochę jest późno, ale daję pomysł szybkiego słabiaka. Najpierw zasady konkursu:
1. Podaję skład procentowy słodu,
2. chmielenie podaję orientacyjnie,
3. Sposób zacierania, gotowania, modyfikowanie i dodatki - do wyboru przez producenta.
4. Ocena - jeśli będzie, to wyłącznie wewnętrzna, sód osób, które oficjalnie zgłoszą się do konkursu. Na zewnątrz - "tylko i aż" tak ja byłó, czyli prezentacje.
5. Jeżeli ktos ma jakieś pomysły, jak to ulepszyć - jestem otwarty na propozycje.
I przepis nap piwo giełdowe:
zasyp na 20 l:
pilzneński: 1017 g
monachijski: 2200 g
karmelowy jasny 430 g
chmielenie: 10 g Marynka 90, 10% / 60 min
Sorry, procenty niech sobie każdy obliczy osobiście, ja mam niechęć.
SPosób zacierania, uzyte drożdże i inne parametry piwa, nie podane w zasadach konkursu, zależą wyłącznie od producentów. Ocenie podlega produkt finalny.
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2006-01-09, 08:21.
Powód: poprawiono ilość słodu karmelowego
wszelakie plotki i uwagi - kierujcie proszę do odpowiedniego tematu, który to znajduje się pod tym linkiem. Tam też powędrowały posty nieKrzysiowe, które tu się znalazły.
Jak mówi stare przysłowie, szewc bez butów chodzi. Takoż więc, jako gospodarz, niewiele posiadam zdjęć z giełd w Świebodzicach i Świdnicy. Mam więc prośbę do wszystkich, którzy mają w swych zbiorach takie zdjęcia, o przekazanie ich w formie elektronicznej bądź papierowej. Wszystkie zdjęcia papierowe zostaną zwrócone właścicielom. Oczywiście pokrywam koszty przesyłek i kopiowania materiałów.
Zdjęcia mogą być wykorzystane na stronie internetowej, którą mam w planie utworzyć, oraz w materiałach promocyjnych, potrzebnych do przekonania sponsorów.
Informacje dotyczące noclegów znajdują się w tym temacie.
Ps. Właśnie rezerwowałam sobie miejsce w schronisku, więc jeśli ktoś się pospieszy, to może uda mu się załapać na tańsze noclegi.
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Giełda odbędzie się tam, gdzie zwykle, czyli w sali na I piętrze Klubu Bolko, pl. Grunwaldzki 11 (samo centrum).
Najtańsze noclegi:
1. Szkolne Schronisko Młodzieżowe, ul. Kanonierska 3
tel.: 074-852-26-45, fax: 074-857-70-50
2. Hotel Sportowy , ul. Śląska 31, tel. 074-852-25-32
pozostałe miejsca do spania na stronie Urzędu Miasta: www.um.swidnica.pl/
Wszystkie miejsca noclegowe są "blisko"
Dojazd dość skomplikowany, bo pociągi marnie jeżdżą, najlepiej z Wrocławia autobusem PKS. Żniżki kolejowe już są, będę rozdawał jutro na giełdzie warszawskiej i w lutym w Krakowie. Można też składać zamówienia na PW.
Na wszelki wypadek proszę o adresy, wyślę opieczętowane ulgi.
Dla miłośników Salonu Niezależnych: w piątek 10 marca w Teatrze Miejskim w Świdnicy odbędzie się koncert Jacka Kleyffa. Początek prawdopodobnie o 18.30
Mam zamiar pojawić się na giełdzie i w związku z tym pytanie do Krzysia: czy dostanę się do Świdnicy z Jaworzyny ok. godz. 5-6 rano? Wiem że nie ma wtedy pociągu, ale czy są jakieś minibusy?
Witam! Razem z Darkiem7 planujemy wyjazd do Świdnicy. Jest nas dwóch więc 2 miejsca są wolne... Zapraszamy chętnych do zgłaszania się do mnie na PW. Wyjazd z Jastrzębia Zdroju, ale rzecz jasna, że można kawałek po kogoś podjechać Czekamy!
Niestetyw schronisku wszystkie miejsca już zajęte w związku z tym:
poszukuję miejsca na nocleg z soboty na niedzielę dla jednej osoby.
Być może ktoś ma pokój 4- lub 3-osobowy i ma wolne miejsce to z chęcią się wproszę
Jeśli się znajdzie pokój z dwoma miejscami to też chętnie sie zgłoszę na obydwa miejsca.
Śląski Klub Birofilów zaprasza na 61 Międzynarodową Giełdę Birofiliów odbędzie się w Tychach 18 -19 .10 .2024 r na terenie Browaru Książęcego w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9 .Piątek w godzinach 16,00-22,00, Sobota od 8,00 do 14 ,00.Sponsorami imprezy są Tyskie Browary Książęce,...
Comment