Wstępny termin następnej giełdy w Świdnicy został ustalony na 11 marca 2006 r. Plan jest taki, aby był to zawsze drugi weekend marca. Mam nadzieję, że pogoda okaże sie łaskawsza
2006.03.11 - XIV Międzynarodowa Giełda Birofilii "Świdnica 2006"
Collapse
X
-
Początek giełdy - godz. 7.00 (proszę zauważyć - duże ustępstwo na rzecz śpiochów !!! ). Wszystko wskazuje na to, że będą zniżki na przejazd kolejami żelaznymi, jak dobrze pójdzie, będą dostępne już na giełdach w Warszawie i Krakowie.
Temat dla piwowarów - rozmawialiśmy kiedyś o tym żeby dać jedną recepturę wszystkim i sprawdzić, co z tego wyjdzie. Trochę jest późno, ale daję pomysł szybkiego słabiaka. Najpierw zasady konkursu:
1. Podaję skład procentowy słodu,
2. chmielenie podaję orientacyjnie,
3. Sposób zacierania, gotowania, modyfikowanie i dodatki - do wyboru przez producenta.
4. Ocena - jeśli będzie, to wyłącznie wewnętrzna, sód osób, które oficjalnie zgłoszą się do konkursu. Na zewnątrz - "tylko i aż" tak ja byłó, czyli prezentacje.
5. Jeżeli ktos ma jakieś pomysły, jak to ulepszyć - jestem otwarty na propozycje.
I przepis nap piwo giełdowe:
zasyp na 20 l:
pilzneński: 1017 g
monachijski: 2200 g
karmelowy jasny 430 g
chmielenie: 10 g Marynka 90, 10% / 60 min
Sorry, procenty niech sobie każdy obliczy osobiście, ja mam niechęć.
SPosób zacierania, uzyte drożdże i inne parametry piwa, nie podane w zasadach konkursu, zależą wyłącznie od producentów. Ocenie podlega produkt finalny.
-
-
wszelakie plotki i uwagi - kierujcie proszę do odpowiedniego tematu, który to znajduje się pod tym linkiem. Tam też powędrowały posty nieKrzysiowe, które tu się znalazły.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
fotki
Jak mówi stare przysłowie, szewc bez butów chodzi. Takoż więc, jako gospodarz, niewiele posiadam zdjęć z giełd w Świebodzicach i Świdnicy. Mam więc prośbę do wszystkich, którzy mają w swych zbiorach takie zdjęcia, o przekazanie ich w formie elektronicznej bądź papierowej. Wszystkie zdjęcia papierowe zostaną zwrócone właścicielom. Oczywiście pokrywam koszty przesyłek i kopiowania materiałów.
Zdjęcia mogą być wykorzystane na stronie internetowej, którą mam w planie utworzyć, oraz w materiałach promocyjnych, potrzebnych do przekonania sponsorów.
Comment
-
-
Informacje dotyczące noclegów znajdują się w tym temacie.
Ps. Właśnie rezerwowałam sobie miejsce w schronisku, więc jeśli ktoś się pospieszy, to może uda mu się załapać na tańsze noclegi.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Giełda odbędzie się tam, gdzie zwykle, czyli w sali na I piętrze Klubu Bolko, pl. Grunwaldzki 11 (samo centrum).
Najtańsze noclegi:
1. Szkolne Schronisko Młodzieżowe, ul. Kanonierska 3
tel.: 074-852-26-45, fax: 074-857-70-50
2. Hotel Sportowy , ul. Śląska 31, tel. 074-852-25-32
pozostałe miejsca do spania na stronie Urzędu Miasta: www.um.swidnica.pl/
Wszystkie miejsca noclegowe są "blisko"
Dojazd dość skomplikowany, bo pociągi marnie jeżdżą, najlepiej z Wrocławia autobusem PKS. Żniżki kolejowe już są, będę rozdawał jutro na giełdzie warszawskiej i w lutym w Krakowie. Można też składać zamówienia na PW.
Comment
-
-
Mam pytanie do Krzysia:
czy ulgi na PKP, które rozdawał na giełdzie w Bierhalle, bez pieczątek organizatora giełdy są ważne? PKP się nie przyczepi przy kupowaniu biletów?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Niestetyw schronisku wszystkie miejsca już zajęte w związku z tym:
poszukuję miejsca na nocleg z soboty na niedzielę dla jednej osoby.
Być może ktoś ma pokój 4- lub 3-osobowy i ma wolne miejsce to z chęcią się wproszę
Jeśli się znajdzie pokój z dwoma miejscami to też chętnie sie zgłoszę na obydwa miejsca.
Proszę o kontakt na PW dobre browarbizowe dusze(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment