2005.05.21 - Tychy, 28. Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiwoszkaTyska
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.08
    • 69

O Jezuu..oczywiscie EDYCJE a nie DECYZJE tegoroczna uznaję za udaną)

Comment

• PiwoszkaTyska
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.08
      • 69

W tym publicznym miejscu jeszcze raz słowa uznania i podzięki dla ludzi z Kufelka i przyjaciół, którzy pomagali rozstawiać i będą pomagali składać i zwozić sprzęt po giełdzie.

Dziękuję

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grzegorz_J_bie
        Co do ręczników to w Polsce chyba ta profesja jest jeszcze mało popularna....co innego w Angli
        Mogłoby się tak wydawać ale niestety tak nie jest. Nawet na wyspach te hobby jest mało popularne. Mam tą przyjemność, że poznałem pana Alana Alcott'a (największego kolekcjonera ręczników na świecie- jego kolekcja jest odnotowana w księdze Guinness'a) i twiedzi on, że na Wyspach Brytyjskich kolekcjonerów reczników jest może max.10 osób.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Grzegorz_J_bie
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.04
          • 261

Jeszcze w sprawie giełdy wypowiem się na temat prezentu Wiec ttorba jest bardzo elegancka i co najważniejsze jest upominkiem bardzo funkcjonalnym! Jakies piwko puszkowe w tej torbie by się jeszcze przydało a po zatym wszytsko cacy. Pudła po prezentach są super na podstawki, naprawde już poprzekładałem swoje dublety... Wielu uczestników obserwowało mnie myśląc, że wynosze kilka upominków, a to poprostu były kartoniki na podstawki...
          beermats_mezyk@op.pl

Comment

• pIvo
            • 2002.10
            • 290

Giełda udana,
            większość zgłaszanego na Forum, w tym wątku, przeze mnie zapotrzebowania na butelkowane piwo udało mi się uzupełnić, mimo niewiary jednego z Forumowiczów, niejakiego "Krzysia".

Dziękuję organizatorom, szkoda jednak, że - niestety - osoby organizujące imprezę w kilku miejscach NIE stanęły na wysokości zadania:
            (Cytaty pochodzą od organizujących)

"Czas trwania Giełdy będzie trochę zmodyfikowany, głównie na podstawie obserwacji z roku ubiegłego i impreza rozpocznie się o 7.30"

- byłem punktualnie o 7:30, giełda juz trwała w najlepsze. Po powrocie przeczytałem cały wątek i niecały tydzień przed giełdą, rzeczywiście, przy omawianiu kliku kwestii organizujący wspomnieli mimochodem o godzinie 7. Na przyszłość z pewnością warto to zrobić WYRAŹNIEJ.

"Na początek najważniejsze - zaproszenia na Giełdę będą rozsyłane poczynając pod koniec kwietnia wraz ze zniżkami na PKP. Trafią one do wszystkich osób, które otrzymały je w roku ubiegłym."

- nieprawda, byłem rok temu (nie tylko) i zaproszenia nie dostałem, po co pisać więc że do wszystkich (tak, wiem, że o tym wiele pisaliśmy, więc to tylko dla porządku)

"polecam też mozliwość udzialu w wycieczce do Muzeum i Browaru"

- tu to po prostu PORAŻKA!

Niestety chciałem zwiedzić Browar i takie oto były tego efekty:

Zapisałem się na listę wycieczki, celem zwiedzenia Browaru.
            Wycieczka miała się rozpocząć o 11:30...

1. 40 minut czekałem na transport.

2. Byłem 1 uczestnikiem wycieczki, pozostali po prostu zrezygnowali z oczekiwania na busika.

3. Zaliczyłem skrócony program zwiedzania Muzeum, może dlatego, że byłem 1 zwiedząjacym?

4. Nie miałem okazji zobaczyć browaru, ponieważ mi go nie pokazano, po prostu przewodnik powiedział, że teraz nie będzie zwiedzania.

5. Koordynator wycieczki na moje uwagi, że to wszystko jest niepoważne wytłumaczył mi, że to może był "skrócony program zwiedzania" (sic!).

5. Ledwie zdążyłem wrócić z browaru z powrotem na Giełdę, pod którą zostawiłem samochód, z wcześniejszą wycieczką.

6. Poszedłem złożyć reklamację, niestety organizujący pewnie już byli w domu...

Ponieważ, mimo zapewnień, że "Podobnie jak w roku ubieglym działać bedzie stoisko organizatora, zapraszam, bedzie okazja do osobistego podzielenia sie uwagami" swoje uwagi zamieściłem na Forum.

Podsumowując - straciłem 2 godziny, podczas których zawieziono mnie na wycieczkę, która się nie odbyła...
            http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• Wiktoria
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.07
              • 798

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo

...
              3. Zaliczyłem skrócony program zwiedzania Muzeum, może dlatego, że byłem 1 zwiedząjacym?
              ...
              Raczej nie. My byliśmy większą grupą i też był skrócony program. Pan zapraszał serdecznie w tygodniu na dłuższą wycieczkę.

Comment

• arzy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.06
                • 2814

(...)
                Zapisałem się na listę wycieczki, celem zwiedzenia Browaru.
                Wycieczka miała się rozpocząć o 11:30...
                (...)
                jak się nie mylę to byłem na tej wycieczce, pełny samochodzik ludzi odjechał spod lodowiska
                jak już wczesniej Wiktoria napisała, wycieczki były tylko do muzeum
                Last edited by arzy; 2005-05-23, 06:32.
                "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                Bractwo Piwne
                Skład Piwa
                Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• pivaria
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.03
                  • 1538

zyżycie mydła a ręczniki

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grzegorz_J_bie
                  Co do ręczników to w Polsce chyba ta profesja jest jeszcze mało popularna....co innego w Angli A tak na marginesie mam jeden ręczniczek angielski na zbyciu informacje na PW(oczekuje kilku podstaweczek za to)
                  W Polsce ciągle się mało zużywa mydła na głowę to co się dziwicie, że ręczniki nie są popularne?
                  PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                  www.pivaria.pl
                  https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• pivaria
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.03
                    • 1538

1 = 1

2. Byłem 1 uczestnikiem wycieczki, pozostali po prostu zrezygnowali z oczekiwania na busika. (...) Podsumowując - straciłem 2 godziny, podczas których zawieziono mnie na wycieczkę, która się nie odbyła...
                    1 uczestnik wycieczki = się 1 malkontent!
                    Wniosek: trzeba było zostać na Giełdzie: tam było o niebo lepiej!
                    PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                    www.pivaria.pl
                    https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• pIvo
                      • 2002.10
                      • 290

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria
                      1 uczestnik wycieczki = się 1 malkontent!
                      Wniosek: trzeba było zostać na Giełdzie: tam było o niebo lepiej!
                      Oto właśnie chodzi, brak rzetelnej informacji i dobrej organizacji spowodował, że zamiast bawić się na Giełdzie, przez 2 h wynudziłem się niepotrzebnie!
                      http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• iommi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.07
                        • 1522

Giełda kolekcjonersko średnio udana /tylko dwie interesujące mnie butelki znalazłem/, ale towarzysko bardzo sympatyczna. No i co najważniejsze, lodówka zapełniła się smakowitymi piwkami!

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• ZIOMEK2
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                          Ziomkowe utopence okazały się rewelacyjne. Miały tylko jedną wadę - było ich za mało.
                          Bardzo się cieszę, że Utopence Wam smakowały ( przepisu chyba nie trzeba zmieniać ? ). Na giełdę w Żywcu zrobię więcej i dołączę Paluchy.

Mogę zrobić jeszcze więcej ( n.p. pół beczki ) tylko potrzebny jest Wasz transport samochodowy ( Tychy - Żywiec ).
                          Jeśli byłby ktoś chętny to proszę dać znać, najpóżniej na dwa tygodnie do giełdy ( PW ).

Pozdrawiam wszystkich Uczestników giełdy w Tychach. c.d.n.

Comment

• zulu
                            • 2004.04
                            • 299

Jak najbardziej udana giełda dla mnie. Po osiągnięciu trzycyfrowej liczby podstawek w swojej kolekcji myślałem już, że nie bedzie tak pięknie - a tu prosze: ponad 100 nowych wzorów do zbioru! To mi uzmysławia jak daleko jeszcze do starych wyjadaczy. Ale z drugiej strony fajnie przywozić ze sobą tyle nowych wafli. Mam nadzieję, że w Żywcu (i nie tylko) będzie tak samo. Pozdrawiam wszystkich, którzy ciągle sprzedają kolekcjonerskie perełki po 30 groszy.

Comment

• Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
                              Giełda kolekcjonersko tradycyjnie baaardzo udana ale tak w Tychach jest zawsze.
                              Drobny kamyk do ogródka organizatorów (coby za różowo i słodko nie było) jeśli zaproszenia sa tak strasznie reglamentowane to dlaczego różne paniusie, które jakby je zapytać pewno nie wiedziałyby nawet co to piwo, etykieta czy dekiel, wychodziły co po chwila z sali z kilkoma "prezentami", które niby tylko na zaproszenia były. I dlaczego ochroniarze nie kryli się nawet z tym, że mieli po kilka zaproszeń w rękach i rozdawali je swoim znajomym (widziałem na własne oczy).
                              Najwyraźniej wszyscy Ci, których widziałeś to znani w Tychach i na świecie kolekcjonerzy, którzy już nie pierwszy raz na tyską giełdę zawitali oczywiście nie jako osoby towarzyszące.
                              http://maremali.web-album.org/

Comment

• ergie
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.05
                                • 1041

Dla mnie giełda miała trzy aspekty:
                                - towarzyski = było naprawdę świetnie, mam nadzieję, że ludzie którym się napatoczyłem też będą mogli tak stwierdzić
                                - kolekcjonerski = ponad 30 starych podstawek monachijskich
                                - bizbrowarowy = na tej giełdzie doszedłem do wniosku, że najwyższy czas zostać premierem - może by inni też poszli w moje ślady
                                Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                                ------------------------------------------------------------------
                                Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

Przetwarzanie...
                                X