ja liczę na Racibora, bo tego nie sposób utrafić tutaj.
2005.05.21 - Tychy, 28. Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
giełda tychy 2005
witam ,odpowiem na kilka zarzutów od kolekcjonerów dotyczących giełdy w tychach
pierwsza sprawa to zaproszenia , niektórzy na ankietach podają całą rodzine ,inni chcą dostać zaproszenie dla sympatii czy syna bo jeżdżą z nim na giełde zdarzało się że odsyłano mi zaproszenie zebym pobrał upominki i przysłał do domu wolałem dać te zaproszenie kolekcjonerowi który przyjechał pierwszy raz nichcesz nie jedż ,niektórzy dostają zaproszenia nie jadą na giełde a kolega wypełnia za nich ankiete i dostaje upominek dla niego, zaproszenia są dla kolekcjonerów a nie dla osób towarzyszących dlatego dla nich wysyłane są zniżki na przejazd giełda jest ogólnodostepna , są też atrakcje dla osób bez zaproszeń zwiedzanie browaru i muzeum połączone z degustacją piwa wszystko bezpłatnie jeżdż na giełdy birofiliów po całej europie od holandii po litwe i jade tam dla spotkania czy wymiany akcesoriów piwnych nie licząc żę coś dostane od browaru który to organizuje co zdarza się bardzo rzadko kilkanaście lat temu jechało się na drugi koniec polski bez zniżki , a o suwenirach to można tylko było pomarzyć, owszem mogą zdarzyć się sprawy że komuś nie wysłano zaproszenia ale człowiek jest omylny i zawsze to można załatwić ,zdarzały sie sprawy że ktoś zapomniał zaproszenia a jest solidnym człowiekem to też dostał suweniry bo go znam od wielu lat i jest uczciwy a wiem że nie zobacze tego wystawione na allegro za kilkanaście godzin, może niektórzy za te pare słów obrażą z poważaniem marek brandys
Comment
-
-
Witam wszystkich!
Mam pytanko: Czy ktoś z Warszawy wybiera się na giełdę autkiem i przygarnie do siebie pasażera? Z góry dziękuję Wasze zdrowieZbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103
Comment
-
-
Niestety mnie na tej giełdzie nie będzie .
Na uczelni wymyślili sobie, że akurat zaliczenie przedmiotu odbędzie się w tym terminie co giełda, a jakoś nie mam ochoty płacić za warunek .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Witam,
Ciesze sie, ze tegoroczna dyskusja na temat zaproszen przebiega w zupelnie innej niz ubiegloroczna atmosferze...
Do Gieldy pozostalo juz tylko kilka dni.Zaproszenia juz rozeslane i trwaja ostatnie przygotowania. Spotykamy sie o 7 rano na tyskim lodowisku, zapraszam do udzialu w loterii, bedzie obradowalo jury (rowniez mam nadzieje, ze znanymi z forum browar.biz znawcami tematu) ktore wybierze najlepsze gieldowe stoiska, polecam tez mozliwosc udzialu w wycieczce do Muzeum i Browaru.
Podobnie jak w roku ubieglym dzialac bedzie stoisko organizatora, zapraszam, bedzie okazja do osobistego podzielenia sie uwagami...
Pozdrawiam
Comment
-
-
Z uwagi na lekkie wykruszenie się dwóch panów na "A" i jednego pana nie z Forum na "B" Najpewniej będę miał jedno-dwa miejsca w samochodzie na trasie Poznań - Tychy i "nazad" . Wyjazd planujemy z panem na "O" ok godziny 13 w piątek. Zainteresowanych proszę na PW . Nie decyduje kolejność zgłoszeń tylko jaLast edited by biermann; 2005-05-16, 22:02."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Witam,
Pozwole sobie powrócić raz jeszcze do kwestii zaproszeń. Byłem do tej pory na dwóch mniejszych giełdach i tam za samo zgłoszenie się do organizatora otrzymywało sie jakiś gadżet. Niby nic. Czy to znaczy że na giełdzie tyskiej takie upominki otrzymają tylko właściciele zaproszeń?
Comment
-
-
Proponuję wyprawę na dowolną giełdę do Czech. Spróbujcie tam dostać jakiś prezent.
We łbach sie wam poprzewracało. Na giełdy jeździ się dla wymiany i spotkać z kumplami, a nie obłowić.
To mówię ja, prawie stary zbieracz, zdegustowany "interesownością" tzw. młodych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuProponuję wyprawę na dowolną giełdę do Czech. Spróbujcie tam dostać jakiś prezent.
We łbach sie wam poprzewracało. Na giełdy jeździ się dla wymiany i spotkać z kumplami, a nie obłowić.
To mówię ja, prawie stary zbieracz, zdegustowany "interesownością" tzw. młodych.
Na giełdach u naszych sąsiadów nie dość że PŁACI się za wstęp i stolik , to upominków nie ma ( np. Ostrawa ) albo są bardzo skromne ( pocztówka , kilka podstawek , kalendarzyki - Martin SK ). A zaproszeń też nie ma , no ewentualnie info drogą e-mailową . I jakoś nikt nie marudzi z tego powodu ....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu...We łbach sie wam poprzewracało...
Comment
-
-
Proste pytanie i prosta odpowiedź. Dostaniesz zaproszenie to dostaniesz gadżety.
Zaproszenie dostaniesz jak Organizatorzy Giełdy w Tychach zaczną uważać Cię za kolekcjonera lub za znajomego. Gdy uważają Cię za osobę towarzyszącą - będziesz dostawał zniżkę na PKP. Ponieważ system, który przedstawił Tyskikufel działa tylko w teorii lub wyobraźni możesz założyć, że np za kolekcjonera nie zostaniesz uznany nigdy. W takiej jednak sytuacji możesz kolekcjonować blankiety zniżek na PKP, które dostawał będziesz regularnie.
I tyle.
Ponieważ osobiście nie zależy mi na zaproszeniu, (ani na gadżetach) a udowadniać zainteresowania birofilistyką nikomu nie muszę i nie mam takiej potrzeby to na wiosenną giełdę do Tychów po prostu nie jeżdżę, a jesienią starannie omijam ankiety. Wypełniłem chyba tylko raz - ze dwa lata temu. Mam nadzieję, że zginęła.Dziku
Comment
-
-
Butelki z piwem, z kapslami:
Na kogo, z forumowiczów wybierających się na na Giełdę w Tychach, mogę liczyć?
Chodzi o uzupełnienie kolekcji:
Konkretnie chodzi mi o przywiezienie piwa (pełnej butelki) z kapslem (w możliwie najlepszym stanie), chodzi mi o:
Kujawiaki:
Namyslów:
Perła Mocna:
Zwierzyniec:
Książ Mocny:
Kopernik:
Grudziądz:
oraz:
chętnie po 2 butelki. Podkreślam: chodzi mi o pełne butelki z takimi kapslami, a nie o same kapsle. Z góry dziękuję!
Comment
-
Comment