2005.05.21 - Tychy, 28. Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2

Pozdrawiam wszystkich Uczestników giełdy w Tychach. c.d.n.
    ... i wielkie podziękowania dla Organizatorów Giełdy !

Z perspektywy czasu...

Trochę się pogadało ( dobrze , że na tafli lodowiska nie można było palić, jeść i pić - tak trzymać ! ).
    Miałem trochę mało czasu na swą penetrację, przy okazji zauważyłem, że było mało gości z zagranicy i brakowało mi Marusi, Doodkca ( zdrowia życzę - Żywiec czeka ! ) oraz Dyrektora.

Dobra muzyka ( może trochę głośna i szkoda. że nie śląska albo bawarska na trąbki ).
    Wspaniałe wejściówki ( torba ), jeszcze bogatsze prezenty ( koszulki z czapeczkami i flaszką w tubie, albumy... ) - nic nie wygrałem.
    Jedzonko w " Siódemce " było smaczne - piwko Książęce też ( po giełdzie popijałem ).
    Trochę sprzedałem, pozyskałem szklanki z Namysłowa i Carlsberg...oraz adres do Morawskiego Krumlowa.

Jeśli chodzi o zwiedzanie browaru ( zachowując godziny otw. giełdy ) to jestem za godz. 12- tą, póżniej 13 -ta i.t.d.
    ( faktycznie już po giełdzie aby nie przeszkadzało w giełdzie ).
    A póżniej swobodne piwkowanie ( osobiście zaliczyłem beczkowe : Namysłów Full, Książęce, Gronie oraz PU, wszystkie bdb ).

Jeszcze raz pozdrawiam Karola z MK, Darka i Sławka z Warszawy, Adama i Spółkę...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
      dadek
      Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
      2023-08-23, 01:48
    • dadek
      Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
      dadek
      Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
      2024-09-17, 00:54
    • dadek
      Nošovice 238, Pivovar Radegast
      dadek
      Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
      2023-11-09, 21:59
    • dadek
      Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
      dadek
      Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
      2023-10-06, 01:10
    • dadek
      Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
      dadek
      Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
      2023-09-30, 01:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...