A z dworca PKP-e taksówką pod same technikum browarnicze / koszt jakieś 3-4 piwka / przy okazii giełdy / a jak mniemam-wpadnie Ci tam kilka grosików / można sobie pozwolić na taki gest...
Toż własnie pisałam o dworcu głównym w tychach , jedynym z resztą czynnym obecnie .
To winczer tu coś namotał z tą taksówką .
Z głównego tak jak ART pisze jast kawałeczek do miejsca giełdy , można sobie też skrócić idąc przez tory a nie tunelem.
Próbowałem wywnioskować w którą stronę i jak daleko na Gieldę Tyską oraz do Browaru na małe zwiedzanko, ale tumult taki w postach, że pójdę na węch (piwny).
Napiszcie chociaż czy Giełda i Browar to w tym samym kierunku, może kompas się nada
Próbowałem wywnioskować w którą stronę i jak daleko na Gieldę Tyską oraz do Browaru na małe zwiedzanko, ale tumult taki w postach, że pójdę na węch (piwny).
Napiszcie chociaż czy Giełda i Browar to w tym samym kierunku, może kompas się nada
Na giełdę musisz przejść ma drugą stronę torów niż jest dworzec, choć mniej więcej na tej samej wysokości.
A browar (książęcy) to OOoooOOOOooo, zupełnie gdzie indziej
A z dworca PKP-e taksówką pod same technikum browarnicze / koszt jakieś 3-4 piwka / przy okazii giełdy / a jak mniemam-wpadnie Ci tam kilka grosików / można sobie pozwolić na taki gest...
Już Gościa nie róbcie za błazna ... 1 min. przez tory, rzecz oczywista !
Dla wszystkich co pierwszy raz , mini plan części Tychów.
Ale to nie ten dworzec i nie ten browar.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment