a widziałeś regulamin? to była zabawa, a przy okazji skosztowałem pardubickiego portera
2006.06.16-17 - Żywiec, XI Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Jeżeli konkurs nazywa się "Smakujemy Polskie Portery" to jasne jest, że uczestniczą TYLKO polskie portery! Jest to chyba logiczne i oczywiste.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ŻywiecW konkursie degustacyjnym porterów udział wzięły:
ŻYWIEC butelka
CIESZYN beczka
CIESZYN butelka
ŁÓDŹ puszka
KRAJAN butelka
WITNICA butelka
PARDUBICE butelka
LWÓW butelka
STRZELEC butelka
W sumie prócz Żywca i beczkowego Cieszyna piwa względnie dostępne (bo mam w piwnicy ).
A żywiecki ze starych zapasów czy może reaktywacja?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumNo to nie miałem szans - Lwowskiego piłem raz, dawno temu, pardubic w ogóle. Do tego zrozumiałem, że a) nie będzie żywieckiego, b) nie będzie podchwytliwych pytać - dwa te same portery, c) portery zagraniczne to będą portery nadbałtyckie (nie spodziewałem się Czech).
(...)
Ja się nie spodziewałem w żadnym wypadku, że dwa razy podadzą cieszyńskiego i nawet w przypadku identycznego smaku - nigdy nie napisałbym dwa razy cieszyński.
Po ilości próbek widać było, że albo niektóre się powtarzają, albo są też portery zagraniczne. Ponieważ tych drugich nie miałem najmniejszych szans zgadnąć, wszystkie obstawiałem jako polskie. Dodatkowo cieszyński właśnie zaczął być nalewany do beczki, więc byłem prawie pewny, że będzie on w dwóch wersjach.
(Inna sprawa, czy choć raz go trafiłem... )
Bardzo fajna impreza, cieszę się, że jednak na nią dotarłem. Dzięki za fajne podarki!
A teraz z porterowego kufla popijam sobie Brackie - by przy tej temperaturze popijanie sobie portera to była by szybka śmierć.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesa widziałeś regulamin? to była zabawa, a przy okazji skosztowałem pardubickiego portera
No pewnei, że zabawaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumTylko czy wiesz jak smakował
No pewnei, że zabawa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolokinformuję, że przygotowaliśmy z Żywcem 3 (słownie trzy) niespodzianki, tak dla urozmaicenia.
Reszta piw przedstawionych do konkursu będzie jak najbardziej sklepowa i w okresie przydatności do spożycia.
:
urozmaiceniem okazał się
Lwowski, Pardubicki, i stary butelkowy Żywiec
Portera ze Zduńskiej postanowiliśmy wyłączyć w oparciu o miarodajne opinie dotyczące niestałości smaku (absolutnie nie jest to krytyka tegoż wyrobu
Dla ścisłości dodam, że konkurs porterowy miał charakter smacznej zabawy i cieszę się że wszyscy uczestnicy doskonale się bawili. Konkurs miał także motyw edukacyjny dla podpatrujących rozlew próbek "pomocników"
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział. Mam nadzieję, że prezenty są zadawalające
a za rok znowu przygotujemy coś ciekawego (być może kolejny porterowy konkurs)
ps. Wyniki i dokładną listę opublikuję jak tylko będę miał możliwość zabrania jej z browaru.bez brody...
Comment
-
Comment