Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
2006.06.16-17 - Żywiec, XI Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
-
-
Art sobie żartował
Zresztą wypowiedź zakończył mordką:Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesnie mialbym nic przeciw, gdyby to były różne stadia tego samego portera i tak zabawa będzie przednia.Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuNa waszym miejscy nie cieszyłbym się tak, bo:
1. trzeba być całkiem trzeźwym (czyli ranek o suchym pysku)
2. dzień wcześniej też trzeba być trzeźwym (żeby czuć cokolwiek na drugi dzień poza głowobólem).
...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuNa waszym miejscy nie cieszyłbym się tak, bo:
2. dzień wcześniej też trzeba być trzeźwym (żeby czuć cokolwiek na drugi dzień poza głowobólem)...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
2. dzień wcześniej też trzeba być trzeźwym (żeby czuć cokolwiek na drugi dzień poza głowobólem).
Jeżeli dostanę dobre piwo, to może je robić GŻ, CO, albo i KP.
Jeśli chodzi o portery, to każdy kto je produkuje moim zdaniem przyczynia się do rozwoju rynku piwnego, przez pokazywanie ludziom, że piwo, to nie tylko jasny pils. Dlatego nie będę specjalnie obrażony, jeśli okaże się, że ideą całej degustacji jest promocja cieszyńskiego portera, chociaż nie wydaje mi się, żeby ktoś robił taką szopkę na giełdzie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuJa się nie piszę.Last edited by Marcin_wc; 2006-04-12, 18:00.
Comment
-
-
Ja się nie piszę.
Trzy giełdy temu - owszem - udało mi się przykładnie nawalić
Sądząc po nawale pracy i w tym roku problemu z abstynencją nie będzie. Ale już teraz walczę by spędzić w Żywcu ze 2 - 3 dni...Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosKocur, gdzie jesteś? Ty lubisz portery żywiecką porą
Aha, czy ktoś pamięta po ile to były w Żywcu portery na giełdzie '2004?
Naczelniku, po ile to one tam były?Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocur
Aha, czy ktoś pamięta po ile to były w Żywcu portery na giełdzie '2004?
Naczelniku, po ile to one tam były?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumJa właśnie nie startuję bo boję się, że będą tylko portery produkowane przez GŻ i cała zabawa jest po to by udowodnić nam, że GŻ robi najlepsze a na pewno nie gorsze portery niż małe browary, które wspieramy na forum. Ludzie będą wymyślać: Łódzki ! Strzelec ! Boss ! a werdykt podany do mikrofonu na całą giełdę będzie brzmiał:
-Wszystkie te dobre piwa są piwami z Żywca i Cieszyna
W nazwie konkursu jak byk stoi "SMAKUJEMY POLSKIE PORTERY" a nie żywieckie czy cieszyńskie. W tej konwencji mieszczą sie więc portery z Łodzi, Witnicy, Jędrzejowa i innych "polskich" browarów. Nie wykluczam kilku zaskoczeń ale po to jest ta cała zabawa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ŻywiecJako pomysłodawca tej zabawy poczułem sie dotknięty. Niestety jak widać w modzie jest doszukiwanie się w każdym pomyśle spisku. [...] Nie wykluczam kilku zaskoczeń ale po to jest ta cała zabawa.
Comment
-
Comment