Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
2006.06.16-17 - Żywiec, XI Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Pomysł "MAŁEJŻONKI" wydaje się najbardziej trafiony.
Reasumując:
- zaproszenia wysyłamy do wszystkich zarejestrowanych w naszej bazie adresowej
- do koperty dołączamy ulgę na PKP, plan imprezy, info o noclegach, itp
- na terenie Piwiarni organizujemy recepcję z kilkoma stanowiskami komputerowymi z podziałem alfabetycznym nazwisk z bazy adresowej
- każdy przyjeżdżający na giełdę rejestruje się z zaproszeniem i dokumentem tożsamości w recepcji w celu otrzymania kuponów na gratisy (upominek, piwo, posiłek, itp), jego dane zostają zaznaczone w bazie adresowej jako osoby zarejestrowanej
- warunkeim otrzymania kuponu na gratisy jest okazanie zaproszenia i dokumentu tożsamości
- recepcja działa już w piątek, aby zminimalizować kolejki, kończy pracę w sobotę ok. 12:00
- upominki są również wydawane już w piątek a w sobotę do momentu zakończenia giełdy, umożliwi to odebranie upominku i zabranie go na miejsce noclegowe czy też zabezpieczenie w samochodzie w przypadku sobotniej niedyspozycji, pozwoli również na konsumpcję gratisowego piwa i posiłku w pierwszy dzień imprezy
- osoby, które przyjadą na giełdę bez zaproszeń (trzeba się z tym liczyć), będą mogły zarejestrować się z dokumentem tożsamości w recepcji po godzinie 12:00, jeżeli zostaną do wykorzystania kupony na gratisy wtedy je otrzymają
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam,
Grzegorz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec(...)
- osoby, które przyjadą na giełdę bez zaproszeń (trzeba się z tym liczyć), będą mogły zarejestrować się z dokumentem tożsamości w recepcji po godzinie 12:00, jeżeli zostaną do wykorzystania kupony na gratisy wtedy je otrzymają(...)
Comment
-
-
no i jest rozwiązanie - czy praktyczne okaże się w praniu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jeżeli obsługa stanowisk komputerowych będzie "twarda" i spoza środowiska (kumplowi nie dasz?) to powinno się udać.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Świetny pomysł - myślę że wypali bez problemu...
Popieram pomysł że upominek jest tylko dla uczestników giełdy - choć przyznam się bez bicia, że ja tez zawsze miałem dwa zaproszenia na Żywiecką giełdę...
Wyjaśniam dlaczego tak się działo: otóż kiedyś / na początku lat 90-tych / kiedy to na zbieranie etykiet piwnych był wielki boom - mój obecny szwagier / brat mojej żony / też kiedyś zbierał etykiety, jezdził na giełdy, prowadził korespondencję, wymianę itp... Dostawał on zaproszenia na różne giełdy-także na tą w Żywcu. Kiedy przestał zbierać kolektybia / zbiór i jego siostrę "odziedziczyłem" właśnie ja / zaproszenia nadal mu przychodziły, kożystałem z tego niekiedy ja, niekiedy on a niekiedy moja żona / wszyscy jeżdziliśmy kiedyś na giełdy /
Tak więc co rok, przychodzą na jego adres zaproszenia - a że mpreza w Żywcu jest przednia, choć nie jako kolekcjonerka ale niekiedy pojawia się na nich właśnie moja żona / ostatnio była w 2004 roku / która ma jedno-a ja jako kolekcjoner drugie zaproszenie...
Myślę że stawiając sprawę uczciwie i obnażając prawdę skąd mam zawsze dwa zaproszenia-nie popłynie na mnie fala zarzutów o nieuczciwości i nie zostanę zasypany pretensiami o jakieś machloiki i wypełnianie / jak to zwykli robić inni / zaproszeń na fikcyjne adresy i całą rodzinke...Last edited by winczer; 2006-01-05, 11:51.
Comment
-
-
Żeby nie było tak miło, to pokraczę: będą błędy przy odhaczaniu, kolejka i afery przy kompie
Życzę Organizatorom jak i Uczestnikom, żebym się myliła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuWinczer, tak poza tematem - nie możesz ty pisać po ludzku, jak wszyscy na tym forum? Tych bukw pogrubionych czytać się nie da.
Dobrze - przystosuję się do kanonów tu obowiązujących, i moje "bukwy" nie będą już pogrubiane...
Na swoją "obronę" mam to, iż chciałem aby było ładnie i kolorowo - tak jak na wiosnę której zapewnie niejeden forumowicz już oczekuje
Comment
-
-
Według mnie pomysł jest przynajmniej przesadzony.. Ja na przyklad zbieram juz rozne birofilia z tata od 5 lat i choc co roku wypisuje ankiety lub wpisuje sie na listy adresowe to jeszcze nigdy zaproszenia nie dostalam (dostaje tylko tata). I co mam przez to byc poszkodowana, bo nie ma mnie w bazie, a zaproszenie mialam ostatnio od kolegi ktory nie mogl jechac.. Wedlug mnie to prywatna sprawa kto co robi z upominkiem, a skoro organizatorzy maja ochote robic jakis spis ludnosci i komplikowac cala sprawe to juz trudno, z dobrej zabawy bedziemy sie bawic w stanie w kolejkach - bo teraz to juz kazdy swoje odstac bedzie musial
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KijekWedług mnie pomysł jest przynajmniej przesadzony.. Ja na przyklad zbieram juz rozne birofilia z tata od 5 lat i choc co roku wypisuje ankiety lub wpisuje sie na listy adresowe to jeszcze nigdy zaproszenia nie dostalam (dostaje tylko tata). I co mam przez to byc poszkodowana, bo nie ma mnie w bazie, a zaproszenie mialam ostatnio od kolegi ktory nie mogl jechac.. Wedlug mnie to prywatna sprawa kto co robi z upominkiem, a skoro organizatorzy maja ochote robic jakis spis ludnosci i komplikowac cala sprawe to juz trudno, z dobrej zabawy bedziemy sie bawic w stanie w kolejkach - bo teraz to juz kazdy swoje odstac bedzie musialLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Witam,
Z zainteresowaniem przeczytałam posty, jako osoba zaangażowana w organizację wiosennej Międzynarodowej Giełdy w Tychach i też szukamy rozwiązania, które ukróci wynoszenia stosików prezentów przez wybrane jednostki. Propozycja, która została wybrana na giełdę w Zywcu wydaje się sensowna, choć oczywiście zrodzi pewne trudności. Myślę, że dobrze będzie jak dwie największe giełdy dorobią się sensownych standardów..
Comment
-
-
A swoją drogą ze względów względnych jeszcze nie podaję wszystkich informacji na temat giełdy w Tychach do wiadomości.
Ważne jest jednak, że planujemy ją na 27 MAJA (sobota) w Tychach, ale szczegóły i co najważniejsze - lokalizację dokładną podamy mam nadzieję jak najszybciej do wiadomości birofilskiej braci
Wtedy z chęcią nawiążę do tej dyskusji jak i o innych pomysłach
Do usłyszenia wkrótce w nowym temacie o giełdzie w Tychach, mam nadzieję, że nie później jak w ciągu najbliższych 2-3 tygodni
Comment
-
Comment