2006.01.28 - Warszawa, Giełda Birofiliów w Bierhalle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Chyba tylko poza terenem Bierhalle.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• paveuek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2001.09
      • 415

Na prośbe dwóch osób mapka z dojazdem na giełdę spod Dw. Centralnego.
      Po wyjściu z dworca na stronę Al. Jerozolimskich przejść podziemiami na przystanek tramwajowy w stronę Żoliborza, wsiąść w każdy tramwaj oprócz 10 czyli 16, 17, 19, 33 i dojechać na przystanek Rondo "Radosława" zaznaczony zieloną strzałką. Bierhalle w CH Arkadia po drugiej stronie ronda.

Mapka: http://kapsle.xon.pl/dojazd.jpg
      Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
      Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że na giełdzie się pojawię, dzięki paveuek za mapkę

Comment

• aga30
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2006.01
          • 1

giełda birofilistyczna

Witam!

Czy ktos może wie kiedy dokładnie i gdzie w Warszawie odbędzie się giełga birofilistyczna?
          Last edited by ART; 2006-01-19, 17:47. Powód: pytanie przeniesione z działu kolekcjonerskiego

Comment

• sibarh
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2005.01
            • 10387

Giełga odbędzie się http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=56849
            2800 nowe piwa opisałem na forum
            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Krzysztof
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.04
              • 1689

Cieszę się, że będę mógł powitać z radością w Bierhalle dużą grupę kolekcjonerów Birofiliów. Swój udział zapowiedziało kilku kolekcjonerów z Czech, Słowacji i Litwy.

Proszę wszystkich zainteresowanych o rozsądne gospodarowanie miejscem, gdyż wszyscy kolekcjinerzy chcieliby mieć choć kawałek stołu do siebie. Liczę na zrozumienie WSZYSTKICH!!! Oczywiście bedę pomagał w rozlokowniu wszyskich kolekcjonerów.
              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
              www.twojmalybrowar.pl

Comment

• sopista
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1747

Giełda zbliża się wielkimi krokami zatem tradycyjna już prośba. Wszystkich warzących domowe a biorących udział w Giełdzie bardzo proszę o uzupełnienie mojego zbioru swymi dziełami.

Comment

• docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

Na giełdzie było tłumnie i gwarno. Wjazd za friko, do wyboru pszenica i ciemne za 4 pleny za 0,4. Zgromadzeniu towarzyszył kojący zapach gotowanej brzeczki pilsa. Oby więcej takich imprez!
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

Jestem zadowolony z giełdy. Na zakupy się nie nastawiałem, szedłem raczej towarzysko, a i tak wyszedłem z dwoma szkiełkami i trzema piwami domowymi (podziękowania dla dawców ). Piwo było dobre, miło gawędziło się ze znanymi już i świeżo poznanymi forumowiczami.
                    Podziękowania dla Krzysztofa za organizację!

P.S.: Docencie, a czy tą brzeczką nie był aby Weizen?

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Giełda jednym słowem super. Miejsce na nią - lepszego być nie mogło. Wspaniałe także było to, że zaczynała się od godz. 8

Mam nadzieję, że zimowe warszawskie giełdy już zawsze tam będą
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                        P.S.: Docencie, a czy tą brzeczką nie był aby Weizen?
                        Czyżby nasi piwowarzy z Bierhalle nie byli pewni co warzą? Dostałem info, że to pils...
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• centon
                          † 2017 Piwosz w Raju
                          • 2004.03
                          • 575

Właśnie dotarłem do domu. Giełda wg mnie bardzo udana
                          frekfencja całkiem porzyzwoita. moim łupem padło jedno szkiełko browaru warszawskiego i parę kart tel.
                          Towarzysko giełda jak najbardziej udana, chociaż spotkanie pogiełdowe odbyło się w innej lokalizacji niż pierwotnie było zaplanowane
                          Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
                          Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.

https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

Comment

• biermann
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.09
                            • 2552

Giełda jak najbardziej udana i kolekcjonersko i towarzysko. Szkoda tylko, że nie mogłem zostac dłużej na spotkaniu pogiełdowym. Krzysztofie wielkie dzięki. Tak trzymać.
                            "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                            Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                            Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                            Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                            Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• kibi
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.07
                              • 1875

Tak jak moi przedmówcy uważam, że giełda w Bierhalle to świetny pomysł (no może trochę ciasno, ale cóż można poradzić). Jedyny minus dla organizatorów to brak w ofercie pilsa. Ja rozumiem, że lud pragnie pszenicy, ale może z tą tęsknotą za pilsem nie jestem odosobniony.

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika centon
                                Towarzysko giełda jak najbardziej udana, chociaż spotkanie pogiełdowe odbyło się w innej lokalizacji niż pierwotnie było zaplanowane
                                Tia. Przychodzę ja sobie o 16 do baru przy dworcu Powiśle, a ten zamknięty na głucho. Wróciłem więc sobie do domu.

Ale nawet to nie przekona mnie do noszenia ze sobą telefonu komórkowego.

Comment

Przetwarzanie...
                                X