2006.01.28 - Warszawa, Giełda Birofiliów w Bierhalle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

A ten niemiec?

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
      A ten niemiec?

To Alzheimer
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

(...)kiedy jest tańsze i jednocześnie pyszne piwo w Browarmi.
        Coś masz niepotwierdzone informacje. Piwo w Bierhalle i w BrowArmii są zbliżone cenowo. Poza promocjami to 8-9 pln w BrowArmii i analogicznie w Bierhalle (8,75/0,5 l). Tak więc argument cenowy odpada...
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
          (...)Tak więc argument cenowy odpada...
          A tu bym się kłóciła:
          W Bierhalle za większość piw płacimy 8,75 zł za 0,5 litra piwa (co powiedzmy jest porównywalne do cen Browarmianych) i 12,50 zł za 0,5 litra koźlaka (co już nie jest porównywalne do cen żadnego polskiego browaru restauracyjnego )
          Last edited by Małażonka; 2006-01-30, 14:37.

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

nie było mikrobrowaru w Warszawie - źle, jest (nawet dwa) też źle. cieszcie się, że są oraz z tego że Wasze miasto to nie pustynia piwna.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Cena ceną, ale niestety, w miniony weekend piwo w BrowArmii i piwo w Bierhalle to były dwie zupełnie różne ligi, na korzyść BrowArmii, z której jednak też dość szybko uciekliśmy w obawie o suszę w portfelach

Ja na pewno do Bierhalle jeszcze zajrzę o ile będą jakieś pomyślne wieści a propos jakości tamtejszego piwka Niestety, jak się warzy piwa w domu, to poziom wybredności zdecydowanie wzrasta
              Last edited by Marusia; 2006-01-30, 15:20.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                ... Niestety, jak się warzy piwa w domu, to poziom wybredności zdecydowanie wzrasta
                oj zgadzam się, więc nie wiem czy mam żałować giełdy czy nie

Comment

• Małażonka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 4602

Oczywiście, że masz czego żałować - giełda to nie tylko smak piwa....

Comment

• Krzysztof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.04
                    • 1689

To się nie popisałem.

Kiedy otworzono był inny piwowar, każdy z którym rozmawiałem twierdził, że od zmiany głównego piwowara piwo jest raz lepsze raz gorsze, ale nigdy nie jest tak dobre jak było na początku.

Tak samo jak nie chodzę do Spiża, mimo iż piwo tam jest troche lepsze niż w Bierhalle, kiedy mam niedaleko Bartka, tak samo nie mam zamiaru iść do Bierhalle(chyba że z sekcją Warszawską tylko w celach towarzyskich, nie piwnych), kiedy jest tańsze i jednocześnie pyszne piwo w Browarmi.
                    Ciekawe rzeczy wypisujesz o wiarygodności ...
                    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                    www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

Wydawało mi się, ze mozna podejść do mnie i porozmawiać ze mną o piwie ....
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysztof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.04
                        • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        oj zgadzam się, więc nie wiem czy mam żałować giełdy czy nie
                        Mimo wszystko polecam osobistą degustację piwa.
                        www.twojmalybrowar.pl

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Giełda pod względem organizacji super, kolekcjonerzy z Polski i kilku innych krajów nie zawiedli i tłumnie się stawili, piwa jak zwykle w Bierhalle wyśmienite. Duże brawa dla Krzysztofa i tych którzy pomogli w organizacji za kolejną giełdę w Warszawie .
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• dkrasnodebski
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.05
                            • 2316

Bardzo mnie się ta giełda podobała. Długopisów mi przybyło a jakże do tego jeszcze tyle znajomych mordek spotkałem i parę nowych poznałem. Ogromne podziękowania dla organizatorów z Krzysztofem na czele
                            Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• biermann
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.09
                              • 2552

...Ja na pewno do Bierhalle jeszcze zajrzę o ile będą jakieś pomyślne wieści a propos jakości tamtejszego piwka Niestety, jak się warzy piwa w domu, to poziom wybredności zdecydowanie wzrasta
                              Zaraz się okaże niestety, że tekst miedzy dwoma osobnikami (sorry za powtarzanie się ale w galerii może nie każdy doczytał), który usłyszałem na giełdzie : "wychodzisz... do sklepu... to weź przynieś jakieś normalne piwo..." był dialogiem piwowarów domowych, którym już to nie tylko koncerniaki ale i browary restauracyjne nie pasują...
                              Dla mnie piwo było równie dobre jak w listopadzie czyli w apogeum forumowych achów i ochów na temat Bierhalle. Czyżby zmiana cen tak bardzo rzucała się na smak? Jak widac łaska "smakosza" na pstrym koniu jeździ czy jakoś tak.
                              Wracając do giełdy. Krzysztof specjalne dzięki za wcześniejsze otwarcie, naprawde duża grupa osób uniknęła stania na dworze w nienajlepszą (delikatnie mówiąc) pogodę. Chyba jednak koncepcja tak późnego początku giełdy - godzina 8 - się nie sprawdziła i zostanie na przyszłość zaniechana.
                              "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                              Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                              Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                              Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                              Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

Niestety, jak się warzy piwa w domu, to poziom wybredności zdecydowanie wzrasta
                                Będąc pewien, że właśnie tak się dzieje nie przystępuję do samodzielnego warzenia piwa. Jestem wystarczającym malkontentem w zwykłych knajpach, więc byłoby straszne gdyby przestało smakować mi piwo z minibrowarów. No chyba że ktoś lubi spędzać wieczory w domowym zaciszu narzekając że już żadne piwo z lokalu nie jest warte swej ceny...
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

Przetwarzanie...
                                X