2006.01.28 - Warszawa, Giełda Birofiliów w Bierhalle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Według mnie to jednak zbytek ostrożności. Większość forumowiczów pije na giełdach z kupionego przed chwilą szkła i nic złego się nie dzieje. Szkło wystawiane na stolikach też jakoś nikomu krzywdy nie robi.
    Według mnie pijani ludzie i cienkie szkło - to jedno, ale jest jeszcze drugi aspekt - Bierhalle nie jest towarzystwem charytatywnym... Nie czarujmy się, w dużym tłoku - ile szklanych naczyń "niechcący" zmieni właściciela???

Popieram Krzysztofa w całej rozciągłości - kto będzie chciał pić w szkle, to:
    - może zakupić szkło na stolikach;
    - może zakupić szkło firmowe;
    - może nawet takie szkło przynieść ze sobą;
    To naprawdę nie jest jakiś wielki problem....
    Last edited by Małażonka; 2005-12-14, 17:47.

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
      Śmiem wątpić [...]
      Zgubił mi się przecinek między dziewiątkami...
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• biermann
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.09
        • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
        Chciałbym poinformować o organizowanej w dniu 2006.01.28 w Centrum Handlowym "Arkadia" w Browarze restauracyjnym "Bierhalle" giełdzie birofiliów.
        W pracy będzie trzeba pomyśleć o odpowiednim ustaleniu grafiku na styczeń
        "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
        Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
        Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
        Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
        Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
          Według mnie pijani ludzie i cienkie szkło - to jedno, ale jest jeszcze drugi aspekt - Bierhalle nie jest towarzystwem charytatywnym... Nie czarujmy się, w dużym tłoku - ile szklanych naczyń "niechcący" zmieni właściciela???

Popieram Krzysztofa w całej rozciągłości - kto będzie chciał pić w szkle, to:
          - może zakupić szkło na stolikach;
          - może zakupić szkło firmowe;
          - może nawet takie szkło przynieść ze sobą;
          To naprawdę nie jest jakiś wielki problem....
          No oczywiście, jesli jest tak jak piszesz, bo Krzysztof raczej zasłaniał się bezpieczenstwem ludzi, a nie szkła
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            Ja oczywiście przybywam!!!

Ale:

Proszę o przemyślenie zacytowanego aspektu. Na wszystkich giełdach ludzie piją z czego chcą i jakoś nic się nie dzieje. Moim zwyczajem jest zakupowanie sobie na giełdzie naczynia, z którego później spożywam piwo. Ostatnio jest to jedyny zakup robiony przeze mnie na giełdzie Nie wyobrażam sobie spożywania piwek z Bierhalle w plastiku!!!!

Po za tym: czy na giełdzie oprócz piw Bierhalle będzie można spożywać inne piwa? Czy poza piwem na bilet ceny jedzenia i piw będą takie jak zwykle, czy może przewidujecie jakiś zestaw o obniżonej cenie? Wydaje mi się, że praktyczne byłoby dla lokalu wykonać jakąś np. zupę grochową, żurek albo cokolwiek innego w jakiejś przystępnej cenie, bo jak ludzie zaczną brać z karty, to kuchnia może kociokwiku dostać
            Z radoscią Cię powitamy.

Co do jedyenia to mam na mzsli proste dania.
            Co do szklanek to sprawa jest prostaŁ na pierwsyzm miejscu Wasye beypiecye}two. nie bedyiemz nikomu bronic spzwac piwa z wlasnego szkla....
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• kangurpl
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.03
              • 2660

Przybywam
              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• kibi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 1875

Cieszyłem się giełdą od 15.24 do mniej więcej 16.30, kiedy małżonka uzmysłowiła mi , że w tym terminie będziemy doskonalić umiejętności zjazdowe, z dala od Warszawy . Syn, który liczył na powiększenie kolekcji kapsli i spotkanie z kolekcjonerami znanymi tylko z korespondencji, jeszcze nic nie wie. Nawet nie wiem jak mu to powiedzieć . No chyba, że nie będzie śniegu, to urwiemy się wcześniej. Liczymy na siły natury .

Comment

• kalifat
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.10
                  • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
                  Cieszyłem się giełdą od 15.24 do mniej więcej 16.30, kiedy małżonka uzmysłowiła mi , że w tym terminie będziemy doskonalić umiejętności zjazdowe, z dala od Warszawy . Syn, który liczył na powiększenie kolekcji kapsli i spotkanie z kolekcjonerami znanymi tylko z korespondencji, jeszcze nic nie wie. Nawet nie wiem jak mu to powiedzieć . No chyba, że nie będzie śniegu, to urwiemy się wcześniej. Liczymy na siły natury .
                  Kibi, proponuję natenczas jako bazę narciarską górkę na Szczęśliwicach
                  bla bla bla

Comment

• kibi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                    Kibi, proponuję natenczas jako bazę narciarską górkę na Szczęśliwicach
                    Przy moich umiejętnościach byłaby wystarczająca , zwłaszcza że mam do niej sentyment- wychowałem się w tamtych stronach, ale to nie tylko moje możliwości i potrzeby się liczą . Jednak jestem dobrej myśli, trwa burza mózgów jak pogodzić wyjazd z giełdą i moze znajdzie się jakieś rozwiązanie, tym bardziej że jest nas dwóch zainteresowanych!

Comment

• nikita_banita
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 1363

Zapraszamy w godzinach: 8 - 13
                      Fajne godziny . A jeśli ktoś przybędzie wcześniej, to czy może liczyć na gościnność Bierhalle i czy ewentualnie giełda może przeciągnąć się po godz. 13? I drugie pytanie: co ze spożyciem piw z innych browarów (nie tylko domowych)?

Comment

• Krzysztof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.04
                        • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
                        Fajne godziny . A jeśli ktoś przybędzie wcześniej, to czy może liczyć na gościnność Bierhalle i czy ewentualnie giełda może przeciągnąć się po godz. 13? I drugie pytanie: co ze spożyciem piw z innych browarów (nie tylko domowych)?

Biorąc pod uwage, ze giełda jest rano w sobotę, a restauracja bedzie czynna do późnych godzin nocnych to musimy mieć czas na przestawienie stołów w celu przeprowadzenia giełdy. Będziemy to robili od rana. Po godzinie 13 będziemy przygotowywali dla pozostałych gości restauracji. Jeżeli bedzie taka potrzeba to najwyżej przesiądziecie się do innych stolików.
                        Przywożenie piwa do Bierhalle mija się z celem. Piwa nie zabraknie, a jakości nie wstydzimy się.
                        Last edited by Krzysztof; 2005-12-16, 10:12.
                        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                        www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Krzysztof, na każdej giełdzie ludzie popijają/próbują piw u siebie niedostępnych: lokalnych i domowych...

Pytanie brzmi zatem: czy przewidujecie taką możliwość, czy też zaznaczacie wyraźnie, że na terenie Bierhalle jest możliwe spożywanie tylko i wyłącznie Waszych piw???

Informacja ta wydaje się o tyle istotna, że po pierwsze: zaoszczędzicie ludziom targania dodatkowych kilogramów, a po drugie: nie będzie nieporozumień na samej giełdzie....
                          Last edited by Małażonka; 2005-12-16, 10:19.

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Przywożenie piwa do Bierhalle mija się z celem. Piwa nie zabraknie, a jakości nie wstydzimy się.
                            Rozumiem, że to jest zawoalowane NIE.
                            Bo jakości piwom w Bierhalle nikt nie odmawia, ale piwa domowe są niepowtarzalne i niektórzy z giełdowiczów tylko na giełdzie będą mieli okazje takowych skosztować

P.S. Już pomijam kwestię ceny Waszego piwka
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysztof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.04
                              • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                              Krzysztof, na każdej giełdzie ludzie popijają/próbują piw u siebie niedostępnych: lokalnych i domowych...

Pytanie brzmi zatem: czy przewidujecie taką możliwość, czy też zaznaczacie wyraźnie, że na terenie Bierhalle jest możliwe spożywanie tylko i wyłącznie Waszych piw???

Informacja ta wydaje się o tyle istotna, że po pierwsze: zaoszczędzicie ludziom targania dodatkowych kilogramów, a po drugie: nie będzie nieporozumień na samej giełdzie....

Zwyczajowo w restauracjach nie pije się alkoholu przyniesionego z zewnątrz. Myślę że dopuścimy możliwość: degustacji piw domowych, ich wymiany między uczestnikami giełdy.
                              Wykluczam sprzedaż piwa (i innego alkoholu) przez uczestników na terenie "Bierhalle" oraz degustację innych alkoholi.
                              www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

Jeżeli bedziecie uważali, że chcecie zorganizować spotkanie po giełdowe to należy wcześniej zarezerwować stoliki. Wtedy mozecie siedzieć ile będzie uważali za stosowne...
                                www.twojmalybrowar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X