2006.03.04 - "Gdańska Giełda Birofili", Gdańsk

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zulu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.04
    • 299

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Powiedziałabym, że to bezczelność, ale to zwykła głupota Niktórzy myślą, że Art to jest taka wirtualna maszyna do wychwytywania wszystich postów.
    To zanim to powiesz, z to zwróć uwagę na buźkę. Bo skomentowanie postu o tym, że ART nie zamieścił info o giełdzie gdańskiej zajęło mu dokładnie 4 minuty, dlatego nie powiesz mi chyba, że nie zauważył tego tematu wiszącego od tygodnia na forum.
    Ale domyslam się, że standard jest taki, że należy daną imprezę zgłosić - wysłać prośbę, a nikt tego w tym przypadku nie zrobił. Trudno. Strata wszystkich.

Niepokoi mnie przyklask do tego typu zamieszczania informacji o nowych inicjatywach - robię, bo robię, będzie fajnie, albo nie, ale wam nic do tego, niech będą 4 giełdy w tym samym terminie - smutne... Zmierzacie do prawdziwej wirtualności.
    A tej wypowiedzi wogóle nie rozumiem. Co Cie niepokoi? To że ktoś w Gdańsku próbuje zorganizować cykliczne spotkania kolekcjonerskie??? Bo dla mnie to bomba - super położenie, atrakcyje turystycznie i co najważniejsze mogę dojechać na giełdę w ciągu 5 godzin co udaje mi się tylko w przypadku Człuchowa, Szczecina i Grodziska.
    Naprawdę nie rozumiem jak można nie przyklasnąć temu pomysłowi! To miasto ma predyspozycje na giełdę tak samo jak Poznań czy Wrocław i jak widać w tym mieście wreszcie coś się ruszyło, a tamte czekają na swój dzień.
    Jedyne wytłumaczenie jakie znajduje to to, że pomyliłaś tematy i przemawia przez Ciebie złość na termin giełdy podczas festiwalu piwa w Gdańsku. Ale przeciez to są dwie różne imprezy i inni organizatorzy! A może się mylę, może jest cośkolwiek niewporządku w tym temacie czego ja nie zauważyłem?
    Last edited by zulu; 2006-03-04, 00:16.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23926

Jeśli masz jakieś uwagi dot. mojej osoby, zapraszam na PW/email.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu
        To zanim to powiesz, z to zwróć uwagę na buźkę.
        No właśnie na buźkę zwróciłam uwagę, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że ma konotacje pozytywne?

Jedyne wytłumaczenie jakie znajduje to to, że pomyliłaś tematy i przemawia przez Ciebie złość na termin giełdy podczas festiwalu piwa w Gdańsku.
        Nie bardzo rozumiem, gdzie w moich wypowiedziach jest złość? I niby dlaczego miałoby mnie to złościć?

Ale przeciez to są dwie różne imprezy i inni organizatorzy! A może się mylę, może jest cośkolwiek niewporządku w tym temacie czego ja nie zauważyłem?
        Poddaję się, skoro parę osób usiłowało wyjaśnić, na czym polega nietakt i dalej nie jest to rozumiane, to ja nie zamierzam gadać jak dziad do obrazu. Mam tylko nadzieję, że nie jest to pierwszy objaw przyszłych zmian w kierunku totalnego chaosu i braku porozumienia między organizatorami, niezdrowej w tym przypadku konkurencji. Ja ze swojej strony zawsze będę się starała tak organizować swoje imprezy, żeby nikomu nie wejść w paradę, a jeśli już mi coś takiego wyjdzie, to na pewno ładnie przeproszę. Mam nadzieję, że jeszcze tego typu zwyczaje do końca nie zaginą.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

(...) zawsze będę się starała tak organizować swoje imprezy, żeby nikomu nie wejść w paradę, a jeśli już mi coś takiego wyjdzie, to na pewno ładnie przeproszę. Mam nadzieję, że jeszcze tego typu zwyczaje do końca nie zaginą.
          Marusiu mam pytanie, skąd wiesz, ze nie rozmawiałem na ten temat z organizatorem giełdy w Białej. Czy wszystko trzeba poruszać oficjalnie na forum? Chyba nie!
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zulu
            Porucznik Browarny Tester
            • 2004.04
            • 299

No właśnie na buźkę zwróciłam uwagę, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że ma konotacje pozytywne?
            Chodziło mi o to, żeby język giętki powiedział wszystko to o czym pomyśli głowa, ale mi się nie udało Miało być bardzo pozytywnie. Mea culpa.

Poddaję się, skoro parę osób usiłowało wyjaśnić, na czym polega nietakt i dalej nie jest to rozumiane . . .
            Wyraziłem tutaj tylko swoją opinię o planach organizowania "Gdańskiej Giełdy Birofili" w pubie "Pod Kasztanami". Jej termin nie koliduje z terminami innych giełd. Natomiast Ty piszesz o zupełnie innej imprezie: "Międzynarodowej Giełdzie Birofiliów" organizowanej przy okazji Festiwalu Piw im Heweliusza, która jest opisywana w tym temacie i jedyne co ma wspólnego to miasto w którym jest organizowana. Zauważ, że to inna impreza, inny charakter i inny organizator.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Tak a'propos właśnie powróciłem z "Gdańskiej Giełdy" i jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem wbrew temu, co tutaj można było przeczytać. Giełda jeszcze trwa na dobre, ale już musiałem powrócić do domku. Z kronikarskiego obowiązku napiszę, że pojawiło się około 30 kolekcjonerów z różnych zakątków województwa pomorskiego. Wiele osób w tym i ja jest zadowolonych z zakupionych fantów bądź pozyskanych drogą wymiany. Do kolekcji doszły mi trzy porcelanki z Gdyni oraz jeden dla mojej kochanej małżonki magnesik z Browarów Warszawskich. Z okazji pierwszej giełdy gdańskiej każdy uczestnik otrzymał pamiątkowy dyplom.
              Attached Files

Comment

• iron
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.08
                • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                Marusiu mam pytanie, skąd wiesz, ze nie rozmawiałem na ten temat z organizatorem giełdy w Białej. Czy wszystko trzeba poruszać oficjalnie na forum? Chyba nie!
                Uderz w stół, a nożyce się odezwą
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

Jeszcze jedna fotka z Pierwszej Giełdy Gdańskiej.
                  Attached Files

Comment

• skandal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1439

Pierwsza edycja wypadła świetnie, frekwencja zaskoczyła! Już czekam na następną!

Comment

• wzmacniacz
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2002.06
                      • 143

No i juz po giełdzie i po pogiełdowym spotkaniu! Proszę państwa poruszyliśmy wreszcie nieco zaśniedziałe już towarzystwo gdańskich kolelekcjonerów. Dla kapslarzy np. info można sie było zaopatrzyć w kapsle z dwóch mikro browarów z MONGOLII. A to panowie nie jest już sprawa tuzinkowa.
                      Także fani podstawek mieli ucztę poniewaz był kolega który oferowaL podstaweczki z Suwałk i starego Białegostoku.
                      Nie udalo sie niestety ściągnąć wszystkich kolekcjonerów z Trójmiasta (zbyt mało czasu), ale za to na następnym spotkaniu będzie nas więcej i znowu ciekawostki na stołach.

Jezeli takie inicjatywy matrwia kogoś , to po poprostu mi przykro, i nie zamierzam wiecej o tym dyskutować.
                      Zapraszam wszystkich chętnych na nastepną odsłone regionalnej giełdy "pod kasztanami".

za organizatora.

Comment

• Cooper
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6056

Brawo Yasiu. Przyklasnac i przytupnac inicjatywce! Brakowalo gieldy w tak duzym miescie a wlasciwie 3miescie. Jesli uda sie Organizatorom do3mac tak ambitnej czestotliwosci gield to jest szansa ze na druga tzn czerwcowa gielde i mi uda sie zawitac.
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wzmacniacz
                          (...)Jezeli takie inicjatywy matrwia kogoś , to po poprostu mi przykro, i nie zamierzam wiecej o tym dyskutować(...)
                          Giełdzie "pod kasztanami" myślę, że wszyscy przyklaskują - super sprawa takie kwartalne spotkania kolekcjonerskie . Miło, że tak fajnie to wyszło - gratulacje połączone z lekką zazdrością

Comment

• zythum
                            • 2001.08
                            • 8305

Mała - co to ma być??? Złośliwości biorąc pod uwagę wcześniejsze wypowiedzi? Po co?
                            To inaczej miało być, przyjaciele,
                            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                            Królowie banków, fabryk, hut
                            Tym mocni są, że każdy kradnie
                            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• zythum
                              • 2001.08
                              • 8305

[QUOTE=Marusia niezdrowej w tym przypadku konkurencji. ą.[/QUOTE]
                              No proszę a ja myślałem, że konkurencja jest zawsze zdrowa? A każdy kto ma jakieś wątpliwości to lewak którego należy zniszczyć. Witam po stronie lewaków

Comment

• zythum
                                • 2001.08
                                • 8305

Gdy ja mówię, że nie każda i nie zawsze konkurencja jest zdrowa i, że Państwo czasem ograniczać ja to jest ŻLE. Czekam teraz na krytykę Marusi ze strony dyżurnych konserwatysów/liberałow forumowych

Comment

Przetwarzanie...
                                X