2006.04.30 - Międzynarodowa Giełda Birofiliów w Gdańsku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Ojej, ale żeście się do Abernackiego przyczepili. Rozumiem, że giełda wynikła przy okazji festiwalu Heweliusza, więc szkoda było nie skorzystać z okazji.
    Z drugiej strony głupio wyszło z tym terminem, bo raczej organizatorzy starają sie nie wchodzic sobie w drogę z datami, zatem wydaje mi się, że ładnie by było wpisać się w temat o terminach z wytłumaczeniem tej kolizyjności
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• wzmacniacz
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2002.06
      • 143

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
      No na tym wlasnie Zecz polega zeby sie dobrze zabawic ale z tym ze kolega Wzmacniacz odwiedza Gieldy nie moge sie jakos pogodzic-jakos go do tej pory nie spotkalem osobiscie.Ale moze kiedys?Jak do tej pory musze sie zadowolic z Kontaktem jego i jego przemilej Zony tylko na PW albo e-Mail
      W sumie to przypadkiem zostałem wplątany w ten temat więc chyba coś na to trza powiedzieć! No tak się składa "Andi" ze giełdy odwiedzam jak tylko jestem w Polsce, tzn. ostatnio zadziej! I do tej pory nie miałem przyjemności spotkania kolegi na zadnej z Giełd polskich małych i dużych. A zainteresowany byłem spotkaniem z kolegą szczególnie po zeszłorocznym wywodzie kolegi na temat polskich kolekcjonerów, jaki wygłosił kolega przy okazji ankiety kapslarzy!

Co do Giełdy to kroją się dwie, to fakt. Z tym że ta w sobotę jest raczej ściśle regionalna. a ta w kwietniu ma być juz poważnym przedsiewzieciem , moze i międzynarodową. A termin jest ustalony nie przez nas lecz organizatorów Festiwalu Piwa jaki się właśnie na przełomie kwietnia i maja odbywa. Więc skoro jest tak duza impreza to dlaczego nie zmątowac giełdy kolekcjonerskiej?
      Wogóle nie rozumiem szumu przy tym!
      Czyżby ktoś zazdrościł nam że potrafimy się spotkać w zorganizowany sposób i zaprosić kogoś do siebie?

Comment

• Marusia
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wzmacniacz
        OK, to ja Ci wytłumaczę
        Szum będzie jeszcze większy, bo wpadliście w termin giełdzie w BP. Organizatorzy ostatnio starają się ustalać terminy tak, żeby nie kolidowały ze sobą, minimalna odległość czasowa to dwa-trzy tygodnie. Rozumiem, że termin został narzucony przez głównego organizatora, ale nie zdziw się, że May poczuje się urażony, no i zlekceważony został bez słowa wytłumaczenia układ o nie wchodzeniu sobie w drogę z terminami.

Dlatego uważam, ze ładnie z waszej strony będzie napisanie grzecznego wyjaśnienia okoliczności, a nie stawianie się

www.wrowar.com.pl

Comment

• Andi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.07
          • 1915

W sumie to przypadkiem zostałem wplątany w ten temat więc chyba coś na to trza powiedzieć! No tak się składa "Andi" ze giełdy odwiedzam jak tylko jestem w Polsce, tzn. ostatnio zadziej! I do tej pory nie miałem przyjemności spotkania kolegi na zadnej z Giełd polskich małych i dużych. A zainteresowany byłem spotkaniem z kolegą szczególnie po zeszłorocznym wywodzie kolegi na temat polskich kolekcjonerów, jaki wygłosił kolega przy okazji ankiety kapslarzy!

Co do Giełdy to kroją się dwie, to fakt. Z tym że ta w sobotę jest raczej ściśle regionalna. a ta w kwietniu ma być juz poważnym przedsiewzieciem , moze i międzynarodową. A termin jest ustalony nie przez nas lecz organizatorów Festiwalu Piwa jaki się właśnie na przełomie kwietnia i maja odbywa. Więc skoro jest tak duza impreza to dlaczego nie zmątowac giełdy kolekcjonerskiej?
          Czyżby ktoś zazdrościł nam że potrafimy się spotkać w zorganizowany sposób i zaprosić kogoś do siebie?
          No wlasnie wiem ze przebywasz Zadko w Polsce i przez to zdziwila mnie ta wypowiedz Abranacki.
          ja röwniez chcialbym sie kolego spotkac osobiscie to moze bysmy sobie wtedy wytlumaczyli möj wywöd na temat polskich kolekcjoneröw kapsli.
          jezeli chodzi o Gielde w Gdansku to nie mam nic na przeciwko-bawcie sie dobrze-Szkoda tylko ze organizatorzy nie wpadli na pomysl zorganizowania jej w okresie wakacyjnym gdzie przebywa w okolicach Gdanska wiele wiecej <Ludzi.
          Sam chetnie spedzam Urlop w jastrzebiej görze a to tylko zut kamieniem do Gdanska.
          zaden wam nie zazdrosci ze potraficie sie spotkac w zorganizowany sposöb i zaprosic kogos do siebie-ale zröbcie to tak aby Zaproszenia dotarly na czas i wtedy bedze Fajnie bo przybedzie duzo wiecej ludzi
          Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• wzmacniacz
            • 2002.06
            • 143

Nikt sie nie stawia!!!
            Termin festiwalu został ustalony już jakis czas temu, nie przez nas! W zeszłym roku miała już się odbyć ta giełda, ale nie wyszło, niestety! W tym roku podziałało się nieco i jest! A skoro nigdy tu na Pomorzu Gdańskim nie było takiej to sie chyba raczej cieszyc należy a nie narzekac! Ja osobiście wolałbym aby ten festiwal odbywał sie innym terminie , tzn. w czasie trwania Jarmarku Dominikańskiego! Bo jest w tedy w Gdańsku zupełnie inny klimat!
            Giełda w Białej jest bardzo sympatyczna co miałem przyjemność sam ocenić za organizatorów, i wracałem z tej giełdy do domu! Naprawdę niema problemu aby się szybko z tamtad dostać do Gdańska , a jest to długi weeckend wiec jak ktoś będzie miał ochotę może i tu przyjechac!
            Wiec poprostu zapraszam wszystkich chętnych do odwiedzenia naszej Gdańskiej Giełdy 30 kwietnia.

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Nie ma po co tyle wykrzyknikować Przyjdzie czas, to zrozumiesz, o co mi chodzi Nie czepiam się, tylko sugeruję rozwiązanie kłopotliwej sytuacji, nie chcecie skorzystać, to nie Powodzenia!

www.wrowar.com.pl

Comment

• wzmacniacz
                • 2002.06
                • 143

Co do czepiania, to akurat koleżanka ma w zwyczaju "czasem" się poczepiać terminów giełd
                Myślę ze kłopotliwej sytuacji jako takiej nie ma! Nie wszyscy kolekcjonerzy z Polski zjeżdzają się do Białej myślę ze cześć z tych pozostałych jak i tych przyjeżdzajacych chciała by przyjechac nad morze!
                Giełdy właściwie organizowane są dla kolekcjonerów, a nie dla osób "wizytujacych". I wydaje mi sie ze akurat z tym problemem poradzą sobie doskonale.
                "Wilk będzie syty i owca cała"! Jak powiada Przysłowie Polskie!

Comment

• wzmacniacz
                  • 2002.06
                  • 143

Aktualnie to my bardziej jak ta owca

Comment

• Bombadil13
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 2479

A ja apeluję do organizatorów by się nie przejmowali słowami krytyki i doprowadzili giełdę do skutku

Szkoda, że impreza koliduje z giełdą w Białej
                    Ale coż... Po pierwszym poście zrozumiałem, że jest to impreza towarzysząca Festiwalowi, a terminu festiwalu nie sposób zmienić. I nawet jeśli Marusia ma rację, że możnaby wytłumaczyć dlaczego taki termin (tak byłoby poprostu milej), to nawet taki półgłówek jak ja zrozumiał, że organizatorzy giełdy niewiele mają do powiedzenia w sprawie terminu i o tym napisali:
                    W imieniu organizatorów Festiwalu Piwa im. Jana Heweliusza...

Cieszę się, że w Gdańsku odbędzie się Giełda i cieszę się, że będą odbywać się spotkania kolekcjonerów, nazwane również "giełdami" i uważam, że takie spotkania mogą spokojnie odbywać się co miesiąc, a nawet 2 razy w miesiącu. Choćby dlatego, że na tą pierwszą "giełdę - spotkanie" przyjśc nie mogę i z niecierpliwością czekać będę na następną, oby jak NAJKRÓCEJ!!!

A wracajądc do Giełdy, to uważam, że wcale nie musi być konkurencją dla Białej i fajnie by było, gdyby uczestnicy giełdy w Białej Podlaskiej wszyscy przybyli do Gdańska. Z resztą jeśli nawet imprezy są konkurencyjne, to jest to zdrowa konkurencja i nikt nie chce nikomu krzywdy czynić, a wręcz przeciwnie. Np. kol. wzmacniaczowi łatwiej będzie namówić kolekcjonera z zagranicy do przyjazdu na dwie giełdy (do Białej i do Gdańska) niż na jedną- a jeśli zagraniczny gość/cie przyjedzie/ą to obie imprezy zyskają.
                    Nie wierzę, że organizatorzy Giełdy Gdańskiej mają złe intencje, bo obaj są oddani całym sercem kolekcjonerstwu i piwu (no może częscią serca ), więc apeluję o więcej życzliwości dla nich, jak również od nich w stosunku do słów krytyki (bo moim zdaniem Marusia ma rację! i gdyby zacząć wszystko od słów: Organizujemy giełdę... z przykrością musimy stwierdzić, że termin naszej giełdy pokrywa się z terminem giełdy w Białej... Nie mamy jednak możliwości zmiany terminu gdyż... Przepraszamy za kolizję terminów... ale serdecznie zapraszamy> dyskusji by nie było)

Brawo abernacka Brawo wzmacniacz
                    Poszukuję

Comment

• skandal
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 1439

Co ma wnieść cała ta dyskusja? Kto chce niech przyjedzie, kto chce niech nie przyjeżdża. Robienie z igły widły. Ktoś na tym straci wielkie tysiące euro na etykietach, podstawkach i kapslach? Może zrobimy ustawke jakąś i kto wygra ten zrobi w tym terminie giełde he? Popiszcie jeszcze troche...

Comment

• wzmacniacz
                        • 2002.06
                        • 143

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
                        Co ma wnieść cała ta dyskusja? Kto chce niech przyjedzie, kto chce niech nie przyjeżdża. Robienie z igły widły. Ktoś na tym straci wielkie tysiące euro na etykietach, podstawkach i kapslach? Może zrobimy ustawke jakąś i kto wygra ten zrobi w tym terminie giełde he? Popiszcie jeszcze troche...
                        Spokojnie! Nie ma co się denerwowac!
                        Myślę że nikt się obrażać na zaistniałą sytuacje nie będzie! Widzę za to nieco inynszy problem, natomiast godzina rozpoczęcia giełdy! Kolekcjonerzy z południa Polski mogą być nieco niezadowoleni spędzaniem na bagażach kilku godzin na dworcu głównym w Gdańsku czekając na ropoczecie giełdy! Niestety większość pociągów z południa przyjezdza nad ranem.
                        Chyba i na to znajdziemy rozwiązanie! Zrobimy spotkanie przedgiełdowe tak dla odmiany! Będzie można napić się czegoś ciepłego, coś zjeść czy napić się piwa. Czy po prostu pozostawić toboły i udać się na zwiedzanie starówki ( a jest co oglądac). W sumie są dwie propozycję , obie blisko Giełdy.
                        W sobotę więcej informacji!!

Comment

• skandal
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1439

To był ironiczny post. Nie widze po prostu problemu. Giełda w Białej ma większą renomę, to na nią pojedą chętni a na następna do Gdańska kto będzie miał siłe i chęci. O co tu się spierać? wydaje mi się że to jakaś zazdrośc made in poland...

Comment

• Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

Nie wszyscy kolekcjonerzy z Polski zjeżdzają się do Białej myślę ze cześć z tych pozostałych jak i tych przyjeżdzajacych chciała by przyjechac nad morze!
                            To w końcu gdzie będzie ta giełda?Nad morze czy nad zatokę
                            Fakt ,faktem terminy w tym roku splotły się fatalnie ,ale może za rok uda się to jakoś wszystko poukładać i nie będą się te dwie giełdy nakładać (mam nadzieję,że nie tylko te)
                            Swoją drogą sekcja 3miejska rozszalała się na całego jak normalnie sztorm na morzu, to znaczy na zatoce
                            Last edited by Pogoniarz; 2006-03-03, 08:28.

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

A ja widzę problem....
                              Giełda w Białej odbywa się od paru lat, od zeszłego roku podany był dokładny termin tej giełdy w tym roku - i organizowanie czegoś na zasadzie konkurencji - jest powiedzmy sobie .... niesmaczne (tym bardziej, że Abernacka przyznaje się do współorganizacji, a przecież On wie nie od dzisiaj, kiedy odbywa się bialska giełda).

Tak naprawdę obie giełdy będą stratne, choć oczywiście przewiduję większą frekwencję na gdańskiej giełdzie choćby ze względu na ilość mieszkańców Trójmiasta ..., a wracając do propozycji Wzmacniacza:
                              (...)Naprawdę niema problemu aby się szybko z tamtad dostać do Gdańska , a jest to długi weeckend wiec jak ktoś będzie miał ochotę może i tu przyjechac! (...)
                              to rozumiem, że pierwszym chętnym będzie sam Wzmacniacz.

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Panowie, widzę, że dalej nie rozumiecie. Obyczajem przyjętym od lat w środowisku kolekcjonerskim jest takie ustalanie terminów giełd, żeby się nie pokrywały. Byli tacy, co próbowali na siłę robić jakieś działania i już ich nie ma. Może ta giełda się przyjmie, może nie. Ale niezależnie od tego, wbicie się z tym terminem jest po prostu nie w porządku.

Comment

Przetwarzanie...
                                X