Wierz mi drogi gisou, że tylko chroniczny brak kasy nie pozwala udać się dalej w Polskę. Z ochotą zawitam na każdą giełdę jak tylko otrzymam niespodziewany spadek po zapomnianym krewnym z Ameryki
Proponując takie rozwiązania (czytaj : tournee) należy być gotowym na takie wojaże. Bo tego typu stwierdzenia raczej sygnalizują, że osoba takie teksty pisząca, uważa, że cały świat kolekjonerski kicha pieniędzmi i może sobie na takie wycieczki pozwolić
Ja na spotkanie, giełdę regionalną, wymienną czy jak ją tam będziecie nazywać wybiorę się z miłą chęcią. Samochodem mam nie daleko z Krakowa. Wcale nie martwi mnie fakt, że w tym samym lub podobnym terminie odbywa się jedna czy dwie giełdy, spotkania czy coś podobnego na drugim końcu kraju. Jest nas na południu wystarczająco dużo żeby stworzyć w ciągu tych kilku godzin miłą atmosferę i przy okazji zasilić kolekcję. Nawet jeśli część z nas uda się na północ.
Ja również będę w Spiżu i przywiozę ze sobą jeszcze kilka osób,zawsze zazdrościliśmy czechom że mają tyle giełd, czemu by u nas nie mogło tak być. Co do Ahumby i warszawiaków fajnie im się gada jak mają praktycznie wszędzie blisko,i robi im się problem na którą giełdę jechać, jak będzie wybór ja zawsze wybiorę się na tą najbliższą miejsca zamieszkania.A tak serio ubiegłoroczną giełdę w Spiżu uważam za bardzo udaną, a była to pierwsza giełda z tego cyklu.Podsumowując będziemy mieli na Śląsku aż cztery giełdy w roku czy to dużo czy mało.
Na obecną chwilę na giełdę jak najbardziej się wybieram - jak będzie zobaczymy...
W zeszłym roku też się wybierałem i zapowiadałem że będę ale jakoś niestety nie wyszło...
Teraz jednak, jestem dobrej mysli i sądzę że "podpiszę listę obecności"
Bardzo mnie cieszy ta wiadomość że jednak ktoś z bardzo daleka przyjedzie na naszą mini Giełdę.
Darku - czekamy na Ciebie i wszystkich którzy do nas przyjadą.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Z 10 lat temu założyłem hasło na wikipedii: Giełda birofiliów. Obecnie toczy się dyskusja na jego usunięciem (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe...irofili%C3%B3w). Rzeczywiście należałoby to hasło uźródłowić i uencyklopedycznić. Stąd moja...
Comment