2006.05.27 - Tychy, 29. Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gacka
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 373

Wiele swietnych dubletow,kilka nowych PL,niezla egzotyka,mowa caly czas o kapslach.Bylismy troche przed 6,no i nie stalismy przed drzwiami,z czego nasza paczka byla bardzo zadowolena. Miejsce na gielde przyjemne,i pachnace!Do zobaczenia w Zywcu!
    Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9055

Jeśli jest taka możliwość, to też jestem za przeprowadzeniem 30 giełdy w przyszłym roku w tym samym miejscu.
      Jak to ktoś dziś powiedział mimo swojej wielkości było jakby przytulniej niż na lodowisku.
      Dzięki organizatorom i sponsorom.
      Ciekaw jestem tylko, co powoduje, że na poczęstunek nie jest podawane książęce, a tylko ogólnopolskie gronie.
      PIWOSZKOTYSKA, prosimy o zmianę piwa na to miejscowe.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• adam16
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
        ... Ciekaw jestem tylko, co powoduje, że na poczęstunek nie jest podawane książęce, a tylko ogólnopolskie gronie.
        PIWOSZKOTYSKA, prosimy o zmianę piwa na to miejscowe.
        Po tym co dziś usłyszałem to spełnienie tego postulatu może być trudne - nawet w muzeum, od nie tak dawna, nie można wychylić Książęcego.
        Last edited by adam16; 2006-05-27, 20:48.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Wielkie podziękowania dla organizatorów.
          Dla mnie giełda bardzo udano. Może kolekcjonersko nie zbyt obficie ale parę nowych, ciekawych etykiet do zbioru wpadło. Do tego nowe doświadczenie i spotkanie towarzyskie. Nowe piwa z wymiany, też cieszą oko.
          Bliskość browaru to poważny atut tego miejsca, więc mimo że początkowo podchodziłem do tej zmiany sceptycznie, teraz jestem jak najbardziej za kolejnymi giełdami w tej lokalizacji.
          Ach, i jeszcze usłyszałem kilka krzepiących informacji, które sprawiły że morda mi się uśmiechać zaczęła. Ale o tym na razie sza.

Jeden mały mankament to miejsce spożywania poczęstunku – bliskość, momentami ”zapachowych” toalet nie wspomagała apetytu.
          Last edited by adam16; 2006-05-27, 20:59.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• pIvo
            Porucznik Browarny Tester
            • 2002.10
            • 290

Wśród wielu innych, często oczywistych, zalet i wad, giełdy w Tychach, podnoszę poniższe:

zalety:
            - łatwo było na miejsce trafić, nawet bez GPS ;-),
            - parking okazał się bezpłatny,
            - ostatnia wycieczka po browarze o godz. 13 tym razem odbyła się,
            - bliskość ogródka (tuż obok Muzeum), z lanymi piwami ze Spiża,
            - mimo braku zaproszenia, dzięki Markowi B. otrzymałem, jak inni szczęśliwcy, zestaw gadżetów, w tym T-shirta - potwierdzającego uczestnictwo w tej edycji giełdy,

wady:
            - brak występujacego zespołu (choć może to i zaleta, gdyż bywało, na innych edycjach, że grano zbyt głośno, uniemożliwiając porozumienie się z innymi uczestnikami giełdy),
            - brak stoiska firmowego z gadżetami marek SAB Miller (bywało wcześniej),
            - mimo zapowiedzi, że giełda rozpocznie się dla wszystkich o 7:00, Ci którzy przyjechali punktualnie zastali zajęte stoliki i giełdę w pełnym rozkwicie,
            - brak piwa Książęcego w barze, w piwnicach Muzeum,
            - stało się już nudną tradycją, że konkurs na "najlepsze stoisko" wygrywa, zarówno w Tychach i w Żywcu ta sama osoba, z tym samym, niewątpliwie interesującym, zestawem "historycznych gadżetów".
            Last edited by pIvo; 2006-05-27, 21:04.
            http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo
              ...
              wady:...
              - stało się już nudną tradycją, że konkurs na "najlepsze stoisko" wygrywa, zarówno w Tychach i w Żywcu ta sama osoba, z tym samym, niewątpliwie interesującym, zestawem "historycznych gadżetów".
              Ten fakt wzbudził nawet wśród Jury pewne kontrowersje. Ale pomimo usilnych poszukiwań, ciekawszego stoiska nie znaleziono.
              Last edited by adam16; 2006-05-27, 21:30.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Comment

• kibi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 1875

Giełda bardzo sympatyczna. Oprócz powiększenia kolekcji miło było poznać w realu osoby znane do tej pory wyłącznie z netu. Dziękuję organizatorom, oraz Trzem Nestorom (2/3 Browaru Trzech Nestorów + kolejny Nestor niezrzeszony ), którzy zabrali mnie ze sobą i towarzyszyli dniem i nocą . Szczególne podziękowania dla Żony-Taxi, dzięki której niezrównanym umiejętnościom "za kółkiem" mogę już od dwóch godzin wypoczywać po podróży.

Comment

• cielak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  lokalizacja: bardzo udana (blisko do browaru, do ogródka spiżowego niedaleko, miejsca nie brakuje, ogólnie super);
                  piwo: a raczej jego oficjalny brak i mam tu na myśli także dość przeciętnego tyskiego oraz słaby wybór piw do wymiany;....
                  ...kolekcjonersko i towarzysko: wybornie!...
                  Święte słowa, z którymi się w pełni zgadzam. Było Super.
                  zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• jasiu_piwosz
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.12
                    • 620

Podziękowania dla organizatorów - miejsce trafnie wybrane. Hala kwiatowej giełdy moim zdaniem bardziej odpowiada na tego typu imprezy niż lodowisko.
                    Giełda bardzo udana - 5 nowych kufli w tym jeden górniczy.
                    Arkt 31 - kufel wspaniały.
                    Towarzysko też bardzo dobrze. Podziękowania dla wszystkich z którymi miałem okazję spotkać się i porozmawiać.
                    Do zobaczenia w Żywcu.

Comment

• masumi
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.08
                      • 289

Było nieźle - piękne dzięki organizatorom i sponsorom, a zwłaszcza Markowi. Mankamentem wg mnie, był płatny parking i płatna toaleta. Z tym ostatnim spotkałem się tylko raz na którejś z giełd, a jeżdżę już od wielu lat. Złotówka niby nic, ale fakt sie liczy. Rozumiem tłumaczenie że "babcia" prowadzi działalność gospodarczą, czy też jest to część giełdy kwiatowej, ale uważam, że tam gdzie tak poważny sponsor wiele włożył w organizację imprezy, to niewątpliwie mógł "wykupić" toalety na czas giełdy piwnej.
                      Poza tym wróciłem do szarej rzeczywistości prohibicyjnego miasta...

Comment

• danio_145
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.02
                        • 723

Płatna?

Ja za toalete nie płaciłem.

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danio_145
                          Ja za toalete nie płaciłem.
                          Po awarcie domyślam się, że to dlatego, że babcia tez należała do Rodziny Radia Maryja
                          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• robox
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.11
                            • 8188

Podziękowania dla organizatorów, Browarieca z ekipą za bezpieczny i szybki transport, Maremaliemu za Kujawiaka, wielu kolekcjonerom za wymianę

Comment

• sopista
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.01
                              • 1747

Podziękowań będzie dużo. Zatem chronologicznie. Ekipie w składzie Witek, Ahumba i Kibi za towarzystwo w czasie przed, w trakcie i po giełdzie. Szczególnie za to, że nie skarżyli się na moje chrapanie. Wiktorii za towarzystwo w katowickim Spiżu. Całej ekipie tyskiej
                              (i nie tylko) za wieczorne towarzystwo w tyskim Spiżu. Organizatorom za organizację giełdy i upominki (w kubku - termosie łódzki porter smakuje nie najgorzej). Dla mnie, najważniejszy był brak zagłuszającej wszystko głośnej muzyki. Dziękuję również wszystkim tym, którzy przyczynili się do zwiększenia mojej kolekcji, ale o tym w stosownym czasie na stronie. Dziękuję również Iomiemu, Mafarowi i E-prezesowi za piwka. I na koniec podziękowania dla Ahumbowej Żony-Taxi, która odebrała nas z dworca i dzięki temu nie nadwyrężyłem się dźwigając te wszystkie, wymienione wyżej, zdobycze. Do zobaczenia na jesiennym spotkaniu w Tychach ale najpierw w Żywcu. Zdrowie Organizatorów i wszystkich uczestników

Comment

• dudzik17
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.01
                                • 68

Dziekujemy ogranizatorom za super impreze bardzo sie cieszymy ze moglismy w niej uczestniczyc a moj kuzyn zrobił tak wielka furore otrzymał wyróznienie i mógł losowac losy w loterii mimo 8 lat stał sie gwiazda

Comment

Przetwarzanie...
                                X