2006.05.27 - Tychy, 29. Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Grzech_jojo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.03
    • 5

Ja np. dostałem zaproszenie na giełdę w 2004 roku ,w 2005 rokutylko zniżki na PKP a teraz okazuje się że mnie nie ma w bazie danych osób , które dostaną zaproszenia. Coś to jest bardzo dziwne, a zawsze jestem w Tychach i jesienią i wiosną.Nie wiem jakie kryteria przyjmujecie co do tego kto otrzyma zaproszenie?

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
      Prosze napisz co wg. ciebie znaczy "chwilę popracować". Wystarczy bywać na giełdzie w Tychach czy jeszcze to 'coś' co upoważnia do otrzymania zaproszenia.
      Zaproszenie to jakby nagroda za regularne bywanie na tej konkretnej giełdzie. I zachęta do dalszego bywania. Tak mi się wydaje. I wydaje mi się to sprawiedliwe. Ale wiadomo, że nigdy nie da się wszystkim dogodzić - tak już to jest.
      Pozostaje jeszcze kwestia weryfikacji bazy danych (patrz post Grzecha_jojo)
      Last edited by adam16; 2006-05-11, 19:53.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• AŃĆKA
        Porucznik Browarny Tester
        • 2003.01
        • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwoszkaTyska
        W załączniku dla chętnych jeszce raz mapka poglądowa
        Na mapce zaznaczona jest restauracja BURGER KING a tymczasem od kilku lat jest tam KFC , to tak jakby ktoś się miał zasugerować jadąc autem , wolę napisać ....
        http://www.beercoasters.i15.eu

Comment

• Ahumba
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9056

A ja chciałbym wiedzieć, czy jak co roku jest przewidziane jakieś spotkanie przedgiełdowe ?
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• PiwoszkaTyska
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.08
            • 69

Witam,

Co do spotkania przedgiełdowego to nie planujemy jego organizacji w tym roku.
            Będzie jednak okazja zawitać do pubu w raach organizowanych wycieczek do czego gorąco zachęcam.

Comment

• ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwoszkaTyska
              Będzie jednak okazja zawitać do pubu w ramach organizowanych wycieczek do czego gorąco zachęcam.
              a jest szansa na " nocne zwiedzanie " ?

a z tymi metrami to chyba Piwoszka przesadziła ... jest tam kiladziesiąt do 100m ( od bramy do bramy ) ... po prostu wystarczy przejść przez ulicę,
              to tak dla tych co jeszcze nigdy nie byli w Tychach a mogliby się przeraźić

Comment

• Andi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.07
                • 1915

Jako ze siebie samego ztaliczam do Birofilow i juz nie raz uczestniczylem w Gieldach Tyskich-majowych i Jesiennych.
                Tych w W szkole Muzycznej,Lodowiskowych i Internatowych musze stwierdzic ze Gielda Tyska jest najgorzej zorganizowana Gielda.
                Nie zalezy mi na otrzymaniu zaproszenia (na ktore zekomo musze popracowac) bo cel Gieldy w moim mniemaniu jest inny niz otrzymanie prezentu i darmowego piwa ktore musze wypic sam poza terenem Gieldy gyz tam panuje zakaz picia i palenia.
                Piszac jednak o najbardziej zle zorganizowanej Gieldzie nie chodzi mi o takie blachostki.
                najwiekszym niedopatrzeniem jest brak zdecydowania i bardzo puzne podanie ostatecznego terminu Gieldy.
                Byc moze organizatorzy mysla ze Udzial w Gieldzie bierze garstka Alkoholikow i maniakow piwnych ktorzy nigdzie nie pracuja i planowanie urlopow ich nie obowiazuje.
                Pomimo ze chetnie bym tam przyjechal bo wiaza mnie zacisle stosunki z Tychami i Browarem jako bylego Ucznia technikum Przemyslu Browarniczego nie moge sobie lekcowazyc panujacych warunkow z praca i moj Urlop musze juz na poczatku Roku zaplanowac.
                Problem ten nie panuje w Zywcu i zawsze chetnie tam jade bo z gory wiem kiedy to przypadnie.
                Pozdrowienia dla Organizatorow i Marka Brandysa
                Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• tyskikufel
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2003.04
                  • 772

termin giełdy podany został tak póżno ,ze względu na awarię lodowiskaa a w tychach niema drugiej takiej sali żeby pomieścić kilkaset osób, rozmowy w tej sprawie trwały do końca, wszyscy kolekcjonerzy wiedzą od lat że giełda w tychach jest po 20 maja, co do picia piwa na giełdzie to taką mamy w polsce ustawe że można pić piwo tylko w miejscach wyznaczonych, w żywcu niema problemu bo impreza odbywa się na terenie piwiarni, w tychach będzie specjalnie przygotowane 15 ławostołów z parasolami tylko dla spożycia posiłku i napicia się piwa w kulturalnych , naterenie giełdy jest również mała kawiarenka
                  gdzie też można napić się piwa czy kawy , życze wszystkim udanych łowów birofilskich

Comment

• danio_145
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.02
                    • 723

Nie mówcie, że to z powodu lodowiska tak późno datę podaliście, bo o terminie giełdy i miejscu dowiedziałem się już w Krakowie na giełdzie.
                    Last edited by danio_145; 2006-05-16, 20:00.

Comment

• tyskikufel
                      • 2003.04
                      • 772

miejsce giełdy było znane , chodziło o date ,wchodziły 2 terminy ze względu na targi budownictwa, które są zawsze tydzien przed tyską giełdą a poza tym to teren targowy i trzeba to ugodnić z osobami które mają tam opłacone pomieszczenia handlowe, to największa giełda kwiatowa na południu polski

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

No i ja już dysponuję zaproszeniem na giełdę.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• sopista
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1747

Ja też. To się spotkamy i może coś

Comment

• yoreck
                            • 2004.04
                            • 526

a ja nie mam i jeżeli lenistwo mnie opuści i się wpiszę na listę- to kto wie ,może za 20 lat dostanę zaproszenie
                            Najprawdopodobiej znowu zawitam na giełdę w Tychach

Comment

• marian1920
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.10
                              • 1333

w moich rękach też już jest zaproszenie

Comment

• Ahumba
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.05
                                • 9056

Również mam zaproszenie.
                                Mam też nadzieję, że Papież w tych dniach do Tychów nie ma zamiaru się wybierać i prohibicji nam nie zafundują.
                                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X