2006.05.27 - Tychy, 29. Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • winczer
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.05
    • 233

Giełda - jak w większości towarzysko bardzo udana, kolekcjonersko niestety już dużo gorzej...

Choć na początku było trochę "zamieszania" z "kwiaciarzami" to szybko sytuacja sie "wylkarowała" i było git...

Jedynym mankamentem / wedłóg mnie / był zakaz spożywania piwa na terenie giełdy / ale do tego już przywykłem z poprzedniej lokalizacji jaką było lodowisko /

Serdeczne podziękowania dla:

Marka i Pani Walędzińskiej- za organizację giełdy, sprawne i szybkie przeprowadzanie weryfikacji i rejestracji uczestników.
    Sponsorów - za przednie jadło / szczególnie za smakowitą pierś i chlebek ze smalcem / i gadżety giełdowe.
    Kolegi Krzysia - za uraczenie mojej skromnej osoby swoim piwkiem dmowego warzenia.
    Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• sopista
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika winczer
      Kolegi Krzysia - za uraczenie mojej skromnej osoby swoim piwkiem dmowego warzenia.
      Trochę wstyd, że zapomniałem. Oczywiście i ja piłem Krzysiowe piwo "Warsztatowe". Dziękuję.

Comment

• Maremali
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1955

Również jak inni forumowicze jestem zdania, że lokalizacja giełdy tyskiej na terenie giełdy kwiatowej jest o niebo lepszym miejscem niż poprzednie, dodatkowo w trakcie giełdy czuć było zapachy warzonego piwka po drugiej stronie ulicy.
        Miło było spotkać i poznać nowych forumowiczów oraz nieopodal napić się spiżowego piwa. Kolekcjonersko też kilkanaście podstawek przybyło. Chciałbym podziękować też osobom, z którymi mogłem się powymieniać piwkami oraz towarzyszom powrotnej podróży pociągiem do stolicy.
        Sereczne podziękowania dla organizatorów giełdy za trud włożony w organizację tej imprezy i poświęcony czas.
        http://maremali.web-album.org/

Comment

• PiwoszkaTyska
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.08
          • 69

Dziękujemy za wszystkie miłe opinie i cieszymy się (wszyscy organizatorzy),ze nowa lokalizacja przypadła Wam do gustu. Cieszymy sie też,że bezkolizyjnie udalo sie wprowadzic system rejestracji uczestników giełdy. A kwiatowe otoczenie spowodowało,że była to jedna z najspokojniejszych imprez giełdowych w Tychach.

Do zobaczenia w Żywcu-zjawimy się całą drużyną kilkunastoosobową Tyskiego Muzeum Piwowarstwa w wywrotowych koszulkach giełdowych. Liczymy też na Was;-)

Comment

• Margott
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2003.09
            • 1

Witam Wszystkich,
            jako przedstawiciel Organizatora 29 Międzynarodowej Giełdy Birofiliów w Tychach czyli Kompanii Piwowarskiej Tyskich Browarów Ksiażęcych, chciałabym niniejszym bardzo podziękować Wszystkim Birofilom, którzy wzięli udział w naszym bardzo licznym spotkaniu. Dziękuję w imieniu osób, którzy Giełdę przygotowali, a proszę mi wierzyć niemała to grupa osób!
            Mamy nadzieję, że Giełda z racji nowego miejsca została odebrana pozytywnie, dziękuję za wszelkie miłe słowa, a także konstruktywną krytykę pod naszym adresem, która pomaga nam przygotowywać Giełdę z roku na rok mam nadzieję coraz lepiej.
            Proszę pamiętać, że Giełdę tworzymy dla Was i wszelkie Wasze komentarze bierzemy pod uwagę w naszych dyskusjach przed planowaniem kolejnych spotkań.
            Czekamy na Wasze uwagi za poośrednictwem portalu lub poczty (lowcy.birofiliow@kp.pl ).
            Do zobaczenia wirtualnie lub na najbliższej Giełdzie w Żywcu - znak charakterystyczny - czarne koszulki z Tyskiej Giełdy - tak jak wspominała moja przedmówczyni - Piwoszka Tyska.
            pozdr.
            Małgorzata Walędzińska
            Viva Tyskie

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

Giełda przeniesiona w dobre miejsce, a co za tym idzie kwiatowa atmosfera super.
              O piwie już było, to może ja o jedzeniu : O 100% lepsze od piwa.
              Dzięki wszystkim za wszystko.

Szczególne podziękowania dla jasia_piwosza za podrzucenie na kolejną plenerową imprezezę.

PS
              W Spiżowym ogórdku całkiem sympatycznie, ale ten wiatr...
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              Bractwo Piwne
              Skład Piwa
              Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• sodom
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.12
                • 351

Giełda bardzo udana.

Comment

• iommi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.07
                  • 1522

Przyłączę się do chóru zachwalaczy nowego miejsca giełdy - zdecydowanie lepsza lokalizacja niż wcześniej. I tak powinno pozostać. Kolekcjonersko również dobry dzień - do zbioru rybnickiego doszła jedna butelka (wzór znajomy, ale huta szkła inna) i interesująca porcelanka.
                  Do domu wróciłem ze skrzynką wypełnioną smacznymi piwkami - podziękowania za wymianę dla Ahumby, Sopisty, Viktorii, Rafifi i Adama 16.
                  A więc do zobaczenia jesienią!
                  Last edited by iommi; 2006-05-29, 08:15.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• AŃĆKA
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2003.01
                    • 315

Ja też miło wspominam giełdę , z obawami myślałam o nowej lokalizacji ale jak się okazało niepotrzebnie ....
                    Drobiazgi można dopracować a bliskie sąsiedztwo browaru jest dużym atutem i tego się trzymajmy
                    Kolekcjonersko zupełnie przyzwoicie a towarzysko super
                    Za rok proszę w tym samym miejscu , choć mnie już od kilku lat marzy się giełda w tzw."Keleraju" ( jak się to pisze to nie wiem ) ...ale to wymaga sporo inwestycji i dużo czasu .
                    http://www.beercoasters.i15.eu

Comment

• abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

Chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować kol. Sopiście za ofiarne poszukiwanie na giełdzie nowych wzorów ręcznków barmańskich i informowanie mnie na bierząco o stanie poszukiwań. Co prawda były one bezowocne aczkowliek liczą się dobre chęci! Twoje
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                      X