Ukazał się najnowszy (13) numer PIVARII. Prenumeratorów zainteresowanych odbiorem pisma osobiście na Giełdzie w Krakowie proszę o kontakt na PW.
Odbiór w Krakowie oszczędzi obydwóm stronom kosztów związanych z wysyłką.
Na giełdzie będzie można zakupić surowce i sprzęt z oferty sklepu www.piwowar.biz. Tych, którzy zamierzają przy okazji giełdy zaopatrzyć się w surowce zachęcam już dziś do składania zamówień za pośrednictwem internetu z zaznaczeniem opcji odbiór i płatność - osobiście oraz adnotacją w polu z uwagami: 'odbiór na giełdzie'.
Ma pytanie:
Czy na zniżkach PKPu jest "firmowo" nadrukowana stacja pt. "Kraków Główny"? Pytanie moje wychodzi z tego, że noclegi ja i Maruśka będziemy mieli pod Skawiną, więc możliwość wpisania innej stacji byłaby mile widziana. Pamiętam, że przy okazji którejś giełdy wstecz była taka możliwość.
Wydaje mi się że jest prostrzy sposób dojechana wystarczy z dworca głównego musisz wsiąść w autobus o numerze 179, on ma przystanek i pętle przy galerii krakowskiej (tam gdzie jeździ tramwaj potem wsiadasz w to 179 i wysiadasz na 5 przystanku (nie licząc pętli ) wtedy znajdujesz się pod budynkiem akademi rolniczej , jak wysiądziesz z autobusu idziesz w prawo do skrzyżowania, potem skręcasz w lewo i jesteś na reymonta
Ma pytanie:
Czy na zniżkach PKPu jest "firmowo" nadrukowana stacja pt. "Kraków Główny"? Pytanie moje wychodzi z tego, że noclegi ja i Maruśka będziemy mieli pod Skawiną, więc możliwość wpisania innej stacji byłaby mile widziana. Pamiętam, że przy okazji którejś giełdy wstecz była taka możliwość.
Są już i u mnie do odebrania zniżki PKP.
Ale z tego co sprawdzałem - w Szczecinie bardziej się opłaci kupić bilet weekendowy niż korzystać ze zniżek, które (paradoksalnie) będą droższe od biletu weekendowego...
Z 10 lat temu założyłem hasło na wikipedii: Giełda birofiliów. Obecnie toczy się dyskusja na jego usunięciem (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe...irofili%C3%B3w). Rzeczywiście należałoby to hasło uźródłowić i uencyklopedycznić. Stąd moja...
Rok 2020 zbliża się dużymi krokami. Mam zamiar tak jak w tym roku prowadzić kalendarz giełd kolekcjonerskich dla piwomaniaków organizowanych na terenie Polski.
Dla jasności podaję zasady:
1. Wiadomość o giełdzie będę podawał, gdy się o niej dowiem z dowolnych źródeł....
Comment