Jaka jest różnica pomiędzy lanym piwem a beczkowym piwem ??
Mnie się już zdarzało pić beczkowe z butelki - kiedyś piasta, później suwalskie i ciechanowskie. Piłem również np. wyborne ciechanowskie lane.
W przypadku piw z Ciechanowa było to na jednym posiedzeniu w barze-niebarze barak
Aaa!.. od kiedy?
nie wiem, czy ktoś może zmienić nazwisko po śmierci?
Ponieważ impresje językowe odnośnie prawidłowej pisowni nazwiska marszałka trwają w temacie krakowskiej giełdy, to proponuję krakowskim targiem: PIŁSUDZKI. Wszyscy dyslektycy i ich bracia dysgraficy będą teraz usatysfakcjonowani.
Czy ktoś z kolegów z Krakowa może mi poradzić, gdzie najlepiej wybrać się na zakupy w Krakowie, aby za nie "naciąganą" cenę nabyć w miarę możliwości komplet butelkowanych wyrobów piwnych (wszystkie gatunki) markowany jako "Smocza Głowa". Czy browar "Stary Kraków" posiada jakiś sklep firmowy. Będąc na giełdzie krakowskiej chciałbym przywieść sobie i moim znajomym mały zapasić do wspólnej degustacji.
Liczę na fachową pomoc w tej sprawie za co z góry dziękuję.
1. Browar Stary Kraków nie ma sklepu firmowego (na razie).
2. Piwa będzie można nabyć na giełdzie lub jak ktoś woli w krakowskich sklepach, ale trzeba będzie się trochę nachodzić, bo co sklep to inna kierowniczka i ta sobie wybiera co chce sprzedawać. Na pewno Dark Ale będzie TYLKO na giełdzie lub lany w lokalach.
Comment