2007.03.10 - Gdańsk, Pomorska Giełda Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    No to zaczły nam się robić giełdy kolekcjonersko-piwowarskie.
    I o to chodzi Taki charakter mają już giełda w Żywcu i giełda w Krakowie. Poza tym na każdej giełdzie chyba można zdobyć domowe piwa i spotkać bardziej i mniej znanych piwowarów domowych.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• marian1920
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 1333

to ja mam prośbę w zwiazku z tą giełdą. Niestety nie będę w stanie dotrzeć, ale może ktoś z forumowiczów mógły mi załatwić tę nową serię bosmana (6 sztuk)? myślę że mogę dać 80 zł za serię...byłoby super jeśli ktoś z forumowiczów by o mnie pamiętał ( oczywiście jeśli te serie będą dostępne na giełdzie)

Comment

• huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920
        to ja mam prośbę w zwiazku z tą giełdą. Niestety nie będę w stanie dotrzeć, ale może ktoś z forumowiczów mógły mi załatwić tę nową serię bosmana (6 sztuk)? myślę że mogę dać 80 zł za serię...byłoby super jeśli ktoś z forumowiczów by o mnie pamiętał ( oczywiście jeśli te serie będą dostępne na giełdzie)
        Jeśli zapamiętam zlecenie i odnajdę wsród Piwnych Chomików to COŚ, to Ci wezmę.
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• marian1920
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 1333

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
          Jeśli zapamiętam zlecenie i odnajdę wsród Piwnych Chomików to COŚ, to Ci wezmę.
          super mam nadzieję, że zdobędziesz cały komplecik bo tylko taki mnie interesuje

Comment

• skandal
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1439

Marian-pewnie chodzi Ci o podstawki. Jeśli frekwencja kolekcjonerska będzie taka jak na poprzednich to nie rób sobie nadzieji wielkiej na tą serie. Popatrze czy będzie.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

Marianowi zapewne chodzi szklanki a nie o podstawki. Po za tym wątpię, aby ktoś posiadał na sprzedaż te szklanki na gdańskiej giełdzie. Bosmana nie uświadczysz na naszym terenie więc i ze szklankami jest krucho.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• marian1920
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.10
                • 1333

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                Marianowi zapewne chodzi szklanki a nie o podstawki. Po za tym wątpię, aby ktoś posiadał na sprzedaż te szklanki na gdańskiej giełdzie. Bosmana nie uświadczysz na naszym terenie więc i ze szklankami jest krucho.
                dokładnie, chodzi mi o szklanki

Comment

• skandal
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1439

A to sorry, myślałem że chodzi o serie korkowych podstawek

Comment

• marian1920
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 1333

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
                    A to sorry, myślałem że chodzi o serie korkowych podstawek
                    a to bosman też ma jakieś korki??

Comment

• zulu
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2004.04
                      • 299

W związku z tym że wysłałem prawie miesiąc temu zapytanie na podane w pierwszym poście i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi chciałbym zapytać zaglądających tu forumowiczów z gdańskiej grupy:

1. Jaki charakter ma giełda? Z tego co czytam to bardzo rozwinięty jest wątek piwowarski oraz biesiadno-koncertowy stąd moje obawy czy dla kolekcjonerów znajdzie się też jakiś kącik?

2. Prozaiczne pytanie - jak najłatwiej trafić z dworca PKP do tej knajpki (może jakąś mapkę ktoś załączy)?

3. Czy staraliście się o zniżki PKP - czy giełda z założenia ma charakter regionalny i stwierdziliscie że nie ma sensu?

Comment

• abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Odpowiadam :
                        1. Każda edycja "pomorskiej Giełdy" miała i ma charakter przede wszystkim kolekcjonerski. Konkurs piw jest tylko jej urozmaiceniem. Ale nie wiem, o co ci chodziło z tym charakterem biesiadno-koncertowym? Nic mi nie wiadomo, aby w tym czasie odbywał się jakikolwiek koncert.
                        2.Już tyle razy było to wałkowane: http://www.browar.biz/forum/showpost...9&postcount=60
                        3.Zniżki PKP były np. podczas festiwalu Heweliusza. I wiesz ile się po nie zgłosiło osób może z 10. Tak, więc jeżeli nie będzie większego zapotrzebowania nie ma sensu o nie się starać.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• huanghua
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.10
                          • 1910

1. Tak, jakiś koncert bluesowy ma się odbyć.
                          2. (...)
                          3. (...)

Comment

• pepesz
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.09
                            • 85

Są nagrody to i kilka piw domowych się znajdzie
                            Zaproponujcie Panowie ilość jaką należy przynieść z każdego rodzaju.
                            Myślę, że wystarczą 2 butelki 0,5 l z każdego rodzaju (nie wiem jak obszerna będzie komisja).

Comment

• huanghua
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.10
                              • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pepesz
                              Są nagrody to i kilka piw domowych się znajdzie
                              Zaproponujcie Panowie ilość jaką należy przynieść z każdego rodzaju.
                              Myślę, że wystarczą 2 butelki 0,5 l z każdego rodzaju (nie wiem jak obszerna będzie komisja).
                              Regulamin jest w trakcie szlifów i wkrótce zostanie przedstawiony szerszemu gronu do zatwierdzenia lub ewentualnej dysputy.
                              Komisja będzie liczyć najmniej 4 osoby.
                              2 butelki to faktycznie jest chyba ilość wystarczająca. Też do ustalenia ostatecznego
                              Zapraszam do dyskusji na temat konkursu piw w tym temacie: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=68289

Comment

• Shlangbaum
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2005.03
                                • 5828

Aha, zgodnie z prośbą organizatorów, złożyłem na początku tygodnia wniosek o zniżki kolejowe. Mam nadzieję, że zdążą je wydrukować i przesłać w przyszłym tygodniu.

Tym samym potwierdzam, że przyjedziemy na giełdę z Agnieszką

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                                X