2007.03.10 - Gdańsk, Pomorska Giełda Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Niestety dziś otrzymałem telefon od IC. Odmówili przyznania zniżek. Czekam jeszcze na odpowiedź z PKP Przewozy Regionalne.

Na giełdę krakowską dostałem bez problemu

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• huanghua
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.10
      • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
      Niestety dziś otrzymałem telefon od IC. Odmówili przyznania zniżek. Czekam jeszcze na odpowiedź z PKP Przewozy Regionalne
      Szkoooda wielka. Dziękuję jednak za wkład i zaangażowanie. Poczekajmy na Przewozy Regionalne.
      W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

Dziś w trakcie rozmowy z właścicielem piwiarni (robione) otrzymałem informację, że wejściówki na giełdę będą w cenie 20 zł. W tej kwocie zawarte mają być 3 piwa i jakieś żarło.
        W dniu giełdy w beczkach ma na nas czekać: Koźlak z Ambera i niefiltrowane Żywe
        Ostatnio był też Tucher i szeroka gama butelkowańców.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Czy jest już znany oficjalny program imprezy? Wyrażam chęć odwiedzenia lokalu w sile 2 -3 osób, no ale przedział czasowy od 10 do 20 (w sensie ostatni punkt programu) to zbyt wiele Trzeba jeszcze jakoś do domu wrócić, a na auto z oczywistych względów liczyć nie można...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• huanghua
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.10
            • 1910

Jeśli jesteś z STG, to połączeń autobusowych macie bez liku.
            Wystawiasz jakieś piwa w konkursie? Jeśli tak, to możemy się umówić po odbiór, bo codziennie jestem w STG.

Info dla konkursowiczów: Worek z nagrodami zaczyna puchnąć. Zachęcam i zapraszam do startu w konkursie piw.

Sponsorzy "strategiczni": piwowar.biz i piwodziej.pl, oraz jakiś/jakieś mały(e) polskie browary o których organizator główny wkrótce właściwa informację zamieści.

Comment

• Shlangbaum
              • 2005.03
              • 5828

Zniżki

Dostałem telefon z PKP KR, jutro będę wiedział, jak się ma sprawa.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

W tym roku jeszcze nie wystawiam, ale w przyszłym .. kto wie Przymierzam się od kilku miesięcy do domowej produkcji, póki co tylko teoretycznie Co do transportu, to zdaję sobie sprawę, że nie jest źle. Ale 8 czy 10 godzin nie spędzę w lokalu i dlatego dopytuję się o program by wiedzieć co mogę sobie odpuścić, a którego punktu absolutnie nie

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                  Dostałem telefon z PKP KR, jutro będę wiedział, jak się ma sprawa.
                  Dzięki

Comment

• skandal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1439

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                    W tym roku jeszcze nie wystawiam, ale w przyszłym .. kto wie Przymierzam się od kilku miesięcy do domowej produkcji, póki co tylko teoretycznie Co do transportu, to zdaję sobie sprawę, że nie jest źle. Ale 8 czy 10 godzin nie spędzę w lokalu i dlatego dopytuję się o program by wiedzieć co mogę sobie odpuścić, a którego punktu absolutnie nie
                    Sami jeszcze nie wiemy ale jak się dowiemy to napiszemy.

Comment

• Shlangbaum
                      • 2005.03
                      • 5828

Zniżki PKP

Odebrałem właśnie 150 zniżek na PKP Koleje Regionalne. Proszę zgłaszać się po nie do poniedziałku do południa na moje PW z tytułem wiadomości 'zniżki na Gdańsk'. Wyślę je wszystkie do chętnych priorytetem w poniedziałek.
                      Last edited by Shlangbaum; 2007-03-01, 13:09.

Comment

• huanghua
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.10
                        • 1910

Pełne informacje nt. Giełdy i Konkursu Piw zostaną umieszczone w tym wątku dziś wieczorem.

Shlangbaum,
                        Dzięki za zniżki

Comment

• marian1920
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.10
                          • 1333

tak w ramach przypomnienia jeśli ktośzauważy komplecik szklanek bosmana z wizerunkami miast to proszę dla mnie wziać

Comment

• huanghua
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.10
                            • 1910

Plan Pomorskiej Giełdy Piwnej

Plan Pomorskiej Giełdy Piwnej w dniu 10 marca 2007

9:00 - otwarcie podwojów Piwiarni Pod Kasztanami

10:00 - uroczyste rozpoczęcie Pomorskiej Giełdy Piwnej

12:00 - rozpoczęcie I Pomorskiego Konkursu Piw Domowych (jury rozpoczyna obrady)

13:00 - zakończenie Pomorskiej Giełdy Piwnej, konkurs dla giełdowiczów dotyczący browarów i birofiliów. NAGRODY!*

15:00 - zakończenie I Pomorskiego Konkursu Piw Domowych i rozdanie nagród**

15:30 - pokaz i konkurs kulinarny potraw piwnych***

20:00 - biesiada piwna i koncert LIVE

... oraz wiele, wiele innych atrakcji

* - sponsor Browar AMBER
                            ** - sponsorzy piwowar.biz i piwodziej.pl
                            *** - organizator Piwiarnia Pod Kasztanami

UWAGA:
                            Wystawcy i osoby biorące udział w konkursie piw - wejście GRATIS

Dla każdego z uczestników giełdy i konkursów, organizatorzy przewidują niepowtarzalną, jedyną w swoim rodzaju pamiątkę

Comment

• dyrektor
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 1039

wow zapachniało profesjonalizmem i cieszy ilość sponsorów (zwłaszcza Amber który nie zwalnia , to Kraków teraz Gdańsk - duże brawa)
                              I ta część artystyczna LIVE też ciekawie się zapowiada (mini open`er ? )
                              Oczywiście mam nadzieję, iż wykonawcy byli konsultowani ze Slavoyem, bo podobno On ma na forum najlepszy gust muzyczny
                              http://www.for-nails.pl/
                              http://stanbud.biz/
                              https://www.facebook.com/pages/Sklep...89562121174566

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

No to się doczekałem

Kilka pytań:
                                - za 20 złotych wstępu mam 3 piwa, ale tylko sponsora, czyli Amber, czy tez beda jakies inne (małe) browary?
                                - w w/w kwocie jest coś do jedzenia - czy chodzi o cos w stylu "paluszki", czy też o to konkursowe jadło piwne?
                                - czy będzie możliwośc posmakowanie piw domowych biorących udział w konkursie? rozumiem, że to pytanie bardziej do wytwórców (ile piwa przywiozą), no ale czy jest szansa na załapanie się, czy też komisja potrzebuje dużuch ilości płynu by podjąć decyzje
                                - czy podczas trwania giełdy obowiązują jakieś zakazy (ze względów bezpieczeństwa, hehe) co do spożywania piwa. być może to dziwne pytanie, ale chciłbym wiedzieć czy musiałbym czekać w tym celu do godz. 20, czy też można zaczynac od południa

Comment

Przetwarzanie...
                                X