2007.11.11 - Katowice, V Giełda Birofiliów w Spiżu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

Moja na 99% (no bo jak mój szef abrachama zrobi to chyba że go zabiorę ).
    Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Doodeck
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robaczek Wyświetlenie odpowiedzi
      Moja obecność w Katowicach jest 100% na giełdzie w Spiżu. Będę w Katowicach od czwartku 8.10.2007 r.
      Przybądź koniecznie, może wreszcie się poznamy "face to face"
      Jeżeli to nie pomyłka i już od przyszłego tygodnia będziesz tu stacjonował to daj znać .

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
      Moja na 99% (no bo jak mój szef abrachama zrobi to chyba że go zabiorę ).
      Jerunie ABRAHAMA
      Dalekosiężny
      Obserwator
      Obiektów
      Dynamicznie
      Epatujących
      Ciekawymi
      Koncepcjami

Comment

• Galu23
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.04
        • 62

A ja na giełdowego gratisa proponuję zwykłą etykietkę z pieczątką browaru lub bez jeśli nie jest to możliweNie chodzi o to żeby gratis był drogi i cenny , a jedynie o to aby była okolicznościowa pamiątka że było się na tej giełdzie - wtedy taki gratis ma wartość koleklcjonerską dla danego uczestnika. Oczywiscię mogę zapłacić za taką etykietkę i warto rozważyć możliwosc zakupu tylko po jednej sztuce dla uczestnika aby nie było handlu na allegro. PS : to tylko luźna propozycja , i niezaleznie od tego czy gratis będzie czy nie i tak przyjade na giełę , bo chcę trochę uzupełnić swoją kolekcję

Comment

• tyskikufel
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 772

ja też melduje swoją gotowość do giełdowania w spiżu,

Comment

• noodles
            • 2005.09
            • 700

Ja również stawię się moją skromną osobą i jeszcze to napiszę, że warto tam przyjechać choćby po to żeby napić sie rewelacyjnego Spiżowego ciemnego.
            Moja kolekcja podstawek

Comment

• Krzych15
              • 2002.10
              • 596

Ja też będę bo po giełdzie jest spotkanie klubowe o czym nikt nie wspomniał. Sorry jak to przeoczyłem.
              krzych
              Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

• kamyk73
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2004.11
                • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwosz Wyświetlenie odpowiedzi
                11. 11. 2007 w Browarze Spiż odbędzie się V Giełda Birofiliów.

Wszystkich bardzo serdecznie zapraszam na tą imprezę w godzinach od 13.00 do 17.00.
                jak teraz wyglądają giełdy -jest wsęp itp rezerwacje
                kamyk73

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Giełda w Spiżu jest darmowa. Przy wejściu kupujesz kartę za zakupy piwa w lokalu, przy wyjściu zwracasz i zwracają Ci kasę niewykrzystaną.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pianodive Wyświetlenie odpowiedzi
                    (...) Spiż otwierają specjalnie na giełdę. Zważywszy, że takie wydarzenia mają miejsce kilka razy w roku, ofiarując piwny kupon każdemu giełdowiczowi, browar nie straciłby moim zdaniem wielkich pieniędzy, a tylko zyskał na reklamie.
                    Natomiast Dzień Niepodległości jest tylko raz w roku i dla mnie giełda w tym dniu jest obciachem.
                    Browar wie co robi, normalnie nie mógłby sprzedawać piwa, a tak pod przykrywką imprezy napewno liczy na małe co nieco, nawet po tych "kuponowych piwach" będą chętni na zakup
                    Last edited by becik; 2007-10-24, 14:49.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kiszot
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Natomiast Dzień Niepodległości jest tylko raz w roku i dla mnie giełda w tym dniu jest obciachem.
                      Dzień Niepodległości można uczcić w różny sposób i jednym z tych sposobów jest właśnie giełda.
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• miodek
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2005.10
                        • 177

Becik nie szafuj wielkimi słowami. I cóż to za ważne święto? Nawet za komuny po pochodzie pierwszomajowym można się było napić piwa Ludzie nie w takie święta chodzą do roboty.
                        A już na temat: przywiezie ktoś piwko z Fortuny? Jestem chętny na kilka sztuk.
                        miodek

Comment

• mlody_w_fachu
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2006.12
                          • 325

Co do piw z mniejszych browarów, to też jestem chętny na małe co nieco

Mi akurat ten dzień nie przeszkadza, gdyż giełda nie straci uroku dla tego, że wypadnie w święto niepodległości, a nawet odwrotnie, to święto niepodległości zyska troche więcej uroku dzięki giełdzie
                          po prostu mlody_w_fachu
                          - - -
                          gdzieniegdzie znany jako winorobek

Comment

• gauka
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2004.02
                            • 28

Spiż i gratisy raz jeszcze

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Spiż sam w sobie jest reklamą, bo oprócz rewelacyjnego browaru to jest jeszcze klubem i miejscem organizowania giełd
                            Browar wcale nie jest taki rewelacyjny. Wrocławski Spiż warzy dużo lepsze piwa, okoliczności przyrody też nieco inne, gdzie wrocławski rynek, a gdzie zapyziała Opolska. Zaprosiłem niedawno brata do katowickiego Spiżu na piwo i był wstyd, naopowiadałem mu niestworzonych historii, a na miejscu zamiast pilsa dostaliśmy cienkusza.
                            Co do gratisów. Mnie było miło na ostatniej giełdzie w Tychach, kiedy dostałem parę etykiet z Fortuny. Koszt żaden, a marketingowo strzał w dychę. ABC reklamy. Po co się tak nieszczerze obruszacie na te gratisy. Zwykle giełdom towarzyszy sponsor, jeśli ma głowę na karku, stara się by gość giełdy miał jak najwięcej miłych skojarzeń.
                            Last edited by gauka; 2007-10-25, 23:08.

Comment

• gauka
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2004.02
                              • 28

INDEPENDANCE DAY

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Browar wie co robi, normalnie nie mógłby sprzedawać piwa, a tak pod przykrywką imprezy napewno liczy na małe co nieco, nawet po tych "kuponowych piwach" będą chętni na zakup
                              Mam nadzieję, że nie wierzysz w to co piszesz, bo to zwykły obciach.
                              Czemu w naszym kochanym kraju każde święto musi być jak żałoba? Czy tak bardzo się lubujemy w rozpaczy i klęskach? Nawet na stypach popija się wódkę, więc nie widzę powodu dla którego nie mogę się napić za odzyskanie niepodległości po kilkuset latach niewoli. A jak cię ta niepodległość tak smuci, to dookoła jest paru chętnych, którzy przyjmą ją z powrotem.

Comment

• pianodive
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.09
                                • 56

proszę, wszyscy są tacy "pazerni" jak ja. jeszcze raz powtórzę, że na darmowym kuponie piwnym dla każdego giełdowicza browar by się zareklamował i to żadnym kosztem. przecież odbiją sobie nawet te 100 darmowych piw lejąc spirytus z herbatą jako johny walkera dla odpowiednio zeszmaconych parę godzin później! a co do "rewelacyjności" spiża, to w zupełności się z gauką zgadzam! pszeniczne to już okocim pod carlsbergiem lepsze wypuścił, i to "made in EU"

Comment

Przetwarzanie...
                                X