2007.11.11 - Katowice, V Giełda Birofiliów w Spiżu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pianodive Wyświetlenie odpowiedzi
    pszeniczne to już okocim pod carlsbergiem lepsze wypuścił, i to "made in EU"
    Akurat pszenica jest z Wrocławia.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• adam16
      • 2001.02
      • 9865

Będzie okazja - mam nadzieje - na spróbowanie piw od nowego piwowara. Oby tylko nic się na łeb nie zwaliło w ostatniej chwili.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
        Oby tylko nic się na łeb nie zwaliło w ostatniej chwili.
        Komu adamie16 ? Tobie czy panu Spiżowi ?

My chyba nie nawalimy i będziemy chlastać ten Spiż na obie nogi !

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gauka Wyświetlenie odpowiedzi
          Mam nadzieję, że nie wierzysz w to co piszesz, bo to zwykły obciach.
          Czemu w naszym kochanym kraju każde święto musi być jak żałoba? Czy tak bardzo się lubujemy w rozpaczy i klęskach? Nawet na stypach popija się wódkę, więc nie widzę powodu dla którego nie mogę się napić za odzyskanie niepodległości po kilkuset latach niewoli. (...)
          Jeśli już popierasz amerykanizmy to przynajmniej pisz poprawnie - INDEPENDENCE DAY.
          I byliśmy pod zaborami nie kilkaset lat, a 123.
          Gdzie napisałem, ze to musi być żałoba? Proszę wskaż mi w którym miejscu bo usiłujesz wsadzić mi w usta słowa których nie wypowiedziałem.
          Akurat ten dzień nie jest klęską więc napisałeś bzdurę, że lubujemy się w klęskach i żałobach. Sam jestem za mniej sztywnym obchodzeniem pewnych rocznic ale jeśli ktoś zacznie organizować festyny czy koncerty z okazji jakiegoś święta to z myślą właśnie o tym danym dniu. Tylko...jeśli są organizowane inne niż poważne imprezy ku czci jakiegoś wydarzenia to alkoholu raczej tam nie uświadczysz. To, że się pije przy każdej okazji to temat na osobną dyskusję. Z tego co kojarzę to w tym dniu jest zakaz obrotu alkoholem, czy może się mylę?

I wierzę w to co piszę, bo pochodzę z tak "obciachowej" rodziny gdzie patriotyzm wyssalem z mlekiem matki. Jeśli to uważasz za obciach, masz do tego prawo, w Twoje poglądy nie mam zamiaru ingerować.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gauka Wyświetlenie odpowiedzi
          (...) A jak cię ta niepodległość tak smuci, to dookoła jest paru chętnych, którzy przyjmą ją z powrotem.
          Wytłumacz mi o co Ci chodzi w tym zdaniu, bo ja ni w ząb nie mam pojęcia.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miodek Wyświetlenie odpowiedzi
          Becik nie szafuj wielkimi słowami. I cóż to za ważne święto? Nawet za komuny po pochodzie pierwszomajowym można się było napić piwa Ludzie nie w takie święta chodzą do roboty.
          Nie szafuję słowami tylko piszę co myślę, czy to jest zabronione?
          Cóż to za ważne święto? Dla Ciebie pewnie pewnie żadne, tylko dodatkowy dzień wolny o ile jest w tygodniu, prawda? Okazja m.in do napicia się.
          Porównywanie 1 Maja do 11 Listopada jest moim zdaniem bardzo chybione.

Wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat, to, że ktoś mi tu napisze, ze w ten sposób uczcić będzie ten dzień jest tylko pustosłowiem, bo liczy się tylko impreza. Dla mnie data jest ważna i nie tylko ze wzgląd na poniesione ofiary. Jak dla mnie możecie sobie imprezować i 1 listopada jak podpasuje termin z giełdą kiedyś w tym dniu. Nic mi do tego, a swoje zdania mam.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kiszot
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8114

Powiedz mi Beciku co przeszkadza Ci giełda w tym dniu? I co niby według Ciebie oraz jak trzeba się zachowywać? Bardzo jestem ciekaw bo ja mam 11 listopada urodziny i jestem ciekaw jak powinienem sie tego dnia zachowywać.Nadmienię tylko,że jak ja obchodziłem urodziny 11 listopada to nikt nawet nie myślał,że tego dnia będzie Dzień Niepodległości.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23960

widzę że muszę dyskusję sprowadzić na odpowiedni tor... proszę tutaj pisać tylko o giełdzie.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

No to wracając do tematu giełdy - nikt nikogo do kupowania, a tym bardziej picia piwa nie będzie zmuszać.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Doodeck
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.05
                  • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                  ja mam 11 listopada urodziny
                  Świętowanie urodzin może stać się w Spiżu "nową śląską tradycją" - na wiosennej giełdzie obchodziliśmy urodziny Arta .
                  Dalekosiężny
                  Obserwator
                  Obiektów
                  Dynamicznie
                  Epatujących
                  Ciekawymi
                  Koncepcjami

Comment

• gauka
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2004.02
                    • 28

Mister Becik

dobra mr. Becik, widzę że nie pogadamy, skoro już w domu panu wpojono co myśleć i mówić, razem z tym kijem od szczotki , co to panu luzu dodaje.
                    rozumiem że Pana szanownego nie będzie na giełdzie, bo pójdzie kwiatki składać pod pomnik jakowyś wiekopomny. na marginesie - zwykła dulszczyzna.

Do miłego zobaczenia się zatem z całą anarchistyczną resztą forumowego towarzystwa ...

Comment

• gauka
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2004.02
                      • 28

...mam 11 listopada urodziny i jestem ciekaw jak powinienem sie tego dnia zachowywać...
                      Z dostojeństwem i powagą, z wspomnieniem tysięcy bohaterskich żołnierzy i działaczy niepodległościowych, którzy poświęcili życie sprawie ...

A teraz o giełdzie znowu. Proszę o jakiekolwiek piwko z Łaska ...
                      Last edited by gauka; 2007-10-27, 23:09.

Comment

• ZIOMEK2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat, to, że ktoś mi tu napisze, ze w ten sposób uczcić będzie ten dzień jest tylko pustosłowiem, bo liczy się tylko impreza. Dla mnie data jest ważna i nie tylko ze wzgląd na poniesione ofiary. Jak dla mnie możecie sobie imprezować i 1 listopada jak podpasuje termin z giełdą kiedyś w tym dniu. Nic mi do tego, a swoje zdania mam.
                        Temat zaznaczony od połowy sierpnia a ty dopiero po dwóch miesiącach ferment siejesz !?
                        W tym dniu zadbaj lepiej o " swoją Warszawę ", zaś z patriotyzmem proszę ostrażnie bo już nieraz widziałem takich co to " parli z szabelką " na święte obrazy i po mleku matki !

Należało mieć swoje zdanie jeszcze w miesiącu sierpniu i napisać jasiowi_piwoszowi swą uwagę na PW lub ARTowi (?), a nie pouczać teraz wszystkich co jest świętem i patriotyzmem, i ile trwała okupacja polskiego narodu! Bo pan Jarosław Kaczyński ( przecież wielki patriota !? ), stwierdził ostatnio ( kolejna debata, to było chyba z Kwaśniewskim ), że Polska odzyskała swą niepodległość dopiero 16 lat temu - ciekawe co miał na myśli, jaką datę ? !

Data spotkania przyjęta do wiadomości i zaakceptowana przez większość, i nie ma co gadać a także stresować Organizatorów

Comment

• mlody_w_fachu
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2006.12
                          • 325

... ja obchodziłem urodziny 11 listopada...
                          A ja (się nie chwaląc) 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedzi
                          Świętowanie urodzin może stać się w Spiżu "nową śląską tradycją" - na wiosennej giełdzie obchodziliśmy urodziny Arta .
                          To może się okazać bardzo ciekawa giełda
                          po prostu mlody_w_fachu
                          - - -
                          gdzieniegdzie znany jako winorobek

Comment

• Misiu_PM
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2006.03
                            • 201

ja bendem i nabendem miodowe mam nadzieje, ze bedzie
                            Moja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl

Comment

• Doodeck
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 1612

Mam 5 Porterów i 5 Koźlaków z Witnicy.
                              2 Portery zarezerwowane już dla ArtK31, 2 Koźlaki dla Psychomanteum (jeżeli będzie).
                              Reszta do wzięcia.
                              Mogę też nabyć Miodowe Mocne z Jabłonowa.
                              Zapraszam na PW.
                              Dalekosiężny
                              Obserwator
                              Obiektów
                              Dynamicznie
                              Epatujących
                              Ciekawymi
                              Koncepcjami

Comment

• Borys_bj
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2005.05
                                • 24

Mała poprawka.Karta jest darmowa, mozna ją ale niekoniecznie nabić kaską.Przy wyjściu trzeba oddać kartę i dostaje się ewentualny zwrot kaski.
                                Zapraszam wszystkich bo jest super,ostatnio było mase ludzi.

Comment

Przetwarzanie...
                                X