Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pianodive
Wyświetlenie odpowiedzi
2007.11.11 - Katowice, V Giełda Birofiliów w Spiżu
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Będzie okazja - mam nadzieje - na spróbowanie piw od nowego piwowara. Oby tylko nic się na łeb nie zwaliło w ostatniej chwili.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziOby tylko nic się na łeb nie zwaliło w ostatniej chwili.
My chyba nie nawalimy i będziemy chlastać ten Spiż na obie nogi !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gauka Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję, że nie wierzysz w to co piszesz, bo to zwykły obciach.
Czemu w naszym kochanym kraju każde święto musi być jak żałoba? Czy tak bardzo się lubujemy w rozpaczy i klęskach? Nawet na stypach popija się wódkę, więc nie widzę powodu dla którego nie mogę się napić za odzyskanie niepodległości po kilkuset latach niewoli. (...)
I byliśmy pod zaborami nie kilkaset lat, a 123.
Gdzie napisałem, ze to musi być żałoba? Proszę wskaż mi w którym miejscu bo usiłujesz wsadzić mi w usta słowa których nie wypowiedziałem.
Akurat ten dzień nie jest klęską więc napisałeś bzdurę, że lubujemy się w klęskach i żałobach. Sam jestem za mniej sztywnym obchodzeniem pewnych rocznic ale jeśli ktoś zacznie organizować festyny czy koncerty z okazji jakiegoś święta to z myślą właśnie o tym danym dniu. Tylko...jeśli są organizowane inne niż poważne imprezy ku czci jakiegoś wydarzenia to alkoholu raczej tam nie uświadczysz. To, że się pije przy każdej okazji to temat na osobną dyskusję. Z tego co kojarzę to w tym dniu jest zakaz obrotu alkoholem, czy może się mylę?
I wierzę w to co piszę, bo pochodzę z tak "obciachowej" rodziny gdzie patriotyzm wyssalem z mlekiem matki. Jeśli to uważasz za obciach, masz do tego prawo, w Twoje poglądy nie mam zamiaru ingerować.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gauka Wyświetlenie odpowiedzi(...) A jak cię ta niepodległość tak smuci, to dookoła jest paru chętnych, którzy przyjmą ją z powrotem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miodek Wyświetlenie odpowiedziBecik nie szafuj wielkimi słowami. I cóż to za ważne święto? Nawet za komuny po pochodzie pierwszomajowym można się było napić piwa Ludzie nie w takie święta chodzą do roboty.
Cóż to za ważne święto? Dla Ciebie pewnie pewnie żadne, tylko dodatkowy dzień wolny o ile jest w tygodniu, prawda? Okazja m.in do napicia się.
Porównywanie 1 Maja do 11 Listopada jest moim zdaniem bardzo chybione.
Wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat, to, że ktoś mi tu napisze, ze w ten sposób uczcić będzie ten dzień jest tylko pustosłowiem, bo liczy się tylko impreza. Dla mnie data jest ważna i nie tylko ze wzgląd na poniesione ofiary. Jak dla mnie możecie sobie imprezować i 1 listopada jak podpasuje termin z giełdą kiedyś w tym dniu. Nic mi do tego, a swoje zdania mam.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Powiedz mi Beciku co przeszkadza Ci giełda w tym dniu? I co niby według Ciebie oraz jak trzeba się zachowywać? Bardzo jestem ciekaw bo ja mam 11 listopada urodziny i jestem ciekaw jak powinienem sie tego dnia zachowywać.Nadmienię tylko,że jak ja obchodziłem urodziny 11 listopada to nikt nawet nie myślał,że tego dnia będzie Dzień Niepodległości.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
widzę że muszę dyskusję sprowadzić na odpowiedni tor... proszę tutaj pisać tylko o giełdzie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No to wracając do tematu giełdy - nikt nikogo do kupowania, a tym bardziej picia piwa nie będzie zmuszać.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzija mam 11 listopada urodzinyDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Mister Becik
dobra mr. Becik, widzę że nie pogadamy, skoro już w domu panu wpojono co myśleć i mówić, razem z tym kijem od szczotki , co to panu luzu dodaje.
rozumiem że Pana szanownego nie będzie na giełdzie, bo pójdzie kwiatki składać pod pomnik jakowyś wiekopomny. na marginesie - zwykła dulszczyzna.
Do miłego zobaczenia się zatem z całą anarchistyczną resztą forumowego towarzystwa ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi...mam 11 listopada urodziny i jestem ciekaw jak powinienem sie tego dnia zachowywać...
A teraz o giełdzie znowu. Proszę o jakiekolwiek piwko z Łaska ...Last edited by gauka; 2007-10-27, 23:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat, to, że ktoś mi tu napisze, ze w ten sposób uczcić będzie ten dzień jest tylko pustosłowiem, bo liczy się tylko impreza. Dla mnie data jest ważna i nie tylko ze wzgląd na poniesione ofiary. Jak dla mnie możecie sobie imprezować i 1 listopada jak podpasuje termin z giełdą kiedyś w tym dniu. Nic mi do tego, a swoje zdania mam.
W tym dniu zadbaj lepiej o " swoją Warszawę ", zaś z patriotyzmem proszę ostrażnie bo już nieraz widziałem takich co to " parli z szabelką " na święte obrazy i po mleku matki !
Należało mieć swoje zdanie jeszcze w miesiącu sierpniu i napisać jasiowi_piwoszowi swą uwagę na PW lub ARTowi (?), a nie pouczać teraz wszystkich co jest świętem i patriotyzmem, i ile trwała okupacja polskiego narodu! Bo pan Jarosław Kaczyński ( przecież wielki patriota !? ), stwierdził ostatnio ( kolejna debata, to było chyba z Kwaśniewskim ), że Polska odzyskała swą niepodległość dopiero 16 lat temu - ciekawe co miał na myśli, jaką datę ? !
Data spotkania przyjęta do wiadomości i zaakceptowana przez większość, i nie ma co gadać a także stresować Organizatorów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi... ja obchodziłem urodziny 11 listopada...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziŚwiętowanie urodzin może stać się w Spiżu "nową śląską tradycją" - na wiosennej giełdzie obchodziliśmy urodziny Arta .po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
Comment
-
-
Mam 5 Porterów i 5 Koźlaków z Witnicy.
2 Portery zarezerwowane już dla ArtK31, 2 Koźlaki dla Psychomanteum (jeżeli będzie).
Reszta do wzięcia.
Mogę też nabyć Miodowe Mocne z Jabłonowa.
Zapraszam na PW.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
Comment