Giełda rozpoczęła się punktualnie - miejsca dla wszystkich były wygodne i przestronne. Niestety było bardzo ciemno, jak to w klubie nocnym ;-) Uczestnicy (stosunkowo nieliczni) to głównie mieszkańcy Śląska :-), na pewno giełda nie jest jeszcze międzynarodowa, choć potencjał (bliskość południowych sąsiadów, przestrzeń i atmosfera) może w przyszłości to zmienić. Największym pozytywem było, zgodnie z oczekiwaniami, piwo serwowane na miejscu, choć pszeniczne nie spełniło moich oczekiwań. Z pewnością warto zaglądnąć, będąc w okolicy. Do zobaczenia za rok.
2007.11.11 - Katowice, V Giełda Birofiliów w Spiżu
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo Wyświetlenie odpowiedzina pewno giełda nie jest jeszcze międzynarodowa, choć potencjał (bliskość południowych sąsiadów, przestrzeń i atmosfera) może w przyszłości to zmienić.
Ale założenie chyba takie jest tej giełdy - regionalność?
Comment
-
-
uff - ledwo co wszedłem do domu. Giełda udana towarzysko, kolekcjonerko miernie. Kiszot jak zwykle...
Straty - mój wojskowy szal - ulubiony od 12 lat - zniknął Szczęśliwego znalazcę bardzo proszę o zgłoszenie faktu ewentualnego odnalezienia - czeka nagroda!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziOj, jeżeli będzie się odbywać w niedziele w godzinach popołudniowych, to marne szanse Przecież większość ludzi od poniedziałku rano rusza do roboty, a trzeba jeszcze wrócić do domu
Ale założenie chyba takie jest tej giełdy - regionalność?Last edited by adam16; 2007-11-11, 19:17.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedziKiszot jak zwykle...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
No gdybym nie musiał wstawać o 4-tej to pewnie jeszcze bym pobalował z giełdowiczami, albo choć posiedział z Marcinem czekając na jego pociąg.
Kurde,wstawać o 4 żeby iść na 7 do roboty i to mając tylko kilka kilometrów.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Właśnie wrócilem z giełdy w zimowej wielce scenerii. Byłem na niej po raz pierwszy, tym razem w towarzystwie moich sedecznych przyjaciół, ktorych znam od prawie 30 lat, i krótko podsumowując pozwalam sobie posumować ją następujacymi ocenami:
+++:Jasiow Piwoszowi za chęć zorganizowania giełdy, wspaniałą atmosferę i równie
wspaniałą prawie-synową Iwonę i syna.
+++:Forumowiczom, którzy dzielnie znosili moje, być może momentami nie
najłatwiejsze towarzystwo, za wspanialą atmosferę przy stole,
++: browarowi Spiż za pszeniczne
+ : browarowi Spiż za cieme i mocne,
- : barmanowi browaru Spiż za próbę (na szczęście nieudaną ) nalania nam piwa do
plastiku
-- : browarowi Spiż za piwo miodowe
--- : barmonowi browaru Spiż za niodrożnianie piwa białego od jasnegoPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
niestety sprawy losowe (praca) nie pozwolily mi dotrzec na gielde, ale dzieki uprzejmosci kolegow wlasnie sacze miodoweMoja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl
Comment
-
-
A ja dopiero od 20 minut jestem w domu
Ostatnie 3km musiałem pokonać pieszkom, bo mi uciekł ostatni autobus (zabrakło 3min), bo pociąg z Katowic był opóźniony o 5 min... Koń by się uśmiał jak by prześledził mój wyjazd z Katowic. Miasto nie chciało mnie wypuścić
Podsumowując: pyszne piwo, fajna atmosfera no i mnóstwo nudziarzy.
Adamie zbyt rozdegustowałem się tym Obolonem i... 5 min mi zabrakło
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczeniaTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Giełda super udana! Dzięki koledzy!
Donoszę że żyję i mam się dobrze pomimo pewnego sponiewierania w dniu wczorajszym.
Mam nadzieję że swoim zachowaniem nie obraziłem nikogo (no poza panem od którego zmuszony byłem zakupić otwieracz.... no cóż wreszcie się przekonałem ile kosztuje rozdziewiczenie )
Aha! O ile nie do końca jestem pewien czy nie rozrabiałem za bardzo (mam nadzieję że nie wyzwałem nikogo na pojedynek ) to wszelkie rozmowy/umowy pamiętam i data 24XI jest aktualna!
pozdrawiam i do następnego spotkania MarekUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Witam,
My również dziękujemy wszystkim za spotkanie, w szczególności:
- Jasiowi i Miodkowi za gorące przywitanie
- Ahumbie za namiary na super ludzi, dzięki którym moja kolekcja wafli stelli znacznie się rozrosła. (Liczę na dalsze wymiany)
Pozdrawiamy
Wasze zdrowie
pga & Magdallena
Comment
-
-
Dzięki:
- organizatorom za giełdę;
- jasiu_piwoszowi ( z całą rodziną i nie tylko) za paprykówkę, nalewki, nocleg i ....długo by wymieniać;
- Magdzie i Pawłowi za powrót i dowóz do domku;
- wszystkim za fajną atmosferę.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Dołączam się do podziękowań dla za znakomitą organizację giełdy. Niestety dwie ważne imprezy jednego dnia sprawiły, że zarówno ja jak i ArtK31 przybyliśmy tylko na chwilkę. Mimo to do zbiory doszedł jeden kufelek, udało się spotkać i porozmawiać z większością znajomych oraz opróżnić kufelek pszenicznego i miodowego (bardzo duzy + za to drugie)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PabloZD Wyświetlenie odpowiedziNiestety dwie ważne imprezy jednego dnia sprawiły, że zarówno ja jak i ArtK31 przybyliśmy tylko na chwilkę.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment