2007.11.11 - Katowice, V Giełda Birofiliów w Spiżu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pIvo
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 290

Giełda rozpoczęła się punktualnie - miejsca dla wszystkich były wygodne i przestronne. Niestety było bardzo ciemno, jak to w klubie nocnym ;-) Uczestnicy (stosunkowo nieliczni) to głównie mieszkańcy Śląska :-), na pewno giełda nie jest jeszcze międzynarodowa, choć potencjał (bliskość południowych sąsiadów, przestrzeń i atmosfera) może w przyszłości to zmienić. Największym pozytywem było, zgodnie z oczekiwaniami, piwo serwowane na miejscu, choć pszeniczne nie spełniło moich oczekiwań. Z pewnością warto zaglądnąć, będąc w okolicy. Do zobaczenia za rok.
    http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo Wyświetlenie odpowiedzi
      na pewno giełda nie jest jeszcze międzynarodowa, choć potencjał (bliskość południowych sąsiadów, przestrzeń i atmosfera) może w przyszłości to zmienić.
      Oj, jeżeli będzie się odbywać w niedziele w godzinach popołudniowych, to marne szanse Przecież większość ludzi od poniedziałku rano rusza do roboty, a trzeba jeszcze wrócić do domu

Ale założenie chyba takie jest tej giełdy - regionalność?
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

uff - ledwo co wszedłem do domu. Giełda udana towarzysko, kolekcjonerko miernie. Kiszot jak zwykle...
        Straty - mój wojskowy szal - ulubiony od 12 lat - zniknął Szczęśliwego znalazcę bardzo proszę o zgłoszenie faktu ewentualnego odnalezienia - czeka nagroda!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        Oj, jeżeli będzie się odbywać w niedziele w godzinach popołudniowych, to marne szanse Przecież większość ludzi od poniedziałku rano rusza do roboty, a trzeba jeszcze wrócić do domu

Ale założenie chyba takie jest tej giełdy - regionalność?
        No gdybym nie musiał wstawać o 4-tej to pewnie jeszcze bym pobalował z giełdowiczami, albo choć posiedział z Marcinem czekając na jego pociąg.
        Last edited by adam16; 2007-11-11, 19:17.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kiszot
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi
          Kiszot jak zwykle...
          W Katowicach narodziła sie nowa tradycja.
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16 Wyświetlenie odpowiedzi

No gdybym nie musiał wstawać o 4-tej to pewnie jeszcze bym pobalował z giełdowiczami, albo choć posiedział z Marcinem czekając na jego pociąg.
          O torcie już nie wspomnę.
          Kurde,wstawać o 4 żeby iść na 7 do roboty i to mając tylko kilka kilometrów.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• StaryKocur
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.01
            • 1521

Właśnie wrócilem z giełdy w zimowej wielce scenerii. Byłem na niej po raz pierwszy, tym razem w towarzystwie moich sedecznych przyjaciół, ktorych znam od prawie 30 lat, i krótko podsumowując pozwalam sobie posumować ją następujacymi ocenami:
            +++:Jasiow Piwoszowi za chęć zorganizowania giełdy, wspaniałą atmosferę i równie
            wspaniałą prawie-synową Iwonę i syna.
            +++:Forumowiczom, którzy dzielnie znosili moje, być może momentami nie
            najłatwiejsze towarzystwo, za wspanialą atmosferę przy stole,
            ++: browarowi Spiż za pszeniczne
            + : browarowi Spiż za cieme i mocne,
            - : barmanowi browaru Spiż za próbę (na szczęście nieudaną ) nalania nam piwa do
            plastiku
            -- : browarowi Spiż za piwo miodowe
            --- : barmonowi browaru Spiż za niodrożnianie piwa białego od jasnego
            Piwo pite z umiarem
            nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• Misiu_PM
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2006.03
              • 201

niestety sprawy losowe (praca) nie pozwolily mi dotrzec na gielde, ale dzieki uprzejmosci kolegow wlasnie sacze miodowe
              Moja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl

Comment

• Grzech_jojo
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.03
                • 5

Pierwszy raz zabrałem dziewczynę na giełdę i już mnie "molestuje " kiedy będzie następna , moim zdaniem giełda udana dzięki dla Marka Brandysa za korki . Takich ludzi w naszym "dziwnym " kolekcjonerskim świecie więcej . Było OK.

Comment

• MarcinKa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.02
                  • 2736

A ja dopiero od 20 minut jestem w domu
                  Ostatnie 3km musiałem pokonać pieszkom, bo mi uciekł ostatni autobus (zabrakło 3min), bo pociąg z Katowic był opóźniony o 5 min... Koń by się uśmiał jak by prześledził mój wyjazd z Katowic. Miasto nie chciało mnie wypuścić

Podsumowując: pyszne piwo, fajna atmosfera no i mnóstwo nudziarzy.
                  Adamie zbyt rozdegustowałem się tym Obolonem i... 5 min mi zabrakło

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia
                  To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• Marek-C
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.12
                    • 848

Giełda super udana! Dzięki koledzy!

Donoszę że żyję i mam się dobrze pomimo pewnego sponiewierania w dniu wczorajszym.
                    Mam nadzieję że swoim zachowaniem nie obraziłem nikogo (no poza panem od którego zmuszony byłem zakupić otwieracz.... no cóż wreszcie się przekonałem ile kosztuje rozdziewiczenie )

Aha! O ile nie do końca jestem pewien czy nie rozrabiałem za bardzo (mam nadzieję że nie wyzwałem nikogo na pojedynek ) to wszelkie rozmowy/umowy pamiętam i data 24XI jest aktualna!

pozdrawiam i do następnego spotkania Marek
                    Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• boku
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2002.09
                      • 444

Szkoda, że mnie TU nie było. Starałem się jak mogłem, aby czy to z żoneczką, czy też sam zjawić się, ale niestety nie wyszło

Comment

• woosaa
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2005.07
                        • 1554

Giełda bardzo ciekawa,SPIŻ również.Piwo pszeniczne trochę mniej smakowało,za to miodowe pychota.Mały minusik za plastik(400 czy 500 ml ).Ahumba dzięki wielkie za piwo.PZDR i do nastepnego razu
                        mb WOS

Comment

• pga
                          • 2005.09
                          • 126

Witam,
                          My również dziękujemy wszystkim za spotkanie, w szczególności:
                          - Jasiowi i Miodkowi za gorące przywitanie
                          - Ahumbie za namiary na super ludzi, dzięki którym moja kolekcja wafli stelli znacznie się rozrosła. (Liczę na dalsze wymiany)
                          Pozdrawiamy
                          Wasze zdrowie
                          pga & Magdallena

Comment

• Ahumba
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9085

Dzięki:
                            - organizatorom za giełdę;
                            - jasiu_piwoszowi ( z całą rodziną i nie tylko) za paprykówkę, nalewki, nocleg i ....długo by wymieniać;
                            - Magdzie i Pawłowi za powrót i dowóz do domku;
                            - wszystkim za fajną atmosferę.
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• PabloZD
                              • 2005.08
                              • 222

Dołączam się do podziękowań dla za znakomitą organizację giełdy. Niestety dwie ważne imprezy jednego dnia sprawiły, że zarówno ja jak i ArtK31 przybyliśmy tylko na chwilkę. Mimo to do zbiory doszedł jeden kufelek, udało się spotkać i porozmawiać z większością znajomych oraz opróżnić kufelek pszenicznego i miodowego (bardzo duzy + za to drugie)

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PabloZD Wyświetlenie odpowiedzi
                                Niestety dwie ważne imprezy jednego dnia sprawiły, że zarówno ja jak i ArtK31 przybyliśmy tylko na chwilkę.
                                Ta druga impreza to?
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

Przetwarzanie...
                                X