2007.11.24 - Radom, 10 Giełda Akcesoriów Piwnych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Zabierz na giełdę ręczniki barmańskie, ewentualnie maty barowe.
    Last edited by abernacka; 2007-11-21, 15:10.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• cobra21_21
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.11
      • 23

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
      Cóż za dobrze ułożona młoda osoba .
      Jeszcze jej nie widziałem, a juz mi się podoba .
      Zawstydziłam się...

P.S. Odwołuję te moje etykiety od piwa - okazało się, że są to etykiety z Likierów, Win, Rumów itp. Ale wezmę... Może coś ktoś znajdzie...
      Ewa O.
      cobra21_21

Comment

• Bombadil13
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika J_Frater Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy Szanowni Państwo są zainteresowani jakimiś suvenirami pochodzącymi z Browaru Belgia...? Etykiety? Kapsle? Otwieracze? Plakaty?
        Etykiety Panie! Ja sem mocno zainteresowany, szczegolnie te najstarsze, ale i wszystko nowe mnie interesuje. Z góry dziękuję
        Poszukuję

Comment

• darek99
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.04
          • 2147

Czy Szanowni Państwo są zainteresowani jakimiś suvenirami pochodzącymi z Browaru Belgia...? Etykiety? Kapsle? Otwieracze? Plakaty?
          Jeśli tak to czym konkretniej (proszę tylko nie pisać "wszystkim, co masz")
          Może uda mi się odwiedzić "Fanaberię" w NOT-cie

Czekam na sugestie co powinienem Wam przywieźć.

Pozdrawiam
          Etykiety mile widziane.
          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
          Epikur z Samos.

Comment

• pawellaskowski
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.07
            • 180

Cytat:
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika J_Frater
            Jeśli tak to czym konkretniej (proszę tylko nie pisać "wszystkim, co masz")
            Może uda mi się odwiedzić "Fanaberię" w NOT-cie

Czekam na sugestie co powinienem Wam przywieźć.

Pozdrawiam
            Etykiety mile widziane.

Comment

• J_Frater
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.07
              • 19

akcesoria z BB za free

Ok. Może konkretniej. Wezmę na pewno:
              - Etykiety, kontry, krawatki
              - Kapsle
              - Podstawki
              - różne materiały reklamowe (katalogi, plakaty, woblery, ulotki etc)
              - trochę piw Frater Pszeniczny (niedużo, bo bagażnik mały )
              - i jeszcze wszystko to, co wyda mi sie dla was interesujące a co znajde na magazynie

WAŻNE!
              Jako, że nie jestem kolekcjonerem a nadzwyczaj szanuje Waszą pasję kolekcjonowania, wszystkie rzeczy, które przywiozę są za free.

Chciałbym jednak - celem wyeliminowania chaosu przy podziale - prosić o pomoc któregoś z uczestników bądź organizatora przy rozdzielaniu tego wszystkiego pomiędzy zainteresowanych.
              Czekam na kontakt - może Wiesław (kurde) się odezwie ?
              Pozdrawiam

Comment

• abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Czyli na ręczniki barmańskie nie ma szans To chociaż magnesy?
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• J_Frater
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.07
                  • 19

przykro mi.... ale jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził....

Comment

• wizura
                    • 2007.01
                    • 199

Ok. Może konkretniej. Wezmę na pewno:
                    - Etykiety, kontry, krawatki
                    - Kapsle
                    - Podstawki
                    - różne materiały reklamowe (katalogi, plakaty, woblery, ulotki etc)
                    - trochę piw Frater Pszeniczny (niedużo, bo bagażnik mały )
                    - i jeszcze wszystko to, co wyda mi sie dla was interesujące a co znajde na magazynie

WAŻNE!
                    Jako, że nie jestem kolekcjonerem a nadzwyczaj szanuje Waszą pasję kolekcjonowania, wszystkie rzeczy, które przywiozę są za free.

Chciałbym jednak - celem wyeliminowania chaosu przy podziale - prosić o pomoc któregoś z uczestników bądź organizatora przy rozdzielaniu tego wszystkiego pomiędzy zainteresowanych.
                    Czekam na kontakt - może Wiesław (kurde) się odezwie ?
                    Pozdrawiam
                    Nie było mnie cały dzień z racji załatwiania spraw giełdowych. Jeżeli Masz problem, to już go nie Masz. Twoje gadżety wpuścimy jako nagrody przy konkursach i po problemie. !

Comment

• wizura
                      • 2007.01
                      • 199

przykro mi.... ale jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził....
                      Oj jaka to praw - dziwna opinia !!!

Comment

• Kowalsik
                        • 2002.05
                        • 157

Eee :-( A moze jednak zamowienia na haslo? na nick :-) Ja tam bym sie zapisal na nowe kapsle, z Kielcami zawsze ciezko, zwlaszcza z tymi ktore na eksport ida...
                        Last edited by Kowalsik; 2007-11-22, 21:21.

Comment

• Grothesk
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.11
                          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wizura Wyświetlenie odpowiedzi
                          Zamówione już zostały podstawki i etykiety giełdowe ( niestety nie oryginalne, lecz nadruki ) ale za zgodą browaru ! )
                          Czy w tym roku szanowni organizatorzy, na giełdzie sponsorowanej przez browar Warka, również będą drukować, cytuję "niestety nie oryginalne, lecz nadruki" na podstawkach korkowych Żubra, jak to miało miejsce w ubiegłym roku? A także, jak się ma cytat Organizatora Wiesława Złotki, cytuję "za rok wydrukuję dwa razy tyle podstawek" zasłyszany niechcąco na korytarzu w czasie ubiegłorocznej giełdy do tegorocznego nakładu podstawek giełdowych? Może w tym roku zróbcie osiem różnych podstawek, polecam również podstawki z trzeciego koncernu - Carlsberg Okocim, są jeszcze lepsze niż korek Żubra z Kompanii Piwowarskiej - na nich też można zrobić nadruk i nieźle to sprzedać - ludzie nie takie rzeczy kupią, zwłaszcza gdy podstawka, cytuję, "za zgodą browaru", trafi do katalogu...

Panowie. Weźcie się do uczciwej pracy a nie zarabiacie na kolekcjonerach... Planowałem na swojej giełdzie w Poznaniu w tym roku emisję okolicznościowej podstawki, ale jak czytam TAKI post to nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę do czego chęć wzbogacenia się kosztem innych prowadzi...

Na giełdzie w Poznaniu BĘDZIE podstawka giełdowa i każdy kto giełdę odwiedzi i zarejestruje się w poczet uczestników otrzyma ją ZA DARMO - w ramach wejściówki do dwóch piw (Bartek i Grudziądz), ciepłego posiłku i kolekcjonerskich gadżetów od sponsora. Do tego dochodzi metalowa przypinka z logo giełdy i identyfikator. Każda osoba bierze udział także w loterii, w której do wygrania kufle, koszulki, piwa i wiele innych nagród. A wszystko w cenie tylko i aż 5zł.

Osoby chcące lub namiętnie potrzebujące posiąść większą ilość poznańskich podstawek giełdowych będą mogły je sobie spokojnie zakupić w cenie 3zł za sztukę - również podczas tegorocznej giełdy. Nie będzie dwóch ani więcej wzorów - będzie tylko i aż jeden! Nie będzie żadnej serii SUPER limitowanej, MEGA korkowej ani żadnej innej HIPER dostępnej tylko za pieniądze pod stolikiem. Jedna podstawka w prezencie do kolekcji, każda kolejna do ewentualnego zakupu - uważam, że jest to uczciwe i sprawiedliwe podejście. Bycie na giełdzie jest swego rodzaju przywilejem, uważam, że warto nagrodzić trud i czas uczestników poświęcony na wojaż i sobotnie przedpołudnie dlatego nie mam ochoty ani woli z nikogo zdzierać pieniędzy czyniąc z kolekcjonerstwa - z natury szlachetnej pasji - czegoś komercyjnego. Nadwyżka uzyskana ze sprzedaży podstawek zostanie wykorzystana na poczet organizacji kolejnej edycji giełdy a nie do kieszeni prywatnej któregokolwiek z organizatorów...

z poważaniem,
                          Tomasz "Grothesk" Piekarski
                          Organizator OZGB Poznań 2007

Comment

• wizura
                            • 2007.01
                            • 199

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czy w tym roku szanowni organizatorzy, na giełdzie sponsorowanej przez browar Warka, również będą drukować, cytuję "niestety nie oryginalne, lecz nadruki" na podstawkach korkowych Żubra, jak to miało miejsce w ubiegłym roku? A także, jak się ma cytat Organizatora Wiesława Złotki, cytuję "za rok wydrukuję dwa razy tyle podstawek" zasłyszany niechcąco na korytarzu w czasie ubiegłorocznej giełdy do tegorocznego nakładu podstawek giełdowych? Może w tym roku zróbcie osiem różnych podstawek, polecam również podstawki z trzeciego koncernu - Carlsberg Okocim, są jeszcze lepsze niż korek Żubra z Kompanii Piwowarskiej - na nich też można zrobić nadruk i nieźle to sprzedać - ludzie nie takie rzeczy kupią, zwłaszcza gdy podstawka, cytuję, "za zgodą browaru", trafi do katalogu...

Panowie. Weźcie się do uczciwej pracy a nie zarabiacie na kolekcjonerach... Planowałem na swojej giełdzie w Poznaniu w tym roku emisję okolicznościowej podstawki, ale jak czytam TAKI post to nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę do czego chęć wzbogacenia się kosztem innych prowadzi...

Na giełdzie w Poznaniu BĘDZIE podstawka giełdowa i każdy kto giełdę odwiedzi i zarejestruje się w poczet uczestników otrzyma ją ZA DARMO - w ramach wejściówki do dwóch piw (Bartek i Grudziądz), ciepłego posiłku i kolekcjonerskich gadżetów od sponsora. Do tego dochodzi metalowa przypinka z logo giełdy i identyfikator. Każda osoba bierze udział także w loterii, w której do wygrania kufle, koszulki, piwa i wiele innych nagród. A wszystko w cenie tylko i aż 5zł.

Osoby chcące lub namiętnie potrzebujące posiąść większą ilość poznańskich podstawek giełdowych będą mogły je sobie spokojnie zakupić w cenie 3zł za sztukę - również podczas tegorocznej giełdy. Nie będzie dwóch ani więcej wzorów - będzie tylko i aż jeden! Nie będzie żadnej serii SUPER limitowanej, MEGA korkowej ani żadnej innej HIPER dostępnej tylko za pieniądze pod stolikiem. Jedna podstawka w prezencie do kolekcji, każda kolejna do ewentualnego zakupu - uważam, że jest to uczciwe i sprawiedliwe podejście. Bycie na giełdzie jest swego rodzaju przywilejem, uważam, że warto nagrodzić trud i czas uczestników poświęcony na wojaż i sobotnie przedpołudnie dlatego nie mam ochoty ani woli z nikogo zdzierać pieniędzy czyniąc z kolekcjonerstwa - z natury szlachetnej pasji - czegoś komercyjnego. Nadwyżka uzyskana ze sprzedaży podstawek zostanie wykorzystana na poczet organizacji kolejnej edycji giełdy a nie do kieszeni prywatnej któregokolwiek z organizatorów...

z poważaniem,
                            Tomasz "Grothesk" Piekarski
                            Organizator OZGB Poznań 2007
                            Dziękuję za cenne uwagi doświadczonego Organizatora giełd piwnych. Sam doszedłem do pewnych wniosków, po ubiegłej giełdzie. W tym roku będą tylko dwie wersje podstawek. Nie zarabiam na organizacji giełd, ale muszę mieć zwrot poniesionych kosztów. Sam zobaczysz jak to jest. O czasie poświeconym na organizację takiej imprezy nie wspomnę .Pozdrowienia Wiesiek.

Comment

• Grothesk
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.11
                              • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wizura Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dziękuję za cenne uwagi doświadczonego Organizatora giełd piwnych. Sam doszedłem do pewnych wniosków, po ubiegłej giełdzie. W tym roku będą tylko dwie wersje podstawek. Nie zarabiam na organizacji giełd, ale muszę mieć zwrot poniesionych kosztów. Sam zobaczysz jak to jest. O czasie poświeconym na organizację takiej imprezy nie wspomnę .Pozdrowienia Wiesiek.

Doświadczonym organizatorem będę co najmniej 9 grudnia gdy będę wiedział co poszło nie tak z organizacją poznańskiej giełdy. Ja nie neguję czyjegoś długoletniego stażu i doświadczenia w organizacji przedsięwzięć giełdowych, mogę tylko pozazdrościć, że w Radomiu to będzie jedenasta czy też kolejna giełda z rzędu. O markę i renomę należy dbać, to podstawa. Tylko czy praktykując dziwną politykę marketingową dotyczącą dystrybucji/sprzedaży podstawek giełdowych nie naraża się nikt z szanownych organizatorów radomskiej giełdy na śmiech, a co najmniej krytykę, ze strony kolekcjonerów?

Pisząc mój post, nie chodziło mi o zarabianiu na samej organizacji giełdy tylko chodziło mi o pewne MANKAMENTY związane z emisją okolicznościowej podstawki, jak np. ubiegłoroczny patent z korkową podstawką Żubra (Kompania Piwowarska) na giełdzie Warki (Żywiec-Heineken) a także dwoma wzorami, jedynie z nadrukiem. Dostępne oczywiście za pieniądze.

Czy wspomnianego zwrotu kosztów nie można uzyskać pobierając stosowną opłatę w ramach wejściówki? Czy 5zł wstępu razy 150-200 osób nie pokryje kosztu wynajęcia sali i innych dodatkowych skoro jest sponsor imprezy? Czasu poświęconego nie liczę, wiem dokładnie ile trzeba wszystko załatwiać, bo sam od dwóch miesięcy staram się wszystko dopiąć na ostatni guzik aby giełda ruszyła pełną parą. Ani mnie, ani szanownemu koledze Wieśkowi Złotce nikt przecież nie kazał ani nie zmuszał organizować giełdę - podążając tym tokiem myślenia, zwrot kosztów za poświęcony czas wydaje się być absurdalny. Osoba, która podejmuje się organizacji takiego przedsięwzięcia powinna się liczyć także z kosztami dodatkowymi wykładanymi z własnej kieszeni - jeśli kogoś nie stać, nie powinien się brać za organizowanie pewnych rzeczy, jeśli kogoś stać - może organizować. Tylko czy wciskanie nadruków na ogólnodostępnych wzorach tak masowych podstawek jest rozwiązaniem na pokrycie kosztów bieżących organizacji giełdy? Skoro koszt nadruku jest kosztem dodatkowym to można go bardzo łatwo ominąć - ni mniej, ni więcej nie emitując podstawki... i problem jakichś tam kosztów rozwiązany... :-)

to takie moje trzy grosze, od "doświadczonego" organizatora,

pozdrawiam,
                              Tomasz Piekarski

Comment

• wizura
                                • 2007.01
                                • 199

Pogadamy na giełdzie w Radomiu. I to jest 10 - a , a nie 11 czy 12 ! Co do sponsorowania giełdy przez browar, to nie jest tak do końca jak Myślisz. !!! Za salę ja płacę, za wszystkie dodatkowe rzeczy też. Jeśli uważasz, że to jest dochodowa impra, to Organizuj 2- 3 razy w Poznaniu i ja przyjadę. Miłego dnia życzę !!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X