2007.12.08 - Elbląg, II Elbląska Giełda Birofilska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wizura
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.01
    • 199

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
    Miło słyszeć, że Wasza impreza także się udała. Nas odwiedziło zdecydowanie więcej osób niż ktokolwiek by się spodziewał. A wracając do tematu, czy stwierdzenie, że następna giełda elbląska będzie w sierpniu oznacza, że w grudniu giełdy nie robicie? Dobrze z góry ustalić co gdzie i kiedy aby w harmonogramie giełdowym zaklepać sobie dogodny, nie kolidujący z żadną imprezą, termin.

pozdrawiam,
    T. Piekarski
    Tomek, gratuluję sukcesu. ale coś takiego określiłeś w Radomiu klęską lecz też słyszałem o zgrzytach( o tych sprawach pewnie nie chcesz pisać ).Mogę dla dobra świetnośći giełdy poznańskiej w 2008 r. przesunąć termin radomskiej giełdy na 15 XI ,pod warunkiem, że tyska będzie 18 X , a wtedy Wchodzisz na 6 XII i Masz popis jako św. Mikołaj. ! Pasi !? Dogadaj z M. Brandysem . !!! Wrogiem Ci nigdy nie jestem, tylko zawrzyj język. Podcinasz sobie gałąź na której siedzisz. ( myślę ,że gdyby nie Twoje docinki - niczemu nie służące - byłoby w Poznaniu więcej kolekcjonerów etykiet). Jak chcesz polemizować przejdźmy na maile, brudy trzeba prać u siebie. Czy pytam Cię o finanse ?

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Kolego Wizura, to jest temat dot. giełdy w Elblągu a nie w Poznaniu.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Grothesk
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
        Co się orientuję w ciągu jednego roku maję się odbywać dwie edycje giełdy elbląskiej.
        Z całym szacunkiem, ale czy to nie za dużo trochę imprez w jednym miejscu jak na jeden rok? Ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami w sprawie terminarzu giełdowego, sam nawet myślałem, aby powtórzyć giełdę poznańską nieco wcześniej niż w grudniu, ale patrząc na harmonogram i worek soli, który trzeba zjeść aby cokolwiek zorganizować, nieciekawie to wygląda. Z rozmowy z kilkoma osobami wywnioskowałem, że w Waszym wypadku lepszym sposobem na większą frekwencję jest zorganizowanie giełdy raz w roku w terminie wakacyjnym - ludzie jadą nad morze, planują urlopy to i o Elbląg zahaczyć mogą - nie ukrywajmy, ale geograficznie do Was trudniej dojechać niż np na Śląsk, do Warszawy czy Poznania. Gdyby skupić siły na jednej większej corocznej imprezie organizowanej, jak podaliście, np w sierpniu to Wasza giełda mogłaby stać się naprawdę fajną imprezą o sporej frekwencji. Piszę to z całą życzliwością, bo i na Waszą giełdę chętnie bym się wybrał, tak więc taka jest tylko moja sugestia - aby po pierwsze ustalić termin nie kolidujący z żadną inną imprezą, np poznańską no i raz a dobrze :-) Ja chciałbym pozostać przy terminie grudniowym, tak aby marka "zimowa giełda" kojarzyła się właśnie z Poznaniem. Dlatego jeśli mogę, to chciałbym mikołajkowy termin 6 grudnia 2008 zarezerwować w poczet II Ogólnopolskiej Zimowej Giełdy Birofiliów, Poznań 2008

pozdrowienia dla organizatorów z Elbląga

Tomek

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Te rozważania i dylematy adresuj proszę bezpośrednio do organizatora giełdy czyli Adam50 a nie do mnie. Ja byłem tylko uczestnikiem giełdy.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Grothesk
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.11
            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wizura Wyświetlenie odpowiedzi
            Tomek, gratuluję sukcesu. ale coś takiego określiłeś w Radomiu klęską lecz też słyszałem o zgrzytach( o tych sprawach pewnie nie chcesz pisać ).Mogę dla dobra świetnośći giełdy poznańskiej w 2008 r. przesunąć termin radomskiej giełdy na 15 XI ,pod warunkiem, że tyska będzie 18 X , a wtedy Wchodzisz na 6 XII i Masz popis jako św. Mikołaj. ! Pasi !? Dogadaj z M. Brandysem . !!! Wrogiem Ci nigdy nie jestem, tylko zawrzyj język. Podcinasz sobie gałąź na której siedzisz. ( myślę ,że gdyby nie Twoje docinki - niczemu nie służące - byłoby w Poznaniu więcej kolekcjonerów etykiet). Jak chcesz polemizować przejdźmy na maile, brudy trzeba prać u siebie. Czy pytam Cię o finanse ?

Witaj Wiesławie,
            w Poznaniu zgrzyty oczywiście, że były, bo nikt nie jest doskonały a jak się organizuje imprezę w jedną-dwie osoby to ciężko wszystkiego dopilnować. Poza tym, wszystko co idealne dojrzewa powoli! Jestem bardzo zadowolony z licznej frekwencji i mam nadzieję, że za rok pobijemy tegoroczną i że druga giełda będzie dopracowana już w mikroszczegółach.

Ja także nie jestem Twoim wrogiem, a mój cięty język i krytyka niech podziała na Ciebie tylko i wyłącznie motywująco - posłuchaj tego co mówią/piszą uczestnicy Twoich giełd i wyciągnij wnioski i pomyśl co można jeszcze ulepszyć - tak aby wszystkim nam żyło się lepiej. Na mnie krytyka działa bardzo motywująco, np Darek Orłowski w Tychach wątpił, że na giełdzie będzie "prawie setka" ludzi i że to w ogóle wypali - niech zapyta teraz kogokolwiek ile osób było - było tak ciasno, że aż przytulnie :-)

Mówisz, że mało było etykieciarzy, być może masz rację, ale kapslarzy za to była cała masa! A Ci etykieciarze, którzy dotarli do Poznania, załapali się na komplet ponad 40 etykiet z pięciu browarów - Grudziądza, Piotrkowa Trybunalskiego, Kielc, Zduńskiej Woli i Łasku. Z całym szacunkiem dla innych Organizatorów giełd, ale zestawu etykiet z tylu browarów nie widziałem dawno na żadnej giełdzie poza giełdą lwowską. Korzystając z okazji chciałbym napisać, że jeśli któryś etykieciarz chciałby otrzymać etykiety, których nie otrzymał osobiście to bardzo chętnie ZA DARMO je przekażę na najbliższych giełdach, na których będę. Nie obiecuję, że będą to pełne komplety, ale to co mi zostało podzielę na "porcje" i rozdam zainteresowanym. A za rok zapraszam po jeszcze więcej do nas na giełdę!

Mam nadzieję, że zdecydowana większość uczestników uważa giełdę za udaną. I dla tej właśnie większości składam pokłon i dziękuję za odwiedziny. Osoby niezadowolone serdecznie pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się uwagami i komentarzami, tak aby za rok giełda nie miała takich "zgrzytów" - i tyle!

Twoja propozycja przesunięcia terminu giełdy radomskiej jest dobra, bo będą prawie 3 tygodnie różnicy pomiędzy naszymi giełdami - teraz tylko dogadać się z Tychami i Elblągiem i mamy dobrze ułożony harmonogram jesienno-zimowy gdzie nikt z nikim nie konkuruje terminem.

to tyle ode mnie,
            przepraszam, że wątek akurat piszę w temacie giełdy elbląskiej, ale odpowiadam jedynie na post Wieśka Złotki.

z piwnymi pozdrowieniami,
            Tomasz "Grothesk" Piekarski

Comment

• Adam50
              Porucznik Browarny Tester
              • 2006.10
              • 321

Witam,
              Tak, wstepnie plnujemy w sierpniu zorganizować giełdę w Elblągu.
              Zgadzam się całkowicie, należy ustalić harmonogram giełd.
              Pozdrawiam:
              Adam

Comment

• Adasko74
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.06
                • 156

II Elblaska Giełda Birofilów

Chciałbym pochwalić organizatorów giełdy w Elblagu.Wsaniała impreza przed giełdowa w której wzięli udział koledzy z Litwy,wspaniali ludzie i kolekcjonerzy.Sama giełda była niesamowita,wielu wystawców,piwo Irish z Browaru Kormoran wysmienite.Na giełdzie można było posmakowac piwa z Ciechanowa(Miodowe i Pszeniczne i wiele innych).Była degustacja i promocja piwa Cornelius Waizen.Litwini czestowali swoim piwem i potrawami reginu w którym mieszkaja.Oczywiscie nie zabrakło piwa z rodzimych browarów w Elblagu i Braniewie.Na giełdzie odbyły sie konkursy z nagrodami ,ogólnie świetna zabawa.Wielkie dzieki i już śie nie moge doczekac nastepnej imprezy i giełdy w Elblagu.

Comment

• kadetom
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.04
                  • 9

Witam.
                  Byłem na II Giełdzie w Elblągu, a także na spotkaniu przed giełdowym i oceniam przygotowanie giełdy, przygotowanie spotkania przed giełdowego, sali w której odbyła się - na 6 z dużym plusem!!!!!!!!!!!!. Organizatorzy spisali się na medal i zasłużyli na duuuże piwo z pianką na dwa palce. Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt.

Comment

• Leonpraga
                    • 2005.02
                    • 468

Niestety mimo dużych chęci nie dojechałem z kumplem na giełdę, miałem jechać pociągiem, niestety znalazł się kierowca który miał nasz dowieść na giełdę, trasę skończyliśmy przed Mławą w piątkowe popołudnie, samochód wylądował na szrocie, my w szpitalu nie wiem jak z tego wyszliśmy żywi ale dostaliśmy drugą szansę na życie, wiec może spotkamy się w Elblągu na następnej giełdzie. Pozdrawiam wszystkich uczestników.

Comment

• Adam50
                      • 2006.10
                      • 321

Giełda

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Leonpraga Wyświetlenie odpowiedzi
                      Niestety mimo dużych chęci nie dojechałem z kumplem na giełdę, miałem jechać pociągiem, niestety znalazł się kierowca który miał nasz dowieść na giełdę, trasę skończyliśmy przed Mławą w piątkowe popołudnie, samochód wylądował na szrocie, my w szpitalu nie wiem jak z tego wyszliśmy żywi ale dostaliśmy drugą szansę na życie, wiec może spotkamy się w Elblągu na następnej giełdzie. Pozdrawiam wszystkich uczestników.
                      Witam,

Bardzo mi przykro że tak nie fortunie zakończyła się podróż na naszą giełdę.
                      Napewno spotkamy się w przyszłym roku 1 i 2 sierpnia, bo 1-go będzie zwiedzanie
                      naszego elbląskiego browaru. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, myśle że spotkamy
                      się na giełdzie warszawskiej.
                      Wesołych Świąt i Szczesliwego Nowego Roku.
                      Pozdrawiam: zdrowie

Comment

Przetwarzanie...
                      X