2007.12.08 - Poznań, I Ogólnopolska Zimowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
    Aha! Giełdowa karta rejestracyjna szanownej Pani Marusi została zdyskwalifikowana za "niemanie kierunkowskazów" czyt. za nie podanie wieku - za rok będzie dupa a nie zaproszenie listowne!

Tomek
    Nie bądź taki napastliwy, bo jak Ci Marusia wyjedzie z prawnym obowiązkiem rejestrowania zbioru danych osobowych, to za rok o tej porze wyjdziesz na warunkowe.

Comment

• Grothesk
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.11
      • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
      A nie mogłeś zremisować i chociaż jeszcze w dogrywce powalczyć?
      Hehe, obudziłem się przed 22, myślałem czy by do Was nie dojechać na stypę , ale ze Świerczewa złapać transport do centrum to graniczy z cudem Za rok się poprawię, imprezę pogiełdową zrobimy dwudniową, będą poprawin poprawin piątych poprawin ;-P

Przypomniał mi się dowcip matematyczny:

- Co to jest pochodna imprezy?
      - Jest to ilość alkoholu, który można kupić za kaucję ze zdanych butelek po imprezie.
      - A co to jest dobra impreza?
      - Jest to taka impreza, której druga pochodna jest niezerowa!

Zdrowie 120 piwowarów, którzy odwiedzili giełdę w Poznaniu, a których to kolekcjonerzy byli tylko dodatkiem!
      I powiedzcie, że media nami nie manipulują... - następnym razem zażądam autoryzacji materiałów prasowych

Tomek

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Aha! Giełdowa karta rejestracyjna szanownej Pani Marusi została zdyskwalifikowana za "niemanie kierunkowskazów" czyt. za nie podanie wieku - za rok będzie dupa a nie zaproszenie listowne!

Tomek
        Tomek - spokojnie możesz wysłać zaproszenie. w mojej wsi listy dochodzą do adresata nawet wtedy, gdy nie poda on wieku

A tak w ogóle to zupełnie niechcąco tę rubrykę ominęłam, i tak wszyscy wiedzą, ile mam lat, ja, niestety, też
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• pirackamuza
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1908

Tomek
          Tomek, przecież wiadomo, że Marusia ma 18 lat + VAT, więc osso chodzi...?

A o 22.00 spokojnie mogłeś dojechac. No, może na rozgrywki darta już byś się nie załapał
          Toruń przeprasza za Radio Maryja
          www.bobofruty.pl

Comment

• Grothesk
            • 2005.11
            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
            Tomek, przecież wiadomo, że Marusia ma 18 lat + VAT, więc osso chodzi...?

A o 22.00 spokojnie mogłeś dojechac. No, może na rozgrywki darta już byś się nie załapał

A przepraszam, jaka stawka VAT? ;-P 7, 22 czy 40%?
            Następnym razem to będę pierwszy na spotkaniu pogiełdowym, tym razem nie odpuszczę!

Comment

• Grothesk
              • 2005.11
              • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              Tomek - spokojnie możesz wysłać zaproszenie. w mojej wsi listy dochodzą do adresata nawet wtedy, gdy nie poda on wieku

A tak w ogóle to zupełnie niechcąco tę rubrykę ominęłam, i tak wszyscy wiedzą, ile mam lat, ja, niestety, też
              A mogę wysłać w jednej kopercie dla Ciebie i małżonka Sławomira? ;-P Zawsze to złoty trzydzieści w kieszeni - w końcu mieszkam w Poznaniu a tu się dzieli podobno włos na cztery...

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

A mogę wysłać w jednej kopercie dla Ciebie i małżonka Sławomira? ;-P Zawsze to złoty trzydzieści w kieszeni - w końcu mieszkam w Poznaniu a tu się dzieli podobno włos na cztery...
                No pewnie, że możesz, w końcu adres ten sam

A co do VAT i mojego wieku - hm, na szczęście nie ma w Polsce takiej stawki procentowej VAT, którą można by zestawić z liczbą 18 i wyjdzie mój wiek
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• biermann
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.09
                  • 2552

Giełda spoko... choć mogłoby więcej nowych browarów do zbioru dojść Uwagi ... otwierać zgodnie z planem tak jak było ale przynajmniej godzine wcześniej. 7 rano jest najlepszą godziną. Upominki wydawać wcześniej albo nie robić problemów (na szczęście tylko przez moment - potem problemy się z kończyły) z wydawaniem dla tych co już musieli się zmywać.
                  Czekam na następną choć przy tej frekwencji jaka była w tym roku sala za rok może być za mała... koszmarnie wręcz małe są stoliki.
                  Mimo wszystko dla organizatorów
                  Last edited by biermann; 2007-12-12, 11:17.
                  "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                  Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                  Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                  Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                  Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• biermann
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.09
                    • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                    I w tym momencie rodzi się pytanie czy tylko drzwi do Klubu, czy też już będziecie wpuszczać na salę, na której się odbędzie giełda. Jeśli nie to drugie pytanie czy sala "giełdowa" bedzie otwarta punktualnie o 8 czy przewidujecie wcześniejsze otwarcie. I nie chodzi mi o stolik, bo ten mam zarezerwowany, tylko o faktyczny początek giełdy.
                    Z uwag znaczących... jeszcze jedna po prawdzie chyba najważniejsza. Brak odzewu na zacytowany post, jak i na sms-a w tej samej sprawie. Pozwoliłoby to paru ludziom toszkę dłużej pospać a braci forumowej oszczęciłoby pewnego "punktualnościowego" tematu.

Comment

• arcy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.07
                      • 7538

No i wszystko jasne - wszystkiemu winien jest organizator.

Comment

• Grothesk
                        • 2005.11
                        • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi
                        Z uwag znaczących... jeszcze jedna po prawdzie chyba najważniejsza. Brak odzewu na zacytowany post, jak i na sms-a w tej samej sprawie. Pozwoliłoby to paru ludziom toszkę dłużej pospać a braci forumowej oszczęciłoby pewnego "punktualnościowego" tematu.
                        Wybacz Michał, przyznaję się bez bicia! Rozładowałem kartę w telefonie, nad ranem miałem na koncie goło i wesoło - w piątek wydzwoniłem całą pięćdziesiątkę i nie miałem czasu żeby kupić nową kartę a na browar.biz potem już w ogóle się nie logowałem, bo robiłem kupony wejściówkowe! ;-P Tak między nami (pozostali nie czytać ) to jedyna rzecz o której myślałem to SEN - nie spałem dwie noce i jakby nie kroplówka z kawy i redbulla to bym chyba usnął na scenie!

Za rok będzie lepiej, masz moje słowo!

Tomek

Comment

• biermann
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 2552

a przy okazji nie powstałby kolejny słowotwór "oszczęciłoby"

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23960

dzięki za kolekcjonersko i towarzyszko udaną dla nas giełdę Dzięki Jackowi dotarła nowa butla z Opola do zbioru i poznałem kilku nowych forumowiczów twarzą w twarz (no może nie tak dokładnie, na twarz takiego Jurgina musiałem zerkać z punktu widzenia żaby )

Giełda organizacyjnie bardzo dobrze zrealizowana, wszyscy dwoili się i troili żeby rozgrzać paszteciki, odnaleźć płaską siedemnastkę i takie tam Tak więc podziękowania za Waszą pracę przed w trakcie i po giełdzie!

moja jedyna uwaga krytyczna do Grotheska - nie zapewnił nam odpowiednich krzeseł w Brovarii w piątek przez co nóżki nam niewygodnie dyndały, a! pociąg się nam spóźnił o pół godziny A i jeszcze minus za sprzeniewierzenie giełdowych browarbizowych gadgetów, co podświadomie zrekompensowałem sobie nie do końca ostrym zdjęciem grupowym. Co to ja jeszcze chciałem napisać... mam nadzieję że organizator wyciągnie wnioski z tych krytycznych uwag i giełda będzie za rok perfekt

aha, jeszcze podziękowanie specjalne dla Kota i Michała za przechowanie nas i ugoszczenie!
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• albeertos
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...) Albertooosowi
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk
                              (...)Albertos akurat
                              Nie wiedziałem że mam taki trudny nick, a Marusia idzie coraz dalej, kiedyś pisała tylko przez dwa "o"

Fucha na imprezie faktycznie nieciekawa, nie mogłem zbyt szybko stracić świadomości, a później to już mi się nie chciało jej tracić, stąd w miarę szybki odwrót do domu.

Dzięki wszystkim za giełdę i imprezę po

PS. Marusia, dzięki za 2 paszteciki ale Pieczarek powiedział że Ci nie smakują, a mi się nie chciało stać w kolejce. Z drugiej strony dopiero teraz sobie uświadomiłem że przecież Pieczarek zawsze lubi rozdawać cudze rzeczy W takim razie wiszę Ci dwa letnie paszteciki
                              (_)>
                              Nigdy się nie poddawaj!!!
                              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                              Lech jest tam gdzie jego wiara
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Grothesk
                                • 2005.11
                                • 811

Art, Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem!
                                Kufle się nie zmarnują, stoją i czekają na lepsze czasy, oddam ostatecznie będę psem ogrodnika i pobiję nie dając nikomu!

Wszystkie uwagi skrupulatnie zapisuję i obiecuję wyciągnąć wnioski
                                Za rok będzie jeszcze lepiej! I nie będzie pasztecików tylko gar bigosu i flaki staropolskie! ;-P
                                Już mam ugadane

Wasze zdrowie!

Tomek

Comment

Przetwarzanie...
                                X