2007.12.08 - Poznań, I Ogólnopolska Zimowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • biermann
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pelegrinno Wyświetlenie odpowiedzi
    Po pierwsze gratuluje pomyslu, zaangazowania i wytrwalosci. Prawde powiedziawszy to wstyd, ze Poznan, z takim zapleczem jak Browar Lech, do dzis nie mial swojej Gieldy.
    Miał, miał i to nie jedną
    Tomek sorry za off ale musiałem
    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• brew
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.12
      • 159

Będę - z kapslami!

Comment

• Grothesk
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pelegrinno Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam wszystkich zaintersowanych uczestnictwem w Giełdzie.
        Po pierwsze gratuluje pomyslu, zaangazowania i wytrwalosci. Prawde powiedziawszy to wstyd, ze Poznan, z takim zapleczem jak Browar Lech, do dzis nie mial swojej Gieldy.
        Trzymam kciuki zeby wzorem Zywca (miasta i browaru) do Poznania zjezdzaly cale rzesze birofilow. Ja ze swojej strony potwierdzam uczestnictwo dwoch osob i bede namawial wszystkich znajomych. Czapki z glow dla ORGANIZATORA !!! :-))

Z tymi czapkami to zaczekajmy może jeszcze... Jak to ludzie we wsi mawiają, nie chwalmy dnia przed zachodem Słońca, ale dziękuję za uznanie. Dołożę wszelkich starań aby nasze spotkanie zakończyło się pełnym sukcesem! Swoją drogą wiele dodatkowych osób deklaruje chęć pomocy w przedsięwzięciu więc to po prostu musi się udać!

Jeśli idzie o ścisłosć to, tak jak Ci Michał napisał, giełdy w Poznaniu były - fakt, że przed naszą erą za czasów najstarszych dinozaurów, ale jednak! :-) Wcześniej to były spotkania w Pubie u Mateusza na Sielskiej - za czasów gdy podstawki w Polsce zbierały trzy osoby, wszyscy siedzieli w etykietach a Allegro nie rozpieściło i rozpazerniło jeszcze tak ludzi...

Będąc na giełdzie będziesz mógł zapytać się weteranów jak to było na giełdach w latach 90'tych, szczerze mówiąc, sam chętnie posłucham opowieści z krypty...

Tomek

Comment

• brew
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.12
          • 159

Na ile dosłownie trzeba traktować informację "Impreza otwarta dla osób pełnoletnich."?
          Od lat na giełdach (Żywiec, Grodzisk, Tychy) bywam z przynajmniej jednym z synów i z niepełnoletniością problemów nie było. Zresztą nie ja jeden mam takie osoby towarzyszące w wieku 18-.
          Grothesk! - napisz coś więcej na ten temat.

Comment

• Grothesk
            • 2005.11
            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brew Wyświetlenie odpowiedzi
            Na ile dosłownie trzeba traktować informację "Impreza otwarta dla osób pełnoletnich."? Od lat na giełdach (Żywiec, Grodzisk, Tychy) bywam z przynajmniej jednym z synów i z niepełnoletniością problemów nie było. Zresztą nie ja jeden mam takie osoby towarzyszące w wieku 18-.
            Grothesk! - napisz coś więcej na ten temat.
            Może faktycznie dwuznacznie to zabrzmiało. Chodziło mi o to, że ze względu na swój niewątpliwie alkoholowy charakter, impreza skierowana jest do pełnoletnich osób a co za tym idzie, kupon na piwo dostaną w ramach wejściówki TYLKO osoby pełnoletnie i tylko takim osobom piwo będzie wydawane. Jak zobaczę 16latka z piwem to wytargam za uszy i do tyłka nakopię! Nie widzę problemu, możesz zabrać ze sobą tyle dzieci ile tylko masz - każdy wejdzie, nikt nie zmarznie ani nie będzie odesłany z kwitkiem :-)

A skoro poruszyłeś już ten temat dzieci, to mam gorącą prośbę do osób zabierających ze sobą swoje pociechy - pilnujcie swoje bobasy i młodzików w czasie imprezy, bo nie wiem czy moja kolekcja podstawek i kapsli zmieściłaby się w więziennej celi gdyby, odpukać, coś się stało... Zatem oczy dookoła głowy i myśleć o potomstwie!

z piwnymi pozdrowieniami,
            Grothesk

Comment

• brew
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.12
              • 159

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
              ...możesz zabrać ze sobą tyle dzieci ile tylko masz...
              Mam tylko trzech synów... Ale bez przesady. Nie jestem zwolennikiem urodzinniania imprez piwnych, bo ilość dzieci na giełdach bywa czasami - jak by to delikatnie powiedzieć - zaskakująca...
              Chodziło mi o nieletnich birofilów - i odpowiedź otrzymałem - będzie jak na każdej porządnej giełdzie.

A jeszcze w sprawie propagowania informacji o tej giełdzie, to czy poinformowałeś lokalne media - bywają takimi egzotycznymi imprezami zainteresowane.

Comment

• Grothesk
                • 2005.11
                • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brew Wyświetlenie odpowiedzi
                A jeszcze w sprawie propagowania informacji o tej giełdzie, to czy poinformowałeś lokalne media - bywają takimi egzotycznymi imprezami zainteresowane.
                A jak myślisz?
                Przecież to (prawie) darmowa i najskuteczniejsza reklama pre i post imprezowa :-)
                Na pewno ktoś nas nawiedzi z radia, prasy czy też telewizji. Stosowne famy już poszły i w nadchodzącym czasie pójdą dalej w eter aby rozpropagować jeszcze bardziej, jak to ładnie nazwałeś, egzotyczną imprezę birofilską

Tomek

Comment

• kony
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.08
                  • 1701

Nowy temat dotyczący spotkania pogiełdowego:

Wszelkie rozważania na tematy niekonkretnie związane z danym wydarzeniem, wrażenia po imprezach (np. ankiety)

zapraszam do lektury.

Comment

• Grothesk
                    • 2005.11
                    • 811

SPONSOR GIEŁDY

Dzięki uprzejmości Browarów Grudziądz sp. z o.o., które objęły patronat nad naszą imprezą, każdy zarejestrowany pełnoletni użytkownik spotkania otrzyma od naszego sponsora piwo + drobny kolekcjonerski upominek.

Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
                    Attached Files

Comment

• Jaroslav
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      🍼
                      • 2005.10
                      • 967

Jestem pod wrażeniem

Comment

• JAQBA
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.08
                        • 1352

Qboland i ja meldujemy swoje przybycie na giełdzie

Comment

• yoreck
                          • 2004.04
                          • 526

my przyjedziemy w piątek ok .19.00 - czy jest szansa na spotkanie przed giełdowe?Niestety nie możemy zostać na spotkaniu po giełdowym .

Comment

• Grothesk
                            • 2005.11
                            • 811

Jurku, spotkanie przedgiełdowe zrobimy sobie sami raczej indywidualnie. Będzie kilka osób to można skoczyć symbolicznie na 2-3 duże piwka do Brovarii albo na Fortunę, Czarnków czy Ambera... Szkopuł w tym, że conajmniej ja, jako organizator, muszę trzymać na wodzy trzeźwość i wzorową postawę obywatelską zwłaszcza przed ranną giełdą, którą muszę otworzyć i prowadzić... Dobrze, że będzie kilka osób do pomocy także damy radę...

Comment

• tyskikufel
                              • 2003.04
                              • 772

cześć podaj namiary na tanie noclegi przed giełdą , bo mamy zamiar być na giełdzie chodzi o 2 hanysów i 1 zagłębioka

Comment

• Grothesk
                                • 2005.11
                                • 811

NOCLEGI W POZNANIU

Oto kilkanaście ofert noclegowych jakie udało mi się znależć w Internecie. Warunki od ludzkich do bardzo komfortowych i ekskluzywnych wręcz. Ceny od 16zł do ... zł. Lokalizacje mniej więcej podane. Proszę dzwonić, pytać i rezerwować sobie miejsca - można zapytać o lokalizację w odniesieniu do dzielnicy ŁAZARZ (miejsca giełdy) i centrum (impreza pogiełdowa). W razie kłopotów osobiście mogę coś zarezerwować dla chętnych. Proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.

DOM STUDENCKI ATOL
                                ul. Andrzejewskiego 11/17, tel. 061 8 660 331
                                +/- 2 przystanki tramwajowe od miejsca giełdy
                                Dysponuje kilkoma pokojami dwuosobowymi z umywalką, (prysznic na korytarzu)
                                Należy dokonać rezerwacji miejsc w poniedziałek 3 grudnia o 7 rano
                                KOSZT: 40zl za osobę, dla studentow z ważną legitymacją 20zl za osobę

SZKOLNE SCHRONISKO MŁODZIEŻOWE
                                ul. Biskupińska 27, 60-465 Poznań, tel. (61) 8221063 / 8407128
                                CENA: 16-41zł/os.
                                Ilość pokoi: 20 (miejsc noclegowych 90)
                                ---> Tani nocleg, ale na peryferiach Poznania. Polecam jedynie zmotoryzowanym, bo to hektar od miejsca giełdy. <---

ADRESY INNYCH SCHRONISK MŁODZIEŻOWYCH:

(niedrogie noclegi, ale daleko od centrum)

POZOSTAŁE NOCLEGI w hostelach, pensjonatach i kwaterach prywatnych
                                (chyba najlepsze oferty w stosunku cena/jakość):

Witaj na Hotelilon.pl! Znajdziesz tutaj przydatne informacje o turystyce, najlepsze hotele na różnych kontynentach oraz inspirujące historie podróżnicze. Daj się ponieść pasji odkrywania świata razem z nami!

Każda rezerwacja jest potwierdzana bezpośrednio przez gospodarza obiektu noclegowego. Noclegi- Pokoje Poznań Poznań na podstawie umowy gwarantuje najlepsze ceny.

Noclegi Poznań - nocleg w atrakcyjnej cenie w centrum Poznania. Pokoje z łazienkami, rezerwacja noclegu on-line, tanie pokoje w cenach od 75zł - 150zł

w razie kłopotów, służę pomocą

Tomasz Piekarski
                                tel. 880 853 333
                                grothesk@gazeta.pl
                                GG: 2643798

Comment

Przetwarzanie...
                                X