2008.02.23 - Warszawa, IX Zimowa Giełda Kolekcjonerska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Jak dla mnie giełda wielce udana, ale jam nie kolekcjoner - bo jeśli chodzi o ścisk na sali, to był kosmiczny, zrobiłam rundkę i potem już kwitłam na korytarzu, jak i połowa forumowiczów, z czego najbardziej zadowolony chyba był sklep "Jola" sprzedający tamże piwko

Podziękowania:
    - dla Beerdoctora za stworzenie mi pretekstu do odwiedzin dawno nie widzianej Stolycy
    - dla Darka99 za super prezent -> zmiana awatara wkrótce!
    - dla Darka Krasnodębskiego za poranne dolewanie portera do Zwierzyńca (zabić) oraz za koncert, na który nie daliśmy rady dojść
    - dla Irona za piwa, które po nim dopijałam
    - dla Docenta za żywiołowe plucie mi do kufla
    - dla Adeli za identyczny lakier do paznokci i za dostawę
    - dla Arka i Siooostry za gościnę, spacer po lesie i kamuflaż auta
    - dla Maggyka i Arta za doborowe towarzystwo w podróży
    - dla Frankaf i Lil za grupę.... no, wiadomo
    - i tak dalej i tak dalej....

Wszystkich oblanych przepraszam za wybuchową butelkę piwka, a Małążonkę ostrzegam - otwieraj Draaka nad wanną

Do następnej giełdy!

Last edited by Marusia; 2008-02-26, 09:44.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• angasc
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.04
      • 977

Trochę wczoraj przesadziłem pisząc co nieco w bliźniaczym wątku. Na pewno nie powinienem używać wielu inwektyw i sformułowań, zwłaszcza tych kubełkowych.
      Być może było to spowodowane moim przeziębieniem i połykanymi w związku z tym lekarstwami, być może z tym związanym brakiem piwa w organizmie, a na pewno faktem że na tam przedstawione sprawy jestem wyjątkowo uczulony i działają one na mnie jak płachta na byka.
      W każdym razie przepraszam WSZYSTKICH forumowiczów za niepotrzebne słowa.
      Choć nie zmienia to mojego stanowiska co do sedna dyskusji.
      Wasze zdrowie ( ja tylko wodą z miodem ... )

Comment

• beerdoctor
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2002.10
        • 50

Chciałbym wszystkim podziękować za uczestnictwo w giełdzie w Medyku, cieszę się bardzo że się Wam podobała
        wszystkie uwagi oczywiście uwzględnię w roku przyszłym , nieunikniona wydaje się zmiana miejsca.
        Szczególne podziękowania dla kolekcjonerów z całej Polski(oprócz Warszawy z nielicznymi wyjątkami) ,którzy pomagali przy rozstawianiu i zwijaniu stołów.
        Wielkie dzięki,

Comment

• MLT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.12
          • 1047

I ja byłem na giełdzie. Niestety dopiero(dla mnie już) od 8 i prawie wszystkie ciekawe piwa do kupienia mi umknęły. Ludzie czy wam naprawdę chce się zrywac tak wcześnie?! Jeżeli tak, to i ja będę zmuszony to zrobic następnym razem. Ogólnie giełda udana, mimo tłoku.

Comment

• Adam50
            Porucznik Browarny Tester
            • 2006.10
            • 321

Giełda

Giełda OK ! - może poza dużym ściskiem, opłata za stolik zbyt wysoka.

Comment

• Raciborz
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.06
              • 594

A ja uważam,że poza towarzystwem giełda do dupyyyyyyyyy.Widac że ginekolog zbyt czesto jeżdzi na zachodnie giełdy(ale nawet tam ceny sa niższe!!!),Mogłeś ustawić jeszcze kilka stołów,nie musiałbym dotykać podłogi.Dobrze że ludziska przywiozły sporo piwka,bo 6 złoty za Warke to,przesada

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Były ciekawe piwa od Joli za pół ww. ceny.

Osobiste przytyki zachowaj dla siebie bo to nie forum gazety.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• bury_wilk
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 2655

Załapałem się tylko na giełdę, ale i tak nie było źle. Sporo piwa, spory fajnych twarzy. Dwa szkła sobie zakupiłem i pod wiatr, co prawda, ale do domu wróciłem
                  Lubię kiedy się zieleni
                  Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Grothesk
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.11
                    • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wizura Wyświetlenie odpowiedzi
                    Grothest, jako Pierwszy Krytyk Imprez Giełdowych, oceń!, Zobaczymy!, czy obiektywny Twój osąd będzie.
                    Drogi Wiesławie - Drugi Giełdowy Krytyku IV RP, z faktu, że głosu jeszcze po giełdzie warszawskiej nie zająłem, to teraz całkiem OBIEKTYWNIE napiszę, a jakże!

PLUSY:
                    + Giełda kolekcjonersko i towarzysko bardzo udana - nowi znajomi i nowe eksponaty do zbioru
                    + KARTONIK browaru Konstancin wliczony w cenę wejściówki
                    + Wspomniana wejściówka w LUDZKIEJ cenie jak na stolicę, bo tylko i aż 5zł
                    + NIEPASTERYZOWANE i NIEKONCERNOWE piwo wylosowane w loterii, wprawdzie trochę przeterminowane, aaale jest!
                    + Dobra lokalizacja miejsca giełdy, z dworca PKP 5 minut piechotą

MINUSY:
                    - Sala Medyka nie nadaje się już na giełdę takiego pokroju, jest po prostu za mała!
                    - Kilka osób w sali giełdy paliło bezkarnie papierosy, to kuriozum jak na mój gust... chrzanić zdrowie, ale przepisy BHP i P-POŻ!? MINUS!
                    - Brak nagłośnienia sali. Całe szczęście, że prawie wszyscy znają zabawę w GŁUCHY TELEFON! (-9? -7! -Jeden? -Niieee, SIEDEM! )
                    - Dość mocny strumień nawiewu zdmuchiwał etykiety niektórym kolekcjonerom ze stolików, niby szczegół, ale jednak zauważalny...
                    - Brak ręczników papierowych w ubikacji przy umywalce - niestety, ale ja myję ręce po sikaniu a z mokrymi nie lubię chodzić...
                    - KOMPLETNA KLAPA ze stolikami, bo inaczej nie da się tego nazwać... Po pierwsze miały być początkowo za 5zł, potem za 15zł. Okazało się, że są za 20zł pojedyncze i 30zł podwójne. (Tak wiem, to nie wina organizatora, bo dostawca stołów dał dyla, ale trzeba wiedzieć z kim się robi interesy, niestety!) Stoliki w środkowym rzędzie w ogóle nie były wykorzystane - gdyby je wywalić z sali byłoby dwa razy więcej miejsca... To moje, i nie tylko moje, największe zastrzeżenie co do giełdy

Reasumując... Za dobre pochwaliłem, za złe poganiłem... Jakość to jest coś, co należy ulepszać i wierzę, że za rok będzie lepiej! Ufam także, że organizator przyjmie do siebie zdrową i uczciwą krytykę uczestników, tylko po to, aby za rok zrobić jeszcze większą i bardziej pamiętną giełdę - czego sam, także jako (najmłodszy jak do tej pory) organizator giełdy w Poznaniu, serdecznie życzę!

Zdrowie!

W szczególności Wieśka Złotki, który giełdy robi dobre, ale za podstawki giełdowe niech się lepiej nie bierze... ;-P

Tomek

Comment

• szefunio
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2007.01
                      • 481

Z tym przeterminowanym piwem wygranym na loterii to trochę przesadziłeś.
                      Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Jest może taki myk programistyczny, który by z każdego tematu giełdowego wydzielał do osobnego wątku polemiki Grotheska z Wizurą?

Comment

Przetwarzanie...
                        X