2008.04.06 - Katowice, VI Giełda Birofiliów w Spiżu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • noodles
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.09
    • 700

A ja dużo chętniej od podstawek widziałbym jakieś zniżki na piwo dla giełdowiczów. 6 zł za kufel to sporo zwłaszcza jak się człowiek rozpędzi i będzie chciał przypomnieć sobie wszystkie dostępne smaki.
    Moja kolekcja podstawek

Comment

• Robaczek
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.02
      • 63

Moja obecność w Katowicach na giełdzie w Spiżu 100%
      Piwo to jedyny napój, który może poszczycić się piękną, gęstą pianą.

Comment

• Eszogo1970
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.03
        • 136

Czytam korespondencję i odnoszę wrażenie, że niektórzy chcieli by aby podkładki z giełdy wydrukować po niemiecku. Ja przychylam sie do pomysłu z akcentem śląskim, np. z jednej strony logo spiża a z drugiej jakiś swojski klimat z szybami i kominami.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mafar Wyświetlenie odpowiedzi
          . Ale każdy uczestnik giełdy może kupić tylko jedną podstawkę . Takie jest moje zdanie.
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedzi
          Postaramy się być w komplecie z żoną - będą 2 podstawki :-P
          jeszcze babcia z dziadkiem , 2 dzieci i będzie 6 podstawek
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• beny
            • 2001.03
            • 984

O ile będzie kilka rodzajów podstawek (po co?) to proszę o zgodę browaru zatwierdzającą każdy wzór o ile zależy organizatorom na katalogowaniu tych giełdowych podstawek - tak gwoli przypomnienia
            Z piwnym pozdrowieniem
            Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• jasiu_piwosz
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.12
              • 620

Na temat podstawki giełdowej rozmawiałem z panem B. Spiżem i wyraził na takową zgodę. Jest tylko kwestia paru formalności i będzie podstawka. Myślę że do listopadowej giełdy wszystko da się załatwic' i wydrukowac'. Żeby użyc' loga niestety muszę miec' pisemną zgodę właściciela bo bez niej nawet tego tematu nie zacznę. Poza tym jeszcze trzeba znaleśc' drukarnię która powiedzmy zrobi 200 sztuk. Pytałem w kilku miejscach to temat zaczyna się od minimum 1000 sztuk. Jeśli ktoś z Forumowiczów ma znajomości w takiej drukarni która zrobi taką ilośc' jaka nam odpowiada to proszę o kontakt na PW.

Comment

• jasiu_piwosz
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.12
                • 620

Poza tym jestem zdania że jeden wzór podstawki wystarczy - nie róbmy zamieszania.
                Można go zmieniac' co kolejną giełdę.

Comment

• StaryKocur
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.01
                  • 1521

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwosz Wyświetlenie odpowiedzi
                  jeden wzór podstawki wystarczy
                  Jestem jak najbardziej za. Proponuję logo Spiża z nazwami miast uczestników giełdy. Tych śląskich pisanych gotykiem, tych zagłębiowskich cyrylicą. Pisownia reszty nazw do uzgodnienia.
                  Piwo pite z umiarem
                  nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• pwolak
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.11
                    • 176

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocur Wyświetlenie odpowiedzi
                    logo Spiża z nazwami miast uczestników giełdy. Tych śląskich pisanych gotykiem, tych zagłębiowskich cyrylicą. Pisownia reszty nazw do uzgodnienia.
                    Jak dla mnie pomysł po prostu świetny
                    Last edited by pwolak; 2008-03-04, 21:14.

Comment

• strzelczyk76
                      • 2003.11
                      • 823

Jestem jak najbardziej za. Proponuję logo Spiża z nazwami miast uczestników giełdy. Tych śląskich pisanych gotykiem, tych zagłębiowskich cyrylicą. Pisownia reszty nazw do uzgodnienia.
                      dobre, dobre... Kocur Strikes Back

a jeśli się trafią jacyś uczestnicy z miast spoza Śląska i Zagłębia - to Braille'em je wydziergać
                      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• misjogi
                        • 2006.04
                        • 147

Dla tych z Zagłębia proponuję.<ZDRAWSTWUITJE DOROGOJE KOLLIEKCJONIERY>

Comment

• Eszogo1970
                          • 2007.03
                          • 136

Bardzo dobry pomysł ma misjogi, tylko wszystko to trzeba gotykiem. I wszyscy będą pogodzeni. Chyba już starczy tej jałowej i szowinistycznej wymiany pomysłów.

Comment

• Czapayew
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.10
                            • 1966

Bałdzo smieszne, bałdzo śmieszne...
                            Mnie proszę napisać pół na pół, bo urodziłem sie na Ślasku, a mieszkam w Zagłębiu
                            Postaramy się zawitać z Redyną - przynajmniej na chwilę
                            "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                            www.piwnekapsle.net

Comment

• StaryKocur
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.01
                              • 1521

To jesteś prawie jak ta moja koleżanka w poprzedniej firmie. Jak pewnego dnia sie zatrudniła, to wszyscy byliśmy zachwyceni jej pięknymi długimi nogami. Rzeczona mieszkała w Sosnowcu, a przyjeżdżała do pracy do Katowic.I jeden kolega zdobył się na porównanie, ze jej nogi są tak długie, że gdyby zrobiła szpagat, to jedną nogą sięgałaby do Sosnowca, a drugą do Katowic. A ponieważ nasze męskie towarzystwo było mieszane, tj śląsko-zagłębiowskie, to zaraz każdy czuł się patriotycznie zobowiązany opowiedzieć po którejś stronie tego szpagatu. I wszyscy się opowiedzieli. Tylko ja jeden jakoś tak stwierdziłem, ze najchętniej znalazłbym się dokładnie pośrodku.
                              Piwo pite z umiarem
                              nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• misjogi
                                • 2006.04
                                • 147

To ja internacjonalistycznie zawołam i niech to będzie nasze hasło:
                                <BIROFILE OBU NÓG I ŚRODKA ŁĄCZCIE SIĘ>

Comment

Przetwarzanie...
                                X