2009.01.24 - Warszawa, X Zimowa Giełda Kolekcjonerska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

Giełda jak co roku odbędzie się przy ulicy Oczki która jest ulica jednokierunkową , także nie skręcimy w Oczki z ulicy Chałubińskiego , dojazd jest od ulicy Lindleya . Nie powinno być problemu z zaparkowaniem samochodu , z racji tego że będzie to sobota nie wrzucamy na siłę monet do parkometrów , parkowanie jest bezpłatne.
    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.

Comment

• arzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 2814

Czy coś wiadomo o zniżkach kolejowych?
      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      Bractwo Piwne
      Skład Piwa
      Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• darek99
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.04
        • 2147

Na dniach będzie już ostatecznie wiadomo co i jak ze zniżkami , dam znać.
        Epikur z Samos.

Comment

• Grothesk
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.11
          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
          X Zimowa Giełda Kolekcjonerska odbędzie się w Klubie Medyk w Warszawie przy ulicy Oczki 5 w dniu 24.01.2009 roku (sobota) w godzinach od 6 do 13.
          Patronem giełdy będzie browar Konstancin.
          Z moich obliczeń wynika, że tegoroczna giełda warszawska będzie podwójnie jubileuszową giełdą - przynajmniej dla mnie! To będzie 30 (słownie: trzydziesta) giełda z kolei w moim życiu, na której będę miał przyjemność być! Korzystając z okazji darmowego czasu antenowego, organizatorom życzę powodzenia, a sobie kolejnych 30 giełd, za przeproszeniem, zaliczonych!

Tomek

Comment

• darek99
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.04
            • 2147

Otrzymałem dzisiaj informację od Sławki w sprawie zniżek , zniżki są i będą ważne .
            Zainteresowanych którzy wybierają się pociągiem na giełdę proszę o kontakt ze Sławką .
            Proszę o wysyłanie do Sławki zaadresowanych kopert z naklejonymi znaczkami , aby przyśpieszyć wysyłkę zalecam wysyłkę priorytetem.
            Sławka dostępna jest pod logiem Warszawiak58 lub telefonicznie w godzinach 10 – 16 , 022 – 635 36 15 .
            Telefon do mnie – 695 430 368 Darek.
            Epikur z Samos.

Comment

• Grothesk
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.11
              • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
              Otrzymałem dzisiaj informację od Sławki w sprawie zniżek , zniżki są i będą ważne .
              Zainteresowanych którzy wybierają się pociągiem na giełdę proszę o kontakt ze Sławką .
              Proszę o wysyłanie do Sławki zaadresowanych kopert z naklejonymi znaczkami , aby przyśpieszyć wysyłkę zalecam wysyłkę priorytetem.
              Sławka dostępna jest pod logiem Warszawiak58 lub telefonicznie w godzinach 10 – 16 , 022 – 635 36 15 .
              Telefon do mnie – 695 430 368 Darek.
              A jaki to rodzaj zniżek i na jakie pociągi? Po fuzji IC z PR mniemam, że na pociągi pospieszne i TLK. Czy mógłbyś potwierdzić to ze Sławką i napisać na jakie pociągi jest zniżka? Pytam, bo nie wiem czy opcja biletu weekendowego od piątku 18:00 do poniedziałku 06:00 za 69zł nie byłaby bardziej korzystna/ekonomiczna...

Tomek

Comment

• warszawiak58
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.05
                • 26

Zniżki będą ważne wyłącznie w pociągach międzywojewódzkich dawne pośpieszne.
                Tomek!!!
                Bilet Podróżnika o którym piszesz może być bardziej atrakcyjny dla osób które jadą wyłącznie na giełdę i rozpoczynają podróż po godz.20:00 w piątek.
                Jeśli ktoś chce jechać wcześniej to na pewno zniżka mu się przyda.
                Sławka.
                Zapotrzebowanie proszę przysyłać na adres:
                Sławomira Łopatyńska
                Ul. Wałowa 4 m 5
                00-211 Warszawa
                Telefon który podał Darek jest do mnie do pracy i można dzwonić od poniedziałku do piątku
                w godz. 10:00 - 16:00

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wolne zaklepane. Na 99% będę
                  No ja przy mężu, oczywiście Trza o jakimś spotkaniu pogiełdowym pomyśleć
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

Uzyskałem informacje ze sprawdzonego źródła że na giełdzie warszawskiej będzie możliwość nabycia płyty CD z katalogiem etykiet z tzw. browarów nieistniejących. W slangu kolekcjonerskim są to browary, które były czynne po II Wojnie Światowej aż do początku lat 80-tych (ok.50) Mam nadzieję, że autor katalogu niejako wywołany do tablicy ujawni więcej szczegółów .
                    Epikur z Samos.

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Pytanie do organizatorów. czy możecie załatwić zaproszenie dla kolekcjonerów ze wschodu, którzy potrzebują go w celu uzyskania wizy?
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• witold71
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2004.06
                        • 27

Zgodnie z tym co napisał darek99 na giełdzie warszawskiej będzie do kupna na CD Katalog etykiet z browarów nieistniejących. Katalog jest mojego autorstwa tym nie mniej został stworzony na podstawie największych i najcenniejszych kolekcji etykiet w naszym kraju. Zebranie materiału zajęło mi niemal rok, natomiast efekt często przeszedł oczekiwania moje (mimo iż etykiety zbieram od 1987 roku) jak i kolekcjonerów ze znacznie dłuższym stażem, którzy fragmentarycznie mogli go oglądać.
                        Żeby nie być gołosłownym np. z browaru Skierniewice jest zaprezentowanych 116 etykiet, Kielc 27, Miedzianki 32, Zamościa 39 czy Zbąszynia 9. Z reguły największe zbiory to zaledwie nieco ponad połowa tych ilości, natomiast w większości zbiorów jest ich jeszcze nieco mniej. Łączna ilość zaprezentowanych etykiet dochodzi do 2 500 z niemal 50 browarów. Mam nadzieje że katalog będzie świetnym materiałem porównawczym wobec tego co znajduje się w naszych kolekcjach jak również pewnego rodzaju wyznacznikiem w kolekcjonowaniu etykiet. Osobiście nie podejmuje się w nim roli oceniającego to czy dana etykietę należy zaliczyć jako nowy wzór, tym nie mniej zawiera pewne sugestie.
                        W najbliższych dniach postaram się przybliżyć zawartość Katalogu (który zawiera etykiety od PW do tzw. 73) tzn. jakie zawiera browary jak również szczegóły odnośnie jego ewentualnego nabycia.
                        Witold Wieczorek

Comment

• Mafar
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.04
                          • 1262

Jaka cena będzie tego katalogu i dlaczego aż tyle
                          Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• Dziubak
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.08
                            • 67

Czy jakieś rezerwacje trzeba składać?

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23960

Wątek poboczny o imprezie przed- / pogiełdowej wydzieliłem do tematu Wujcia:
                              jeśli chcesz zorganizować spotkanie Forumowiczów, tutaj jest odpowiednie miejsce na to
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• sodom
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2002.12
                                • 351

Czy będą giełdowe podstawki?

Comment

Przetwarzanie...
                                X