Giełda jak co roku odbędzie się przy ulicy Oczki która jest ulica jednokierunkową , także nie skręcimy w Oczki z ulicy Chałubińskiego , dojazd jest od ulicy Lindleya . Nie powinno być problemu z zaparkowaniem samochodu , z racji tego że będzie to sobota nie wrzucamy na siłę monet do parkometrów , parkowanie jest bezpłatne.
2009.01.24 - Warszawa, X Zimowa Giełda Kolekcjonerska
Collapse
X
-
Czy coś wiadomo o zniżkach kolejowych?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedziX Zimowa Giełda Kolekcjonerska odbędzie się w Klubie Medyk w Warszawie przy ulicy Oczki 5 w dniu 24.01.2009 roku (sobota) w godzinach od 6 do 13.
Patronem giełdy będzie browar Konstancin.
Tomek
Comment
-
-
Otrzymałem dzisiaj informację od Sławki w sprawie zniżek , zniżki są i będą ważne .
Zainteresowanych którzy wybierają się pociągiem na giełdę proszę o kontakt ze Sławką .
Proszę o wysyłanie do Sławki zaadresowanych kopert z naklejonymi znaczkami , aby przyśpieszyć wysyłkę zalecam wysyłkę priorytetem.
Sławka dostępna jest pod logiem Warszawiak58 lub telefonicznie w godzinach 10 – 16 , 022 – 635 36 15 .
Telefon do mnie – 695 430 368 Darek.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedziOtrzymałem dzisiaj informację od Sławki w sprawie zniżek , zniżki są i będą ważne .
Zainteresowanych którzy wybierają się pociągiem na giełdę proszę o kontakt ze Sławką .
Proszę o wysyłanie do Sławki zaadresowanych kopert z naklejonymi znaczkami , aby przyśpieszyć wysyłkę zalecam wysyłkę priorytetem.
Sławka dostępna jest pod logiem Warszawiak58 lub telefonicznie w godzinach 10 – 16 , 022 – 635 36 15 .
Telefon do mnie – 695 430 368 Darek.
Tomek
Comment
-
-
Zniżki będą ważne wyłącznie w pociągach międzywojewódzkich dawne pośpieszne.
Tomek!!!
Bilet Podróżnika o którym piszesz może być bardziej atrakcyjny dla osób które jadą wyłącznie na giełdę i rozpoczynają podróż po godz.20:00 w piątek.
Jeśli ktoś chce jechać wcześniej to na pewno zniżka mu się przyda.
Sławka.
Zapotrzebowanie proszę przysyłać na adres:
Sławomira Łopatyńska
Ul. Wałowa 4 m 5
00-211 Warszawa
Telefon który podał Darek jest do mnie do pracy i można dzwonić od poniedziałku do piątku
w godz. 10:00 - 16:00
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziWolne zaklepane. Na 99% będę
Comment
-
-
Uzyskałem informacje ze sprawdzonego źródła że na giełdzie warszawskiej będzie możliwość nabycia płyty CD z katalogiem etykiet z tzw. browarów nieistniejących. W slangu kolekcjonerskim są to browary, które były czynne po II Wojnie Światowej aż do początku lat 80-tych (ok.50) Mam nadzieję, że autor katalogu niejako wywołany do tablicy ujawni więcej szczegółów .Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pytanie do organizatorów. czy możecie załatwić zaproszenie dla kolekcjonerów ze wschodu, którzy potrzebują go w celu uzyskania wizy?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zgodnie z tym co napisał darek99 na giełdzie warszawskiej będzie do kupna na CD Katalog etykiet z browarów nieistniejących. Katalog jest mojego autorstwa tym nie mniej został stworzony na podstawie największych i najcenniejszych kolekcji etykiet w naszym kraju. Zebranie materiału zajęło mi niemal rok, natomiast efekt często przeszedł oczekiwania moje (mimo iż etykiety zbieram od 1987 roku) jak i kolekcjonerów ze znacznie dłuższym stażem, którzy fragmentarycznie mogli go oglądać.
Żeby nie być gołosłownym np. z browaru Skierniewice jest zaprezentowanych 116 etykiet, Kielc 27, Miedzianki 32, Zamościa 39 czy Zbąszynia 9. Z reguły największe zbiory to zaledwie nieco ponad połowa tych ilości, natomiast w większości zbiorów jest ich jeszcze nieco mniej. Łączna ilość zaprezentowanych etykiet dochodzi do 2 500 z niemal 50 browarów. Mam nadzieje że katalog będzie świetnym materiałem porównawczym wobec tego co znajduje się w naszych kolekcjach jak również pewnego rodzaju wyznacznikiem w kolekcjonowaniu etykiet. Osobiście nie podejmuje się w nim roli oceniającego to czy dana etykietę należy zaliczyć jako nowy wzór, tym nie mniej zawiera pewne sugestie.
W najbliższych dniach postaram się przybliżyć zawartość Katalogu (który zawiera etykiety od PW do tzw. 73) tzn. jakie zawiera browary jak również szczegóły odnośnie jego ewentualnego nabycia.
Witold Wieczorek
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment