Chciałbym zauważyć, że dyskusja na temat godziny otwarcia giełdy zaczęła się od pytania dlaczego mimo ustalonej w programie godziny otworzono ją wcześniej. Poświęcasz sie przyjeżdżasz na 6 a tam giełda już trwa. Z mojej strony tylko tyle.
2009.06.19-20 - Żywiec: XIV Międzynarodowa Giełda Birofiliów, Festiwal Piwowarów
Collapse
X
-
1. Możesz przyjechać sobie nawet na 12. Mnie to guzik obchodzi.
(...)
2. Ja dostosowuję się do organizatora giełdy, który robi mi grzeczność, że ją w ogóle organizuje a nie, tak jak Wy marudzę i żądam aby organizator dostosował się do mnie, bo ja chcę sobie dzień wcześniej wypić i odespać.
(...)
3. Nawet jeśli giełda będzie się zaczynać o 8 to jestem pewien, że o 7 Piwiarnia będzie pełna ludzi oczekujących na otwarcie Ogródka i pewnie zostanie on otworzony.
AD.1 Dla mnie możesz koczować przed miejscem giełdy nawet dwa dni przed giełdą, z namiotem lub bez, mnie to też guzik obchodzi.
AD.2 Organizator robi giełdę dla ludzi, a nie dla siebie, więc powienien jednak brać pod uwagę wolę większości - i to zdecydowanej
AD.3 I dobrze, niech otworzą nawet o 7-ej, jednak 7.00 to nie 5.00 i mimo tylko 2h, róznica jest znaczącąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Wymagać można tylko wtedy gdy się za coś płaci.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Giełdy były i są dla kolekcjonerów. Ludzie jeździli na nie zanim to Forum powstało.
Nie próbujcie sobie zawłaszczać praw do decydowania w imieniu innych.
Forum Browar. biz to nie jest i nie będzie pępek świata, z którym wszyscy mają się liczyć.
Jak widzę popularność Forum zaczyna co poniektórym "walić w dekiel".)
Comment
-
Ale tu nikt nie marudzi i nie narzeka, tylko wyraża swoje zdanie, o które zresztą został niejako poproszonyWiadomo, że osobom ze Śląska i okolic będzie wsio ryba, bo mają blisko. Lecz giełda żywiecka jest międzynarodowa, a nie regionalna i godzina powinna być troszkę późniejsza, gdyż przyjeżdżają ludzie z różnych regionów Polski i nie tylko. Ale to jest moje zdanie, z którym nikt zgadzać się nie musi. Przyjechałam na 5 by stać pod drzwiami i czekać na otwarcie. Wprawdzie zastanawiałam się, co ja u licha wyprawiam, ale giełdowanie ma swoje prawa, i na tą okoliczność zawszę się poświęcę mimo, że z Warszawy trochę kilometrów do przejechania jest. Ja się do organizatora zawsze dostosuję, stwierdzam tylko fakt, że giełdy w Polsce powinny być w godz 8-9. Zrobiliśmy dziwną tradycję giełdowania od świtu, i nagle powstał problem - co z ludźmi którzy nie mieszkają blisko (mowa o każdej giełdzie w kraju). Niegdyś na giełdy przyjeżdżało mnie ludzi, teraz zrobiło się to wydarzenie o charakterze masowym niejako. Jeśli ktoś poświęca się przyjechać na giełdę dla samego giełdowania, towarzystwa itp, to na ten jeden dzień niech nie ma argumentu "zostania dłużej z rodziną" (bo inni będę mieli inny argument zawsze, że oni też mają rodziny, a muszą przejechać np. 500km i co oni mają powiedzieć?
) - bo to tylko 1-2 dni giełdowe, rodzinę ma się na co dzień. Ba! Nawet ją zabrać ze sobą może i zrobić sobie festyn rodzinny.
Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Od kiedy to Forumowicze są większością na giełdach?
Giełdy były i są dla kolekcjonerów. Ludzie jeździli na nie zanim to Forum powstało.
Nie próbujcie sobie zawłaszczać praw do decydowania w imieniu innych.
Forum Browar. biz to nie jest i nie będzie pępek świata, z którym wszyscy mają się liczyć.
Jak widzę popularność Forum zaczyna co poniektórym "walić w dekiel".)
Nie uważałem forum za pępek świata czy święta wyrocznię i nie będę go za taki uważać.
A swojego zdania nie zmieniam. Giełdy w Polsce są za wcześnie rozpoczynane. W przykładowej giełdzie w Martinie sala jest otwierana punkt 8.00. Znane mi giełdy zagraniczne zaczynają się od godzin, 7-8-9. Wielki problem zrobić coś takiego w kraju?
Czy gdyby Żywiec rozpoczął się od 8, to do 13 nie zdążyłbyś sie wymienić, kupić, sprzedać?
Pewnie jesteś także fanem "nocnej" giełdy radomskiej?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Czytając posty wychodzi, że jedynym gorliwym obrońcą rozpoczynania giełd od 6ej jest Mareks, a wypowiadało sie tu trochę osób. Więc może niech Mareks sobie czeka od 6 ej) a my przyjedźmy na 8 lub 9 ? W końcu będzie to jakaś normalna godzina! a tak zastanawiam się nieraz czekając na wejście czy mnie nie porypało, że o takiej porze już tam jestem??? I jakoś dominująca większość moich znajomych też chciałoby późniejszego rozpoczęcia giełd.
Jesteś w błędzie twierdząc że tylko Mareks jest gorliwym obrońcą otwierania giełd o 6 rano.
Albo nie dokładnie czytasz, albo masz problem ze zrozumieniem tego co inni piszą.Jeśli te parę osób które mają problem z wczesnym wstawaniem przyjdzie później,możesz mi wierzyć że nikt tego nie zauważy i nie będzie za nimi tęsknił.Comment
-
[QUOTE=becik;832440]AD
AD.2 Organizator robi giełdę dla ludzi, a nie dla siebie, więc powienien jednak brać pod uwagę wolę większości - i to zdecydowanej
O jakiej większości piszesz?
Dla Ciebie większość to te parę osób które mają problem z wczesnym wstawaniem?Comment
-
Jesteś w błędzie twierdząc że tylko Mareks jest gorliwym obrońcą otwierania giełd o 6 rano.
Albo nie dokładnie czytasz, albo masz problem ze zrozumieniem tego co inni piszą.Jeśli te parę osób które mają problem z wczesnym wstawaniem przyjdzie później,możesz mi wierzyć że nikt tego nie zauważy i nie będzie za nimi tęsknił.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ale sporo osób z forum tak uważa ,wielu jest przekonanych że giełdy kolekcjonerskie istnieją dzięki inicjatywie browar.biz i browamatora
Organizatorzy giełd w Polsce powinni brać pod uwagę wolę zdecydowanej większości i nie bardzo wiem w czym problem bo właśnie tak się dzieje.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Niestety Mareks, ze swoimi stwierdzeniami trafiłeś akurat jak kulą w płot, jeśli piłeś konkretnie do mnie. Najsensowniej wypowiedział się organizator, jeśli każdy zaznaczy jaki termin giełdy mu odpowiada, to myślę że godzina 8 okaże się dużo lepsza na rozpoczęcie giełdy. Piszemy w wątku o Żywcu, ale dotyczy to wszystkich giełd. Jeśli bycie kolekcjonerem to dla Ciebie być o 5 na giełdzie to Ci szczerze współczuję...
Master Luki, co do Twojej wypowiedzi to zauważyłem ,że sam masz często problemy z rozumieniem tekstu pisanego, więc Twój post jest bardzo interesujący...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Jak chcą się utwierdzać w tym błędzie ich sprawa. A browamator to mógłby się podczepić bardziej pod jakieś targi spożywcze, a nie kolekcjonerskie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Tylko się nie pozabijajciePowiedział marcopolok, że zrobią ankietę? Wywnioskowałem, że wziąć udział będzie mógł kolekcjoner i nie tylko browar.bizowicz. Tak więc może wypijcie po piwie i odłóżcie dysputy, że głosowanie zostało sfałszowane i giełda dalej będzie rano na przyszły rok
Comment
-
Pytania faktycznie chyba trudne były bo nikt do strzału nie udzielił 2 prawidłowych pełnych odpowiedzi którymi były:
KAISER
MARTINER 12
Jednakże, koledzy Skitof, Żąleną jako najbliżsi prawdy proszeni są o kontakt na PW
Gratulacje dla wszystkich którzy spróbowali swoich sił
Comment