2009.06.19-20 - Żywiec: XIV Międzynarodowa Giełda Birofiliów, Festiwal Piwowarów
Collapse
X
-
Na giełdach bywam od dwudziestu kilku lat i pisze w imieniu swoim, kolekcjonerskim, a nie forumowicza z browar.biz. Uczestniczyłem w giełdach wiele lat wcześniej nim w Polsce ruszył internet. I mi zawsze od końca lat 80-tych przeszkadzały tak wczesne godziny otwarcia giełd, więc ten Twój "wyjazd" z forum i forumowiczem, któremu wali w dekiel był delikatnie mówiąc - kropelkowaniem, a nie mocnym strumieniem z węża strażackiego...
Nie uważałem forum za pępek świata czy święta wyrocznię i nie będę go za taki uważać.
A swojego zdania nie zmieniam. Giełdy w Polsce są za wcześnie rozpoczynane. W przykładowej giełdzie w Martinie sala jest otwierana punkt 8.00. Znane mi giełdy zagraniczne zaczynają się od godzin, 7-8-9. Wielki problem zrobić coś takiego w kraju?
Czy gdyby Żywiec rozpoczął się od 8, to do 13 nie zdążyłbyś sie wymienić, kupić, sprzedać?
Pewnie jesteś także fanem "nocnej" giełdy radomskiej?
Mareks może rozszerz swój horyzont trochę dalej niż Żywiec albo pogadaj z zagranicznymi kolegami co sądzą o polskim zwyczaju nocnych giełd.
6 rano dla większości czy dla dużej grupy 6 w nocy to naprawde abstrakcyjna pora,no chyba że ktoś jest z gatunku-6 rano otwierają sklepy i można bełtem ukoić rozdygotane rączki.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Mafar; 2009-06-25, 19:43.Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demonyComment
-
Tak jak becik często jeżdzę po giełdach zagranicznych i nie byłem na takiej która zaczynała sie wczesniej niż godzina 8.00-najbliższy Kijów np. o 10.00.
Mareks może rozszerz swój horyzont trochę dalej niż Żywiec albo pogadaj z zagranicznymi kolegami co sądzą o polskim zwyczaju nocnych giełd.
6 rano dla większości czy dla dużej grupy 6 w nocy to naprawde abstrakcyjna pora,no chyba że ktoś jest z gatunku-6 rano otwierają sklepy i można bełtem ukoić rozdygotane rączki.
Ludzi, którzy wstają rano i jadą do pracy porównujesz do meneli!
Jesteś żałosny!
Szkoda gadać z takim burakiem!
EOTComment
-
Comment
-
Pyskówka jest pasjonująca.Ale tak mnie ciekawi co przemawia za tym, żeby giełda zaczynała się o 5 lub 6 nad ranem? Bo argument za 8-9 jest oczywisty, żeby się wyspać.
Ja rozumiem tradycję itd. ale czy przypadkiem to nie jest tak, że każdy chce być pierwszy, żeby zająć najlepszy stolik, więc na którą by nie było ustalone otwarcie to i tak będą wcześniej, może otworzą wcześniej, a jak nie to chociaż kolejkę sobie można zająć. Może więc problem nie jest w godzinie rozpoczęcia, ale w ilości stolików?Comment
-
Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Tak jak becik często jeżdzę po giełdach zagranicznych i nie byłem na takiej która zaczynała sie wczesniej niż godzina 8.00-najbliższy Kijów np. o 10.00.
6 rano dla większości czy dla dużej grupy 6 w nocy to naprawde abstrakcyjna pora,no chyba że ktoś jest z gatunku-6 rano otwierają sklepy i można bełtem ukoić rozdygotane rączki.
Jeśli Tobie o 6 rano rączki latają to znaczy że jesteś zwykłym (delikatnie mówiąc/pisząc) burakiem.Nie porównuj innych do siebie.
Do Żywca (i nie tylko) zawsze przyjeżdżamy z Kolegą z Berlina i nigdy On nie narzekał i nie był przeciwny o otwieraniu giełd w tak wczesnych godzinach!Comment
-
Chyba trochę przesadziłeś!
Jeśli Tobie o 6 rano rączki latają to znaczy że jesteś zwykłym (delikatnie mówiąc/pisząc) burakiem.Nie porównuj innych do siebie.
Do Żywca (i nie tylko) zawsze przyjeżdżamy z Kolegą z Berlina i nigdy On nie narzekał i nie był przeciwny o otwieraniu giełd w tak wczesnych godzinach!
Przez takich ...... giełdy kolekcjonerskie tracą sens-myślisz że wszyscy są tacy jak Ty i mamy do Ciebie się dostosować.Będzie ankieta i żeby opcja 6.00 wygrała to zacznij sobie zakładać nowe niki to może 10-ciu Was będzie,takie rozdziesięcznienie jaźniComment
-
Jeden człowiek dwa nicki lub dwóch ludzi mających problemy ze snem-żenada.Człowieku !!!żeby byc na giełdzie o 6.00 nocujac np. w Węgierskiej Górce trzeba wstać o max.5.00 bo jeszcze trzeba znaleźć miejsce do zaparkowania.Jezeli wstawanie o 5.00 to dla ciebie norma , to serdecznie Ci wspólczuje-zmień pracę lub nałogi.Znajdź innych fanów nieprzespanych nocy i zorganizujcie sobie giełdę w godzinach 2.00 - 6.00.
Przez takich ...... giełdy kolekcjonerskie tracą sens-myślisz że wszyscy są tacy jak Ty i mamy do Ciebie się dostosować.Będzie ankieta i żeby opcja 6.00 wygrała to zacznij sobie zakładać nowe niki to może 10-ciu Was będzie,takie rozdziesięcznienie jaźniComment
-
Bardzo proszę uszanujcie pracę tych którzy sprawili że giełda w ogóle miała miejsce - do tego właśnie służy niniejszy wątek. Dyskusja o godzinach otwarcia giełd niepotrzebnie wzbudza po raz kolejny niezdrowe emocje. Jednym pasuje, innym nie pasuje i się tego nie zmieni.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-06-26, 00:13.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja ze swojej strony chciałabym podziękować:
Grzesiowi i Markowi za świetną jak co roku organizację,
Tomkowi za obsługę kelnerską, jak co roku zresztą,
Ahumbie za zajęcie się organizacją noclegów, Żonie-Taxi za zakup prowiantu, Jaqbie za opiekę nad grillem,
Pieczarkowi za świetne fotki, które od niego otrzymałam,
Jasiowi za smaczki Bułgarii,
Browarzycielowi za czapeczkę,
Beatce i Pawłowi za ugoszczenie w niedzielę,
Krzysztofowi za pszenicę, Jarkowi za Bocka.,
Całej reszcie za to, że jak co roku nudno było.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2009-06-26, 08:07.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Dla mnie zdecydowanie lepiej, aby gielda zaczynala sie pozniej. Z jakiegos powodu 6 uwazana jest za wczesna godzine poranna.
Mimo to, podobnie jak rok temu byłem punktualnie o 6:00 i gielda trwala juz w najlepsze. Warto byc konsekwentnym, jesli jest ustalona godzina to warto byc fair wobec tych, którzy ustalenia traktują poważnie i rozpoczynac gielde zgodnie z planem.
Gielda była OK, pod wieloma innymi wzgledami.Comment
-
Comment